Deelnemingskaarten
DeelnemingskaartenBetuig je steun met een passende deelnemingskaart
papiersoorten
  • Respectvol en meelevend
  • Eenvoudig personaliseren
  • Meermaals als beste getest

Kaartje2go is als beste beoordeeld door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Deelneming betuigen met een deelnemingskaart

Wanneer je een dierbare verliest, weet je soms niet goed wat te zeggen. Dat is normaal en het overkomt iedereen. Als je je steun wilt betuigen en je deelneming wilt uitdrukken, dan kun je een kaartje sturen. Het zoeken van een passende kaart is niet evident. Zeker wanneer je er een passende tekst bij wilt schrijven, ondervind je soms moeilijkheden. Wij hebben een speicale pagina met teksten voor op deelnemingskaarten om je al wat op weg te helpen. Maak er werk van want de ontvanger apprecieert dat enorm en kan je steun absoluut gebruiken.

Condoleancekaarten

Wil je iemand die een dierbare heeft verloren, een hart onder de riem steken? Met een condoleancekaart druk je je innige deelneming uit aan de nabestaanden en laat je weten dat je met hen meeleeft in deze moeilijke tijd. Je geeft het kaartje af na de dienst of stuurt het op als je niet aanwezig kunt zijn.

Een passende condoleancekaart maken

Wens de nabestaanden veel sterkte met een persoonlijke boodschap op een van de deelnemingskaarten uit onze collectie. Was de overledene een natuurliefhebber? Kies dan voor een kaart met bloemen, vlinders of een andere verwijzing naar de natuur. Wil je een gelovige boodschap overbrengen? Dan is een religieuze kaart een goede keuze.

In de online editor geef je je gekozen condoleancekaart snel en eenvoudig een persoonlijke toets door een eigen tekst, kleur of enkele figuren toe te voegen. Je kan ook werken met een foto van een mooie herinnering met de overledene. Upload je foto, snijd bij waar nodig en voeg een filter of kader toe.

 

 

Wat is condoleren?

‘Condoleance’ betekent ‘deelname’, ‘het betuigen van medeleven’ of ‘rouwbeklag’. Er wordt ook gezegd: ‘innige deelneming betuigen’. Condoleren betekent dus je oprechte deelneming overmaken aan de de nabestaanden. Het deelnemingskaartje kan je afgeven in de kerk, na de dienst, of na de crematie, aan de naasten van de overledene. Wanneer je niet aanwezig kunt zijn, stuur je een kaartje naar de familie op het rouwadres. Dikwijls is er na de begrafenis of crematie mogelijkheid om de nabestaanden te condoleren.

‘Condoleance’ betekent ‘deelname’, ‘het betuigen van medeleven’ of ‘rouwbeklag’. Er wordt ook gezegd: ‘innige deelneming betuigen’. Condoleren betekent dus je oprechte deelneming overmaken aan de de nabestaanden. Het deelnemingskaartje kan je afgeven in de kerk, na de dienst, of na de crematie, aan de naasten van de overledene. Wanneer je niet aanwezig kunt zijn, stuur je een kaartje naar de familie op het rouwadres. Dikwijls is er na de begrafenis of crematie mogelijkheid om de nabestaanden te condoleren.

Wat schrijf ik op een condoleancekaart?

Een dierbare verliezen, daar zijn geen woorden voor. Dus wat schrijf je op een deelnemingskaart? Naast “Met oprechte deelneming” en “Veel sterkte” zijn er uiteraard nog tal van mogelijkheden. Je kan kiezen voor een gedicht op een condoleancekaart, een bemoedigend woord of een mooie herinnering die je wil delen.

Heb je moeite om de juiste woorden te vinden? We helpen je graag op weg met enkele teksten voor op een deelnemingskaart ter inspiratie. Met een passende tekst maak jij ongetwijfeld het verschil voor iemand die de steun meer dan ooit kan gebruiken.

Hoe maak je een condoleancekaart?

Het maken van een condoleancekaart kun je makkelijk en snel doen op onze website. Je hebt de mogelijkheid om zelf je eigen kaartje te ontwerpen in onze kaartmaker of om een bestaande kaart te kiezen van onze designers. Wil je zelf een passende kaart maken om je respect te betuigen aan de overledene? Voeg in de kaartmaker foto’s, tekst, symbolen en kaders toe om de kaart te personaliseren. 

Kies je liever voor een bestaande kaart die je nog sneller kunt bestellen? Onze designers werken elke dag hard aan de meest uiteenlopende ontwerpen. Bekijk het assortiment en kies een condoleancekaart uit. Op de kaarten staan al een algemene tekst die je enkel een klein beetje hoeft aan te passen. Stuur de kaart naar je eigen adres en overhandig de kaart in persoon of verstuur de kaart direct naar de ontvanger.

Kan ik een condoleance kaart met foto maken?

Je kan makkelijk en snel een condoleancekaart met foto maken. Dit kun je doen in onze kaartmaker. Begin met het uploaden van een foto vanaf je computer of social media kanalen. Kies bijvoorbeeld voor een foto waar de overledene goed op staat of een foto van een mooie herinnering van jullie samen. Voeg een tekst toe, hiervoor kun je meerdere zijdes van de kaart gebruiken. Vertel bijvoorbeeld over de goede band die jullie hebben gehad en wat die persoon voor jou heeft betekent. Je maakt de kaart nog persoonlijker als je symbolen en kaders toe voegt om de kaart zo persoonlijk mogelijk te maken.

Wanneer komt mijn condoleancekaart aan?

Als je op werkdagen voor 20:00 uur besteld, worden je condoleancekaarten dezelfde dag verzonden. Voor de bezorging werken wij samen met PostNL of BPost, 95% van de kaarten worden op de volgende werkdag bezorgd. Als je vanaf vrijdagavond na 20:00 uur bestelt, worden de condoleancekaarten normaal gesproken op dinsdag bezorgd. Als je vanuit België besteld worden de kaartjes binnen 3-4 werkdagen bezorgd.  

Let op: in verband met extra drukte door corona kan de bezorging van je kaarten 1 tot 3 werkdagen duren. Voor België geldt 2-5 werkdagen.

Kan ik ook een condoleancekaart naar mezelf versturen?

Verstuur je de kaart naar jezelf via de verzendoptie Rechtstreeks versturen, dan komt jouw adres achterop de kaart te staan. Dubbele kaarten versturen we in een vensterenvelop. Wil je de kaart zonder adres achterop ontvangen, zodat je hem zelf kunt afgeven of bezorgen? Kies dan voor de verzendoptie Thuis ontvangen en geef aan dat je 1 stuks wilt ontvangen. Je ontvangt dan de kaart (zonder adres achterop) plus blanco enveloppe samen in 1 verpakking. De verzendkosten hiervoor zijn € 2,49. Je kunt bij ons kiezen voor verzending naar je eigen huisadres of voor directe verzending naar de ontvanger. Tijdens het bestelproces kom je het adresboek tegen om de adresgegevens in te vullen. Vul hier je eigen adresgegevens in. Het adres wordt direct opgeslagen, zo kun je de volgende keer de bestelling nog sneller afronden. Handig!