Ga naar de inhoudGa naar het filter

Geboortekaartjes juist adresseren en versturen

Hoe kan ik geboortekaartjes adresseren?

Hou bij het adresseren van geboortekaartjes rekening met de verzendmethode (rechtstreeks of pakketje), het op tijd verzamelen van de adresgegevens, de aanhef en waar het adres op de kaart staat.

We geven je graag meer informatie over het adresseren van geboortekaartjes.

Begin op tijd met adresseren

Het klinkt voor de hand liggend, maar het verzamelen van adressen kost best veel tijd. Je zal je familie, vrienden en kennissen moeten vragen om hun adresgegevens en hun reactie moeten afwachten. Je bent zo een paar dagen tot weken kwijt voordat je alle adressen hebt. Of je nu via email, Whatsapp of Facebook contact opneemt.

Er is nog een reden om op tijd te beginnen. Als je een paar dagen van tevoren alle adressen stuurt komt het kaartje een stuk minder spontaan over. Heb je al op tijd een adres gevraagd, dan zullen veel mensen vergeten zijn dat ze het aan jou hebben gegeven en is het een verrassing als jouw geboortekaartje op de deurmat valt.

Hoe kan ik geboortekaartjes versturen?

Voor het versturen van geboortekaartjes heb je twee opties: (1) Wij bezorgen de kaarten rechtstreeks bij de ontvanger, of (2) wij bezorgen een pakketje met geboortekaartjes bij jou thuis.

Optie 1 noemen we rechtstreeks versturen. Je kiest er dan voor om de geboortekaartjes rechtstreeks via Kaartje2go naar alle geadresseerden te laten versturen. Zodra je jouw bestelling hebt afgerond zullen wij de geboortekaartjes op de afgesproken verzenddatum op de post doen.

Ook kun je kiezen voor een pakketje kaarten. We sturen dan alle geboortekaartjes in een verpakking naar jouw huisadres. Na ontvangst kun je zelf de kaartjes adressen en versturen. Heb je gekozen voor een enkele kaart met volledig ontworpen achterkant, dan is optie 2 de enige mogelijkheid.

Belangrijk: Voor het bezorgen van geboortekaartjes en pakketjes zijn wij afhankelijk van PostNL. In 95% van de gevallen zullen de geboortekaartjes de volgende dag bezorgd worden. In de andere gevallen duurt het twee tot drie dagen.

Hoe kan ik de adressen invoeren?

Invoeren van de adressen is alleen nodig bij rechtstreeks versturen. Zorg dat je een account hebt, dat maakt het invoeren veel makkelijker. Je kan de adressen:

  • Handmatig invoeren;
  • Selecteren uit de adressen in jouw account;
  • Naar de website uploaden vanuit een Excel-bestand.

Laat je de kaarten als pakketje bij jou thuis bezorgen, dan zul je zelf moeten adresseren. Je kan alle adressen op de envelop schrijven of adresstickers plakken.

Hoe komen de adressen op het geboortekaartje te staan?

Alleen bij rechtstreeks versturen plaatsen we de adressen op het geboortekaartje. Deze worden achterop de kaaren gedrukt. Bij een dubbele kaart komt er een envelop omheen met een rond venster. Enkele kaarten worden zonder envelop verstuurd.

Bij een pakketje komen de adressen niet op de kaart te staan. Je krijgt bij het pakket gratis enveloppen, die je na ontvangst zelf kan adresseren.

Klik hier om enveloppen vooruit te bestellen.

Hoe kan ik het beste adresseren?

Bij de aanhef van brieven heb je te maken met etiquette. Verstuur je geboortekaartjes dan zul je de ontvanger juist willen adresseren. Wij geven je een aantal voorbeelden zodat jij de ontvanger het beste kan adresseren.

  • Adresseren aan gezinnen: Familie Jansen
  • Adresseren aan alleen de ouders: De heer en mevrouw Jansen/Jan en Janneke Jansen
  • Adresseren aan ongehuwden: De heer Jansen en mevrouw De Haan
  • Adresseren aan één persoon: De heer Jansen/Jan Jansen

Hoe kan je het beste bevriende en getrouwde stellen adresseren?
Bevriende stellen die niet getrouwd zijn schrijf je beide met hun eigen naam aan: Jan Jansen & Sandra De Wit. Bij getrouwde stellen kun je de gewoon de achternaam aanhouden: Peter en Iris Vermeer. Hebben de man en vrouw hun eigen achternaam gehouden dan kun je dit als volgt vermelden: De heer en mevrouw De Zwart-Verschuur.

Hoe kan je het beste een alleenstaande moeder met kinderen adresseren?
Een alleenstaande moeder met kinderen adresseer je als Familie Jansen. Richt je de brief alleen aan de moeder dan kun je mevrouw Jansen op het geboortekaartje schrijven.

Hoe kan je het beste de opa en oma's adresseren?
Formeel kun je opa’s en oma’s adresseren als de heer en mevrouw Jansen. Wil je informeel en persoonlijk schrijven dan kun je ook Opa en Oma Jansen als aanhef gebruiken. Dezelfde informele aanhef kun je gebruiken voor ooms en tantes: oom en tante Jansen. Ook je ouders kun je op deze persoonlijke manier aanspreken. Bijv. Jan en Janneke Jansen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.