Ga naar de inhoud
DeelnemingskaartenBetuig je steun met een passende deelnemingskaart
papiersoorten
  • Respectvol en meelevend
  • Eenvoudig personaliseren
  • Meermaals als beste getest

Kaartje2go is als beste beoordeeld door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Deelneming betuigen met een deelnemingskaart

Wanneer je een dierbare verliest, weet je soms niet goed wat te zeggen. Dat is normaal en het overkomt iedereen. Als je je steun wilt betuigen en je deelneming wilt uitdrukken, dan kun je een kaartje sturen. Het zoeken van een passende kaart is niet evident. Zeker wanneer je er een passende tekst bij wilt schrijven, ondervind je soms moeilijkheden. Wij hebben een speicale pagina met teksten voor op deelnemingskaarten om je al wat op weg te helpen. Maak er werk van want de ontvanger apprecieert dat enorm en kan je steun absoluut gebruiken.

Condoleancekaarten

Wil je iemand die een dierbare heeft verloren, een hart onder de riem steken? Met een condoleancekaart druk je je innige deelneming uit aan de nabestaanden en laat je weten dat je met hen meeleeft in deze moeilijke tijd. Je geeft het kaartje af na de dienst of stuurt het op als je niet aanwezig kunt zijn.

Een passende condoleancekaart maken

Wens de nabestaanden veel sterkte met een persoonlijke boodschap op een van de deelnemingskaarten uit onze collectie. Was de overledene een natuurliefhebber? Kies dan voor een kaart met bloemen, vlinders of een andere verwijzing naar de natuur. Wil je een gelovige boodschap overbrengen? Dan is een religieuze kaart een goede keuze.

In de online editor geef je je gekozen condoleancekaart snel en eenvoudig een persoonlijke toets door een eigen tekst, kleur of enkele figuren toe te voegen. Je kan ook werken met een foto van een mooie herinnering met de overledene. Upload je foto, snijd bij waar nodig en voeg een filter of kader toe.

Oprechte deelneming met een condoleancekaart

Het verlies van een dierbare is een van de meest verdrietige dingen die je kunt meemaken. De leegte die achterblijft vraagt om een persoonlijke attentie van vrienden, familie en bekenden. Door een condoleance kaart te sturen laten we onze geliefden weten dat ze niet alleen staan. Maak daarom vandaag nog een gecondoleerd kaart en toon je innige deelneming.

Condoleance kaarten maken

Het verlies van moeder of vader, van een broer of zus, van een kind of een (ongeboren) baby is pijnlijk en verdrietig. Maar ook wanneer opa of oma overlijdt of een oom, tante, neef of nicht is er sprake van groot verdriet. Net als het overlijden van een goede buurman of buurvrouw of een trouwe collega. Verlies is er op veel verschillende manieren.

Oprechte deelneming is een van de dingen die we dierbaren in rouw kunnen bieden. Door langs te gaan en steun te betuigen of heel tastbaar door een condoleancekaartje te sturen. Met een condoleancekaart bied je troost, betuig je steun en wens je sterkte in een moeilijke tijd.

Zo maak je zelf een meelevende en respectvolle kaart:

  1. Kies een kaart uit de collectie condoleancekaarten. Ga bijvoorbeeld voor een moderne, klassieke of stijlvolle kaart. Of kies voor een bepaald symbool. Zoals een kaart met bloemen, sterren of hartjes. Wegvliegende vogels, riet dat waait in de wind of bloemzaadjes die door de wind worden weggedragen zijn ook een uitstekende keuze.
  2. Heb je een passende gecondoleerd kaart gevonden? Klik dan op “Kaart bewerken”, om de kaart van een persoonlijke boodschap of foto te voorzien.
  3. In de kaartmaker kun je de kaart verder personaliseren. Upload bijvoorbeeld een foto van de dierbare. Upload bijvoorbeeld een mooie foto van de overledene. Of een dierbare herinnering van jullie samen. Als je wilt kun je hier ook de lettertypes, kleuren en achtergrond aanpassen en met de elementen schuiven. Voeg eventueel een kader of figuren toe, of ga voor een meer ingetogen kaart en haal juist elementen weg.
  4. Schrijf tot slot een persoonlijke boodschap in de kaart. Dit kan een sterkte wens, een bemoediging of troost zijn.
  5. Is de kaart klaar? Stuur de kaart dan rechtstreeks naar de ontvanger en wij regelen de rest.

Tekst voor op de condoleancekaart

Een passende kaart zoeken kan al best een uitdaging zijn. Maar passende woorden zijn soms nog veel moeilijker. Zeker als het om overlijden gaat. Want wat kun je zeggen bij zo’n groot verlies?

De eerste tip is: hou het kort. Vaak staat op de kaart: gecondoleerd, sterkte of woorden schieten tekort en veel meer is er eigenlijk ook niet nodig. Gecondoleerd met het verlies van je … of wat een gemis kunnen nog een mooie aanvulling zijn voor in de binnenkant.

Wil je toch iets meer zeggen? Dan is het allerbelangrijkste om vanuit je hart te spreken. Wat betekent het verlies voor jou persoonlijk? Wat betekent het voor degenen die achterblijven? Als je iemand beter hebt gekend kun je kort beschrijven wat je het meeste gaat missen aan hem of haar. Of misschien is er wel een passend verhaal wat de overledene mooi omschrijft.

Tot slot kun je je richten tot de Bijbel. Daarin staan mooie verzen in dichterlijke vorm, die vaak nauw aansluiten bij verlies en overlijden. Het filter met christelijke condoleancekaarten helpt je om te vinden wat je zoekt.

Meestal staan in onze kaarten kant-en-klare teksten die je zo kunt overnemen. Je kunt ook kijken bij onze condoleance teksten en gedichten.

Condoleancekaart met bloemzaadjes cadeau

Verdriet lijkt niet het juiste moment om een cadeau te sturen. En toch kan het heel mooi zijn als je een passend geschenk kunt vinden. Daarom vind je in ons assortiment bloemzaadjes om troost of kracht te zaaien.

Condoleance kaart sturen

Een condoleancekaart sturen gaat eenvoudig en snel. Het enige wat je hoeft te doen is het adres te selecteren en de verzenddatum te kiezen. Wij regelen de rest om jou een beetje te ontzorgen.

Als je op werkdagen voor 20:00 uur bestelt, dan wordt je kaart nog dezelfde dag verstuurd. In 95% van de gevallen bezorgt PostNL de kaart al de volgende dag.

Wil je de kaart liever zelf overhandigen? Bestel dan een pakketje en laat de kaart bij je thuis bezorgen. Het adres staat dan niet op de kaart.

Veelgestelde vragen over deelnemingskaartjes

‘Condoleance’ betekent ‘deelname’, ‘het betuigen van medeleven’ of ‘rouwbeklag’. Er wordt ook gezegd: ‘innige deelneming betuigen’. Condoleren betekent dus je oprechte deelneming overmaken aan de de nabestaanden. Het deelnemingskaartje kan je afgeven in de kerk, na de dienst, of na de crematie, aan de naasten van de overledene. Wanneer je niet aanwezig kunt zijn, stuur je een kaartje naar de familie op het rouwadres. Dikwijls is er na de begrafenis of crematie mogelijkheid om de nabestaanden te condoleren.

Een dierbare verliezen, daar zijn geen woorden voor. Dus wat schrijf je op een deelnemingskaart? Naast “Met oprechte deelneming” en “Veel sterkte” zijn er uiteraard nog tal van mogelijkheden. Je kan kiezen voor een gedicht op een condoleancekaart, een bemoedigend woord of een mooie herinnering die je wil delen.

Heb je moeite om de juiste woorden te vinden? We helpen je graag op weg met enkele teksten voor op een deelnemingskaart ter inspiratie. Met een passende tekst maak jij ongetwijfeld het verschil voor iemand die de steun meer dan ooit kan gebruiken.

Het maken van een condoleancekaart kun je makkelijk en snel doen op onze website. Je hebt de mogelijkheid om zelf je eigen kaartje te ontwerpen in onze kaartmaker of om een bestaande kaart te kiezen van onze designers. Wil je zelf een passende kaart maken om je respect te betuigen aan de overledene? Voeg in de kaartmaker foto’s, tekst, symbolen en kaders toe om de kaart te personaliseren. 

Kies je liever voor een bestaande kaart die je nog sneller kunt bestellen? Onze designers werken elke dag hard aan de meest uiteenlopende ontwerpen. Bekijk het assortiment en kies een condoleancekaart uit. Op de kaarten staan al een algemene tekst die je enkel een klein beetje hoeft aan te passen. Stuur de kaart naar je eigen adres en overhandig de kaart in persoon of verstuur de kaart direct naar de ontvanger.

Je kan makkelijk en snel een condoleancekaart met foto maken. Dit kun je doen in onze kaartmaker. Begin met het uploaden van een foto vanaf je computer of social media kanalen. Kies bijvoorbeeld voor een foto waar de overledene goed op staat of een foto van een mooie herinnering van jullie samen. Voeg een tekst toe, hiervoor kun je meerdere zijdes van de kaart gebruiken. Vertel bijvoorbeeld over de goede band die jullie hebben gehad en wat die persoon voor jou heeft betekent. Je maakt de kaart nog persoonlijker als je symbolen en kaders toe voegt om de kaart zo persoonlijk mogelijk te maken.

Als je op werkdagen voor 20:00 uur besteld, worden je condoleancekaarten dezelfde dag verzonden. Voor de bezorging werken wij samen met PostNL of BPost, 95% van de kaarten worden op de volgende werkdag bezorgd. Als je vanaf vrijdagavond na 20:00 uur bestelt, worden de condoleancekaarten normaal gesproken op dinsdag bezorgd. Als je vanuit België besteld worden de kaartjes binnen 3-4 werkdagen bezorgd.  

Let op: in verband met extra drukte door corona kan de bezorging van je kaarten 1 tot 3 werkdagen duren. Voor België geldt 2-5 werkdagen.

Verstuur je de kaart naar jezelf via de verzendoptie Rechtstreeks versturen, dan komt jouw adres achterop de kaart te staan. Dubbele kaarten versturen we in een vensterenvelop. Wil je de kaart zonder adres achterop ontvangen, zodat je hem zelf kunt afgeven of bezorgen? Kies dan voor de verzendoptie Thuis ontvangen en geef aan dat je 1 stuks wilt ontvangen. Je ontvangt dan de kaart (zonder adres achterop) plus blanco enveloppe samen in 1 verpakking. De verzendkosten hiervoor zijn € 2,49. Je kunt bij ons kiezen voor verzending naar je eigen huisadres of voor directe verzending naar de ontvanger. Tijdens het bestelproces kom je het adresboek tegen om de adresgegevens in te vullen. Vul hier je eigen adresgegevens in. Het adres wordt direct opgeslagen, zo kun je de volgende keer de bestelling nog sneller afronden. Handig!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.