Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?
Geboortekaartjes
GeboortekaartjesDe mooiste geboortekaartjes voor jullie kindje
gratis proefdruk geboortekaartjes
Geboortekaartje jongen goudlook confetti hartjes
Geboortekaartje meisje roze hartjes subtiel stijlvol goud
Geboortekaartje groene waterverf gouden spetters
Lief geboortekaartje voor meisje naturel waterverf regenboog
Extra's bij jouw geboortekaartje
Kaartje2go krijgt een 9.6 uit 10 van 13518 beoordelingen

Maak de mooiste, leukste en liefste geboortekaartjes

We begrijpen dat je misschien nog een paar vragen hebt waar je graag een antwoord op wil krijgen. Daarom hebben we enkele veelgestelde vragen verzameld om het bestellen van geboortekaartjes zo simpel mogelijk te maken. Wil je zelf je geboortekaartjes maken, bestellen en opsturen? Bekijk dan ons aanbod van meer dan 3000 trendy geboortekaartjes. Bestel nu je gratis proefdruk en ervaar het gemak en plezier van Kaartje2go. Tienduizenden ouders gingen je al voor. Aan de hand van verschillende luxueuze papiersoorten, gekleurde enveloppen en prachtige sluitzegels ontwerp je zo jullie eigen originele, persoonlijke en unieke geboortekaartje

Ontwerp een origineel geboortekaartje voor jouw baby

Misschien hebben jullie nog even te gaan of is het grote moment al bijna aangebroken. Het moment waarop je, misschien voor het eerst of misschien opnieuw, vader of moeder wordt. Hoe dan ook vliegen al die zwangerschapsweken sneller voorbij dan je zou verwachten. Het grote moment waarop jullie je kindje voor het eerst ontmoeten laat dus niet lang meer op zich wachten.

Van zodra jouw kleine wondertje geboren is wil je dat uiteraard keihard van de daken schreeuwen. Dat kan door naar jouw vrienden en familie een geboortekaart te sturen. Zo laat jij aan iedereen weten dat je een prachtige dochter of zoon hebt gekregen.

De leukste geboortekaartjes maak je gewoon zelf, met een klein duwtje in de rug van Kaartje2go.

De geboorte van je baby is een speciale gebeurtenis, een moment dat je dan ook graag met iedereen wil delen. Daar helpen wij je graag bij aan de hand van een prachtige en originele geboortekaart. Maak bijvoorbeeld een kaartje met jullie lievelingsdier erop met onze beestenboel geboortekaartjes. Of stuur een geboortekaartje met een kleurrijke regenboog of prachtige sterrenhemel op. Waar je ook naar op zoek bent, bij ons vind je gegarandeerd het geboortekaartje dat perfect bij jullie past.

Zelf geboortekaartjes maken? Zo werkt het:

Wil je zelf online je eigen geboortekaartje maken? Elke dag komen er nieuwe kaarten bij in ons aanbod. Elke kaart is op zichzelf al prachtig om te versturen, maar je kan ze ook helemaal naar eigen wens aanpassen. Een geboortekaart ontwerpen was nog nooit zo plezant. Welke kaart je ook kiest, het eindresultaat is sowieso een uniek, persoonlijk en origineel geboortekaartje.

Voor je doorgaat, leggen we graag even uit hoe het bestellen van geboortekaartjes in zijn werk gaat:

 1. Kies een geboortekaartje

 2. Kies een kaartsoort en kaartvorm

 3. Vind het perfecte geboortekaartje

 4. Begin met het ontwerpen van je kaart

 5. Kies een achtergrond

 6. Voeg een tekst toe

 7. Upload je eigen foto

 8. Bestel een proefdruk

 9. Doe mee aan de winactie ‘Vermoedelijke bevallingsdatum’

 10. Bestel je enveloppen op voorhand

 11. Bestel jouw geboortekaartjes

 12. Voeg leuke extra’s toe

 13. Verstuur jouw geboortekaartjes

1. Kies een geboortekaartje

Jouw kleine wondertje is uniek. Logischerwijs wil je dat jouw geboortekaartje dat ook is. Je kan op drie verschillende manieren een uniek geboortekaartje maken:

 • Begin helemaal van nul met een lege kaart en ontwerp het babykaartje volledig zelf.

 • Upload een foto en maak je eigen unieke fotokaart.

 • Kies een kaart uit het aanbod en personaliseer deze.

2. Kies een kaartsoort en kaartvorm

Geboortekaartjes zijn verkrijgbaar als enkele of dubbele kaart. Je kan ook kiezen uit verschillende vormen: rechthoekig, vierkant of langwerpig. Bij elke kaartvorm hoort een eigen ontwerp. Zo kan jij de geboortekaart kiezen die het beste bij je past.

3. Vind het perfecte geboortekaartje

Er is niet één juist moment om geboortekaartjes te kiezen. Begin er dus gewoon aan wanneer het jou past.

In ons aanbod vind je geboortekaartjes in allerlei verschillende stijlen. Of je nu een lief, leuk, mooi, retro, vintage, stoer, trendy, klassiek, modern of schattig geboortekaartje zoekt, bij Kaartje2go ben je aan het juiste adres.

De filters helpen je om een specifieke selectie van babykaartjes maken.

Vind je een kaartje leuk, zet het dan in je favorieten door het te markeren met een hartje. Zo maak je een korte lijst met je favoriete geboortekaartjes en wordt kiezen straks een pak gemakkelijker.

Neem om inspiratie op te doen zeker ook eens een kijkje bij de voorbeelden.

4. Begin met het ontwerpen van je kaart

Nu je een kaartje hebt gekozen is het tijd om te beginnen met het te personaliseren. Klik op 'Kaart bewerken’. Dit brengt je naar de kaartmaker. Hier kan je de kaart ontwerpen die perfect bij jullie past.

Je kan je kaartje op ieder moment opslaan in je account. Zo bewaar je hem voor later mocht je nog aanpassingen willen maken of gewoon om hem aan je partner te laten zien.

5. Kies een achtergrond

De geboortekaartjes hebben elk al een prachtige achtergrond, met dank aan onze ontwerpers. Toch kan je er gemakkelijk een persoonlijke draai aan geven en er helemaal je eigen kaartje van maken. Verander de achtergrondkleur, kies een andere achtergrond uit de galerij of upload zelfs een eigen foto of afbeelding om als achtergrond te gebruiken. Vrolijk de kaart eventueel verder op door figuren en kaders toe te voegen.

6. Voeg een tekst toe

Op elk geboortekaartje staat een voorbeeldtekst die je zelf gemakkelijk kan aanpassen. Verander de kleur, het lettertype en lettergrootte zo vaak tot je helemaal tevreden bent. Je kan ook je eigen tekst toevoegen. Kies bijvoorbeeld een leuk geboortegedichtje uit, gebruik je favoriete liedtekst of gebruik toch één van onze voorbeeldteksten.

7. Upload je eigen foto

Wil je een  geboortekaartje maken dat helemaal persoonlijk en uniek is? Upload dan een foto van jullie kleine spruit. Een foto maakt het geboortekaartje persoonlijker en voor vrienden en familie is het leuk omdat ze meteen kunnen zien op wie jullie zoon of dochter nu het meeste lijkt.

Bekijk hier alle geboortekaartjes met foto.

8. Bestel een proefdruk

Ben je benieuwd naar hoe jullie geboortekaartje er in het echt uitziet? Bestel dan een gratis proefdrukpakket. Daarin zit de kaart die je hebt ontworpen, maar het bevat ook stalen van papiersoorten en enveloppekleuren. Zo krijg je een idee van de ‘look and feel’ van de materialen. Op die manier bieden wij je een helpende hand bij het maken van het perfecte geboortekaartje.

Als je op werkdagen je proefdruk voor 20:00 uur bestelt, dan sturen wij deze dezelfde dag nog op. Meestal heb je de proefdruk dan binnen 1 à 2 werkdagen in huis.

9. Doe mee aan de winactie Uitgerekende datum!

Heeft de gynaecoloog een vermoedelijke bevallingsdatum vastgesteld? Heb je nog meer dan drie weken te gaan tot aan die vermoedelijke bevallingsdatum? Vul dan hier de datum waarop je bent uitgerekend in. Als je jouw geboortekaartjes bij Kaartje2go bestelt en je bevalt ook effectief op de vermoedelijke bevallingsdatum, dan krijg je jouw geboortekaartjes helemaal gratis.

Doe mee aan de winactie ‘Uitgerekende datum’.

10. Bestel je enveloppen op voorhand

Wanneer de datum waarop je uitgerekend bent nadert en als je al zeker weet dat je jouw geboortekaartjes bij Kaartje2go gaat bestellen, dan kan je de enveloppen al op voorhand bestellen.

Dat is handig, want dan kan je vóór de geboorte de enveloppen al adresseren. Eens de kleine spruit geboren is, hoef je enkel nog maar de geboortekaartjes te bestellen en kan je van elk moment samen met je kindje genieten.

Bestel hier de enveloppen op voorhand en bestel er ineens prachtige adresstickers bij.

11. Bestel jouw geboortekaartjes

Heb je de proefdruk ontvangen en ben je tevreden? Dan hoef je enkel nog te wachten tot na de bevalling om de geboortekaartjes te bestellen en op te sturen.

Eens je kindje geboren is, is het tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. Ga naar je ontwerpen en kies de kaart die je al als proefdruk had besteld. Klik op 'Bijbestellen’ en je komt in de kaartmaker terecht. Vul de juiste geboortedatum in en eventueel ook de geboortetijd en de lengte en het gewicht van de baby bij de geboorte. Daarna kan je gemakkelijk de geboortekaartjes bestellen vanuit je account.

12. Voeg leuke extra’s toe

Onze sluitzegels maken jouw geboortekaartjes nog unieker en specialer. Jouw kaart komt als een klein cadeautje in de brievenbus terecht. Bij veel geboortekaartjes kan je ook een bijpassende sluitzegel uitkiezen. De sluitzegel op de enveloppe geeft dan een idee van hoe dit er op de kaart van de ontvanger zal uitzien.

Onze verschillende papiersoorten, gekleurde enveloppen en prachtige sluitzegels maken je kaartje helemaal af. Deze kan je tijdens het bestelproces toevoegen.

Lees hier meer over onze sluitzegels voor geboortekaartjes, luxueuze papiersoorten en gekleurde enveloppen.

13. Je geboortekaartjes opsturen

Nu je bestelling is afgerond, is het moment aangebroken om de geboortekaartjes op te sturen. Dat kan op twee manieren.

Pakketje thuis laten bezorgen

 • Bestel een pakket met geboortekaartjes en laat ze gratis bij je thuis bezorgen.

 • Bij deze optie is het mogelijk om allerlei leuke extra's (keuze van papiersoort, gekleurde enveloppen, sluitzegels) te bestellen.

Rechtstreeks opsturen

 • Kies je voor rechtstreeks opsturen, dan sturen wij de geboortekaartjes rechtstreeks naar de ontvangers. Zo hoeven jullie nergens aan te denken en kan al jullie aandacht naar de kleine spruit gaan.

 • Vul de adressen handmatig in of upload simpelweg een Excel-bestand.

 • Bij deze optie is het helaas niet mogelijk om gekleurde enveloppen, adresstickers en sluitzegels te bestellen.

Extra’s voor geboortekaartjes

Je stuurt maar enkele keren, en soms zelfs maar één keer, in je leven een geboortekaartje. Het is dan ook leuk om er iets persoonlijks, unieks en speciaals van te maken. Onze leuke extra's kunnen je daarbij helpen.

 • Kies uit de verschillende gekleurde enveloppen, inclusief roze, blauw en prachtige parelmoerkleuren.

 • Kies één van de vijf luxueuze papiersoorten, zoals reliëfpapier, parelmoerpapier en linnen.

 • Kies een prachtige sluitzegel uit het aanbod of bestel een unieke, bijpassende sluitzegel.

 • Kies een van de verschillende adresstickers om de enveloppen gemakkelijk te adresseren.

Checklist geboortekaartjes bestellen

Ben je klaar om je geboortekaartjes te bestellen? Voordat je de definitieve bestelling plaatst, kan je best nog eens goed je ontwerp bekijken en controleren op de volgende punten:

Baby:

 • Is de naam correct?

 • Zijn de geboortedatum en geboortetijd correct?

 • Zijn het gewicht en de lengte correct?

Ouders:

 • Zijn de voor- en achternaam correct?

 • Zijn de namen van eventuele broertjes/zusjes correct?

 • Zijn het adres en de woonplaats correct?

 • Zijn de telefoonnummers en e-mailadressen correct?

Teksten:

 • Staan er geen spelfouten in de teksten?

 • Is alles goed en duidelijk leesbaar?

Eens je dit hebt gecontroleerd, kan je de definitieve bestelling plaatsen. Mocht je oog na het plaatsen van je bestelling toch nog op iets vallen, contacteer ons dan meteen. Ons klanttevredenheidsteam helpt je met plezier verder.

Veelgestelde vragen over geboortekaartjes bestellen

Lees ook onze ‘Eerste hulp bij geboortekaartjes’ met veelgestelde vragen.

Hoe weet ik of het geboortekaartje geschikt is voor onze gekozen naam?

Je wil natuurlijk dat het geboortekaartje goed bij de naam die jullie hebben gekozen past. Soms is het ene ontwerp beter geschikt voor een lange naam en het andere ontwerp dan weer voor een korte naam. Wij willen dat het ontwerp perfect past bij de babynaam die jullie voor ogen hebben. Daarom kan je nu in één oogopslag jullie gekozen naam op alle geboortekaartjes zien.

Bekijk hier alle geboortekaartjes met jullie babynaam erop.

Hoe kan ik zelf geboortekaartjes maken?

Als je een geboortekaartje uit het aanbod kiest, dan kan je de keuze maken tussen verschillende stijlen, bijvoorbeeld modern, klassiek, retro, botanisch, origineel en nog veel meer.

TIP: Met de filters kan je uit de meer dan 3000 verschillende kaarten een selectie maken van kaarten die bij jou passen.

Van zodra je een leuke kaart hebt gevonden, kan je die in de kaartmaker bewerken.

 • Voeg figuren, kaders en achtergronden toe.

 • Upload je eigen foto.

 • Schrijf een leuke tekst op de kaart.

 • Pas de kleuren, lettertypes en lettergroottes aan.

Daarna bestel je een gratis proefdruk om te beoordelen of de kaart precies is zoals je wil. Van zodra je baby geboren is, kan je vanuit je account gemakkelijk en snel het geboortekaartje bestellen.

Lees ook: Hoe werkt het bestellen van geboortekaartjes?

Kan ik een gratis proefdruk krijgen?

Ja, dat kan. De eerste proefdruk is helemaal gratis. We vragen je enkel om een account aan te maken. Het voordeel is dat we je proefdruk dan meteen kunnen opslaan. Zo kan je die later ook gemakkelijk weer terugvinden en kan je op elk moment je geboortekaartje afwerken. Als je geen account hebt of als  je al een keer een proefdruk hebt ontvangen, dan kost een proefdruk € 0,49.

Lees hier hoe je een gratis proefdruk kunt bestellen.

Kan ik een korting krijgen op mijn geboortekaartjes?

Er zijn verschillende manieren waarop je korting kan krijgen op je geboortekaartjes. We leggen ze met plezier aan je uit.

 • Je krijgt sowieso korting als je een account hebt.

 • Hoe meer kaarten je bestelt, hoe meer korting je krijgt.

 • We organiseren ook regelmatig leuke kortingsacties en met je account spaar je ook nog eens voor gratis kaarten.

We organiseren ook nog een toffe actie. Als jij meedoet aan de winactie 'Uitgerekende datum’, dan krijg je sowieso 10% korting. Als je ook effectief op je vermoedelijke bevallingsdatum bevalt, dan win je gratis geboortekaartjes.

Kan ik een geboortekaartje maken met een eigen foto op?

Natuurlijk! Je kan heel gemakkelijk een geboortekaartje met eigen foto maken. Zo wordt jouw kaart extra persoonlijk. Kies een fotokaart uit het aanbod en upload je eigen foto om de kaart verder te personaliseren. Je kan zoveel foto's uploaden als je zelf wil. Zo maak je bijvoorbeeld een mooie geboortekaart met een fotocollage. Wil je liever van start gaan met een lege kaart? Dat kan ook.

Kunnen we de enveloppen al vroeger ontvangen?

Ja, dat kan en gaat als volgt in zijn werk: 

 • Bestel je enveloppen via kaartje2go.be/enveloppen.

 • Voltooi je bestelling en betaal.

 • Je ontvangt dan een e-mail met daarin een kortingscode.

 • Bij het bestellen van de geboortekaartjes voer je die kortingscode uit de e-mail in. Met die code verrekenen we de kosten en weten we dat je geen enveloppen meer hoeft te krijgen.

 • Bij het bestellen verrekenen we de kosten van de enveloppen op de volgende manier:

  • Voor witte enveloppen verreken we het hele bedrag. Je betaalt hier uiteindelijk niks voor. Witte enveloppen bij je kaarten krijg je namelijk altijd gratis.

  • Voor de andere enveloppen verrekenen we de helft van het bedrag. De andere helft betaal je zelf.

 • Om de kosten te kunnen verrekenen is het belangrijk dat je met hetzelfde account inlogt. Je actiecode is immers uniek en aan je account gelinkt.

Naar wie stuur ik geboortekaartjes?

Je stuurt gewoonlijk geboortekaartjes naar je geliefden, zoals je familie en vrienden, maar ook naar kennissen en collega's. Om zeker te zijn dat je niemand vergeet, kan je de volgende vragen beantwoorden:

 • Naar welke familieleden en vrienden wil je een kaart sturen?

 • Zijn er kennissen, buren, collega's of sportgenoten naar wie je een kaart wil sturen?

 • Zijn er mensen met wie je samen in een vereniging zit naar wie je een kaart wil sturen of wil je ook een kaart sturen naar de praktijk van de gynaecoloog?

 • Ga ook even doorheen de contacten in je telefoon en op WhatsApp, Facebook, Instagram of andere sociale media. Zitten daar nog mensen tussen naar wie je een geboortekaart wil sturen?

Maak dan een lijst met namen zodat je er zeker van bent dat je niemand vergeet.

Wat is het voordeel van geboortekaartjes bestellen bij Kaartje2go?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan geboortekaartjes maken bij Kaartje2go:

 • Groot aanbod van meer dan 3000 geboortekaartjes.

 • Gemakkelijk en snel geboortekaartjes personaliseren in de kaartmaker.

 • Een gratis proefdruk om te kijken of alles helemaal naar wens is.

 • Enveloppen op voorhand bestellen zodat je ze alvast kan adresseren.

 • Leuke extra's zoals luxueuze papiersoorten, sluitzegels en gekleurde enveloppen.

 • Rechtstreeks versturen met onze verzenddienst of het pakketje zelf thuis ontvangen.

 • Leuke kortingen en sparen voor gratis kaarten in je account. 

 • Een leuke winactie waarmee je gratis geboortekaartjes kan winnen.

Welke tekst zet ik op mijn geboortekaartje?

Op een geboortekaart staat zeker de naam van je zoon of dochter en zijn of haar geboortedatum. Vergeet ook jouw naam en die van je partner er niet op te zetten, anders weet de ontvanger niet van wie het kindje is. Je kan er ook over nadenken om de volgende informatie op de kaart te zetten:

 • het gewicht en/of de lengte van de baby;

 • het tijdstip waarop je kindje geboren is;

 • jullie adres en contactgegevens;

 • een leuke tekst, een tof gedichtje of een liedtekst.

Lees hier wat je allemaal op een geboortekaartje kan zetten.

Wanneer bestel en verstuur ik mijn geboortekaartjes?

Wacht niet tot op het laatste moment om je kaartjes te maken, maar begin al enkele weken voor de bevalling met het maken van je geboortekaartje. Zo heb je nog genoeg tijd om een gratis proefdruk te bestellen en om te controleren of het resultaat helemaal naar jullie zin is.

Eens de baby geboren is, plaats je de definitieve bestelling. In je account kan je het kaartje gemakkelijk aanpassen zodat de juiste informatie over je kindje erop staat. Dan is het tijd om de geboortekaartjes op te sturen.

Je kan ons de geboortekaartjes rechtstreeks laten opsturen, maar we kunnen de kaarten ook gratis als pakketje bij je thuis laten bezorgen. Als je voor 20:00 uur bestelt, dan gaan de kaartjes nog dezelfde dag op de post. Dan heb je ze vaak binnen 1 à 2 werkdagen in huis.

Volgens de etiquette zou je de geboortekaarten op de tweede dag na de bevalling moeten opsturen. In de praktijk is dat echter niet altijd haalbaar. Als je de geboortekaartjes pas enkele dagen of weken later opstuurt, zal iedereen nog steeds heel blij zijn om jouw kaartje in de brievenbus te vinden.

Hoe duur zijn geboortekaartjes?

De prijs van geboortekaartjes hangt helemaal af van hoeveel je er bestelt. Bij Kaartje2go geldt namelijk: hoe meer kaarten, hoe meer korting. Werp een blik op onze prijzenpagina om zelf gemakkelijk de prijs te berekenen. De eerste proefdruk krijg je van ons gratis. Zo kan je zelf bepalen of het babykaartje helemaal naar wens is.

Lees ook: Hoeveel kosten geboortekaartjes?

Eerste hulp bij geboortekaartjes

Kaartje2go voor elk moment in je leven.

Of het nu voor een geboorte, een huwelijk, een jubileum of een feest is, wij hebben de mooiste kaarten voor elk moment in je leven. Gaan jullie binnenkort trouwen? Kijk dan eens naar onze trouwkaarten. Geef je een feestje? Bekijk onze uitnodigingen. Wil je iemand feliciteren, bijvoorbeeld met een geboorte? Bekijk dan onze wenskaarten.