Ga naar de inhoudGa naar het filter
Condoleancekaarten

Deelnemingskaarten

Condoleancekaart met wegwaaiende ballon in hartvorm
Condoleance bloemen herfst boeket wilde bloemen
Stijlvolle condoleancekaart met mooie uitgelichte bloemen
Condoleancekaart vogel kleurrijke wolken
Condoleancekaart wilde bloemen ingetogen lijnillustratie
Sterkte kaart eucalyptus stijlvol goud hartjes condoleance
Condoleancekaart botanisch blad en bloemen
Condoleancekaart sterkte met stand zee en ondergaande zon
Condoleancekaart zee met rotsen
Sterktekaart iris bloem aquarel
Sterkte, wat een gemis - nature - condoleancekaart
Condoleancekaart met lijntekeningen van bloemen
papiersoorten
  • Respectvol en meelevend
  • Eenvoudig personaliseren
  • Meermaals als beste getest
Condoleancekaart winter stilte
Condoleancekaart zachtroze pioenroos
Condoleancekaart zomers veldboeket veel sterkte
Stijlvolle condoleancekaart met lavendel en zonsondergang
Stijlvolle condoleancekaart sterkte kracht bladnerf hart
Condoleancekaart stijlvol aquarel herfst bloemen kraftlook
Condoleancekaart kleur in nevels
Condoleancekaartje waterverf achtergrond stil
Condoleancekaart zachte kleuren tak
Condoleancekaart beige met lijntekening van pioenroos
Sterkte- condoleancekaart wolken vogel
Condoleance kaart ingetogen met waterverfbloem

Wanneer je een dierbare verliest, weet je soms niet goed wat te zeggen. Dat is normaal en het overkomt iedereen. Als je je steun wilt betuigen en je deelneming wilt uitdrukken, dan kun je een kaartje sturen. Het zoeken van een passende kaart is niet evident. Zeker wanneer je er een passende tekst bij wilt schrijven, ondervind je soms moeilijkheden. Wij hebben een speicale pagina met teksten voor op deelnemingskaarten om je al wat op weg te helpen. Maak er werk van want de ontvanger apprecieert dat enorm en kan je steun absoluut gebruiken.

Condoleancekaarten

Wil je iemand die een dierbare heeft verloren, een hart onder de riem steken? Met een condoleancekaart druk je je innige deelneming uit aan de nabestaanden en laat je weten dat je met hen meeleeft in deze moeilijke tijd. Je geeft het kaartje af na de dienst of stuurt het op als je niet aanwezig kunt zijn.

Een passende condoleancekaart maken

Wens de nabestaanden veel sterkte met een persoonlijke boodschap op een van de deelnemingskaarten uit onze collectie. Was de overledene een natuurliefhebber? Kies dan voor een kaart met bloemen, vlinders of een andere verwijzing naar de natuur. Wil je een gelovige boodschap overbrengen? Dan is een religieuze kaart een goede keuze.

In de online editor geef je je gekozen condoleancekaart snel en eenvoudig een persoonlijke toets door een eigen tekst, kleur of enkele figuren toe te voegen. Je kan ook werken met een foto van een mooie herinnering met de overledene. Upload je foto, snijd bij waar nodig en voeg een filter of kader toe.

Oprechte deelneming met een condoleancekaart

Het verlies van een dierbare is een van de meest verdrietige dingen die je kunt meemaken. De leegte die achterblijft vraagt om een persoonlijke attentie van vrienden, familie en bekenden. Door een condoleance kaart te sturen laten we onze geliefden weten dat ze niet alleen staan. Maak daarom vandaag nog een gecondoleerd kaart en toon je innige deelneming.

Condoleance kaarten maken

Het verlies van moeder of vader, van een broer of zus, van een kind of een (ongeboren) baby is pijnlijk en verdrietig. Maar ook wanneer opa of oma overlijdt of een oom, tante, neef of nicht is er sprake van groot verdriet. Net als het overlijden van een goede buurman of buurvrouw of een trouwe collega. Verlies is er op veel verschillende manieren.

Oprechte deelneming is een van de dingen die we dierbaren in rouw kunnen bieden. Door langs te gaan en steun te betuigen of heel tastbaar door een condoleancekaartje te sturen. Met een condoleancekaart bied je troost, betuig je steun en wens je sterkte in een moeilijke tijd.

Zo maak je zelf een meelevende en respectvolle kaart:

  1. Kies een kaart uit de collectie condoleancekaarten. Ga bijvoorbeeld voor een moderne, klassieke of stijlvolle kaart. Of kies voor een bepaald symbool. Zoals een kaart met bloemen, sterren of hartjes. Wegvliegende vogels, riet dat waait in de wind of bloemzaadjes die door de wind worden weggedragen zijn ook mooie voorbeelden van condoleance kaarten.
  2. Heb je een passende gecondoleerd kaart gevonden? Klik dan op “Kaart bewerken”, om de kaart van een persoonlijke boodschap of foto te voorzien.
  3. In de kaartmaker kun je de kaart verder personaliseren. Upload bijvoorbeeld een foto van de dierbare. Of een mooie herinnering van jullie samen. Als je wilt kun je hier ook de lettertypes, kleuren en achtergrond aanpassen en met de elementen schuiven. Voeg eventueel een kader of figuren toe, of ga voor een meer ingetogen kaart en haal juist elementen weg.
  4. Schrijf tot slot een persoonlijke boodschap in de kaart. Dit kan een sterkte wens, een bemoediging of troost zijn.
  5. Is de kaart klaar? Stuur de kaart dan rechtstreeks naar de ontvanger en wij regelen de rest.

Een passende condoleancekaart vinden

Weet je niet goed welk ontwerp je het beste kunt kiezen? Onthoud dan dat het bij een condoleancekaart vooral om het gebaar gaat. Een voorbeeld van een mooie condoleancekaart is een ontwerp met rustige kleuren en bloemen. Verder kan het fijn zijn om een ontwerp te zoeken dat aansluit op de interesses van de overledene. Denk aan de zee bij iemand die vaak op het water te vinden was, of een vogel bij iemand die van dieren hield. Een ander voorbeeld van een passende condoleance kaart is een ontwerp waarbij de tekst centraal staat.

Tekst voor op de condoleancekaart

Een passende kaart zoeken kan al best een uitdaging zijn. Maar passende woorden zijn soms nog veel moeilijker. Zeker als het om overlijden gaat. Want wat kun je zeggen bij zo’n groot verlies?

De eerste tip is: hou het kort. Vaak staat op de condoleance kaart al een voorbeeld als: ‘gecondoleerd’, ‘sterkte’ of’ woorden schieten tekort’, en veel meer is er eigenlijk ook niet nodig. Andere tekst voorbeelden van condoleance kaarten zijn:  ‘Gecondoleerd met het verlies van je …’ of ‘wat een gemis’. Deze teksten kunnen een mooie aanvulling zijn voor in de binnenkant.

Wil je toch iets meer zeggen? Dan is het allerbelangrijkste om vanuit je hart te spreken. Wat betekent het verlies voor jou persoonlijk? Wat betekent het voor degenen die achterblijven? Als je iemand beter hebt gekend kun je kort beschrijven wat je het meeste gaat missen aan hem of haar. Of misschien is er wel een passend verhaal wat de overledene mooi omschrijft.

Tot slot kun je je richten tot de Bijbel. Daarin staan mooie verzen in dichterlijke vorm, die vaak nauw aansluiten bij verlies en overlijden. Het filter met christelijke condoleancekaarten helpt je om te vinden wat je zoekt.

Vind je het nog steeds lastig om de juiste woorden te vinden? We hebben de kaarten in onze galerij voorzien van teksten. Spreekt een voorbeeld van een condoleancekaart tekst je aan? Dan kun je deze overnemen en naar wens aanpassen. Meer tekst voorbeelden voor condoleance kaarten vind je het blogartikel: 33 passende teksten voor op een condoleancekaart

Condoleancekaart met bloemzaadjes cadeau

Verdriet lijkt niet het juiste moment om een cadeau te sturen. En toch kan het heel mooi zijn als je een passend geschenk kunt vinden. Daarom vind je in ons assortiment bloemzaadjes om troost of kracht te zaaien.

Condoleance kaart sturen

Een condoleancekaart sturen gaat eenvoudig en snel. Het enige wat je hoeft te doen is het adres te selecteren en de verzenddatum te kiezen. Wij regelen de rest om jou een beetje te ontzorgen.

Als je op werkdagen voor 20:00 uur bestelt, dan wordt je kaart nog dezelfde dag verstuurd. In 95% van de gevallen bezorgt PostNL de kaart al de volgende dag.

Wil je de kaart liever zelf overhandigen? Bestel dan een pakketje en laat de kaart bij je thuis bezorgen. Het adres staat dan niet op de kaart.

Veelgestelde vragen over deelnemingskaartjes

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.