Ga naar de inhoudGa naar het filter

Kerstwensen - teksten voor op een kerstkaartje

Kerstkaarten maak je heel persoonlijk door het toevoegen van kerstwensen. Dit kunnen mooie of bemoedigende woorden zijn, een persoonlijke groet of gelukwensen voor het nieuwe jaar. Weet je niet wat je op een kerstkaart moet schrijven? Heb je geen inspiratie? We helpen je graag bij het vinden van een passende, leuke of mooie tekst. De kerstteksten op deze pagina kun je gebruiken als tekst voor op je kerstkaart. Gebruik de kerstkaartquotes als inspiratie of kopieer ze rechtstreeks naar je kaart.

Eerste kaart cadeau

Aan onze kerstboom

Aan onze kerstboom hangt voor jou, naast een ster, ook een lieve vredeswens. We wensen je een zalige kerst en een positief nieuwjaar!

Alle lichtjes

Alle lichtjes en alle kaarsen gaan weer aan, buiten sneeuwt het mooi in het licht van de maan. Het gevoel dat ons met kerst altijd zal bevangen, is dat wij er iedere keer samen weer naar verlangen.

Christmas angels

Love came down at Christmas, love was all lovely, love devine. Love was born at Christmas, stars and angels gave the sign. - Christiana Rossetti (1830-1894)

Dromen over vrede, liefde en gezelligheid

De donkere dagen zijn weer gekomen, mensen zijn weer aan het slepen met hun bomen. De kerst is voor iedereen een beetje dromen, dromen over vrede, liefde en gezelligheid.

Een bode van geluk

Een piepkleine ster lag gisteren voor mijn deur, ze was heel bijzonder, dat zag je aan haar kleur. Dus stuur ik jullie deze ster, ze is een bode van geluk, hopelijk kan jullie nieuwe jaar nu al niet meer stuk. Gezellige kerstdagen en een spetterend nieuwjaar!

Een feest van vreugde en liefde

Een feest van vreugde en liefde, een feest om samen van te genieten. Kerstmis deel je met zijn allen, ieder jaar, zo lang het kan.

Een heldere ster

Een koude, donkere stille nacht, waarin plots een heldere ster verscheen. Een prachtige ster die niet meer verdween, en die de herders naar Bethlehem bracht. De plaats waar Jezus geboren was, de Redder van de mensheid, de engelen zongen terzelfder tijd, zo zuiver en helder als glas: 'Ere zij God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die Hij liefheeft'.

Een vrolijk eind en een goed begin

Wij wensen jou een vrolijk eind en een goed begin. Natuurlijk ook een gezond nieuwjaar en alles naar je zin!

Een witte kerst

Een witte kerst dat is zo fijn, vol ademwolkjes en een sneeuwfestijn. Wat vrieskou, en de handen in de mouw. Met regen, slijk en zonder ijs is het nog te vroeg, nee, ik vind dat niet genoeg! Maar ieder legt zich erbij neer, en doet de lichtjes aan. Kerstliedjes op de radio, zo zal het gaan. Het is de gedachte, het gevoel, van gezelligheid om ons heen. Je weet best wel wat ik bedoel, zalig kerstfeest iedereen!

Een zalige kerst geven

Tijd van vrede en van lichtjes, versierde bomen en blije gezichtjes. Voor anderen tijd van pijn of spijt, van winterkou en eenzaamheid. Die bomen, groen, de kleur van hoop, in de stal is er nieuw leven. Een zalige kerst is niet te koop, toch hoop ik je er dit jaar één te geven.

Elke dag Kerstmis zijn

Alles is met kerst anders dan voorheen, men wenst elkaar het beste, de mensen zijn weer één. Waarom kan het elke dag niet zoals Kerstmis zijn, dan zou iedereen plezier hebben en was het leven fijn.

Geluk

We wensen jou en zij die jou omringen, het allerbeste voor het nieuwe jaar. Geluk in grote en in kleine dingen, maar bovenal: gelukkig met elkaar!

Gezellig kerstfeest vieren

Recepten zoeken en het huis versieren, dan gezellig kerstfeest vieren. Lekker eten in huiselijke sferen, of feestelijk buiten de deur dineren. Kerstmis is tijd maken voor elkaar, denkend aan het voorbije jaar.

Heel veel lichtjes zien schijnen

Bij het haardvuur wordt het lekker warm, en zal de kou verdwijnen. In het donker zal je dan, met kerst heel veel lichtjes zien schijnen.

Het feest van licht

Koude dagen, kille nachten, maar desondanks toch gezellig. Sneeuw en korte, donkere dagen, maar de kerstboom fleurt het op. Samen vieren wij het feest van licht.

Het gaat om het kerstgevoel

Kerstmis komt er bijna aan, bomen zie je overal al staan. Ballen wit, rood of groen, hoe zal ik ze in mijn kerstboom doen? Eigenlijk doet het er niet toe: het gaat immers om het kerstgevoel. Liefde alom en vrede op aard, dat is meer dan versieringen waard.

Het is weer Kerstmis

De tijd van kaarslicht en dennengeur, van pakjes onder de boom en een krans aan de deur. We zorgen voor gezelligheid, want buiten is het fris. Dit alles kan maar één ding betekenen: Het is weer Kerstmis!

Het mooiste kerstcadeau

Onder de kerstboom liggen veel pakjes, maar het mooiste kerstcadeau ligt er niet. Want dat is het wijden van je gedachten, aan de mensen met verdriet. Wij willen onze vreugde delen met de mensen aan wie we aan denken. Daarom willen wij ons kerstgevoel van blijdschap en liefde aan je schenken.

Het wordt weer kerst

Het ruikt overal naar lekkers, naar chocola en erwtensoep. Maar ook naar dennenboom, bij de bakker op de hoek. Het wordt weer kerst, misschien een witte. Want heel stil, zonder gerucht, dalen witte vlokjes uit de donkergrijze lucht.

In deze wereld

In deze wereld hebben wij mensen allemaal zo onze eigen wensen. Maar één ding wil iedereen en dat is vrede om zich heen. Een beetje liefde aan anderen geven lijkt soms heel moeilijk te zijn in dit leven. En al lijkt dat voor sommigen overbodig: liefde en aandacht heeft iedereen nodig!

Jezus werd voor ons geboren

Jezus werd voor ons geboren, lang geleden, in de wintertijd. Daar staan wij met kerst bij stil, omdat hij ons ook nu nog verblijdt!

Kaarsen en lichtjes

Kerstmis staat in het teken van een laag sneeuw over het landschap als een deken. Huizen vol kaarsen, lichtjes, glitterballen en ijskristallen. Gezamenlijk door sfeervolle winkels lopen en leuke cadeautjes kopen. Geniet ervan! Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Keep the Christmas spirit

So remember while December, brings the only Christmas Day. In the year let there be Christmas, in the things you do and say. Wouldn't life be worth living, wouldn't dreams be coming true. If we kept the Christmas spirit, all the whole year through.

Kerkklokken

Het is vredig en stil, je hoort de kerkklokken slaan in de nacht. Na vele eeuwen, vieren we dat Gods zoon werd verwacht.

Kerstdiner

De kou is buiten en wij zijn binnen, het kerstdiner gaat weer beginnen. Allemaal lieve mensen om ons heen, samen staan we sterk en niemand is alleen.

Kerstfeest om nooit te vergeten

Een boom vol met kaarsjes, in de hal staan kinderlaarsjes. Iedereen vertelt kerstverhalen, die de sfeer in huis bepalen. Een boom vol met engelenhaar, eronder liggen de cadeautjes al klaar. Zoals je waarschijnlijk wel zult weten: het wordt weer een kerstfeest om nooit te vergeten.

Kerstfeest vier je samen

Kerstfeest vier je samen met mensen die je liefhebt. Daarom nodigen we je uit om het bij ons te komen vieren. Op EERSTE/TWEEDE kerstdag verwachten we je om TIJDSTIP in PLAATS.

Kerstgevoel

Ook dit jaar is het feest van de kerst er weer, zoals elk jaar samenkomen: wat een heerlijke sfeer. Cadeautjes bij de vleet en gezelligheid ten top, bij onze kerstviering raakt het kerstgevoel niet op. Daarom nodigen we je uit om bij ons te komen voor het feest, want zonder jou is het voor ons geen echte kerst geweest.

Kerstlichtjes

De dagen voor het kerstfeest zijn donker en koud, maar alles is versierd in vrolijke kleuren, van zilver tot goud. Als je naar buiten gaat merk je de kou niet, omdat je bij iedereen de kerstlichtjes branden ziet. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Kerstmis vroeger bij ons thuis

Kerstmis vroeger bij ons thuis, mijn hart is vol van weemoed en verlangen. We zaten met z'n allen bij het fornuis, en hadden de kerstboom helemaal volgehangen.

Kerstster

De kerstster schijnt glashelder en is helemaal klaar, om de weg te leiden naar een gelukkig nieuwjaar!

Kerstwens

Ik heb een kerstwens, het is een klein lichtje dat aanwezig is in mijn hart. Dat lichtje van hoop en vriendschap, dat geef ik nu door aan jou opdat je het zal bewaren. En warmte moet het je geven, opdat je het nimmer koud zult hebben. En licht, ja veel licht, opdat je nooit bang hoeft te zijn in het donker. Maar vooral liefde, zodat je het kunt doorgeven. Aan diegene die zo dierbaar voor jou is, en dat die het ook weer doorgeeft. Zo kan het groeien en schitteren, in de harten van ieder mens.

Lichtje in mijn hart

Ik heb een kerstwens, het is dat kleine lichtje dat aanwezig is in mijn hart. Het straalt van hoop en vriendschap, dat wil ik aan je doorgeven. Opdat je het zult bewaren en koesteren, en misschien zelf ook zult verspreiden.

Liefhebben

Waar het echt om gaat met kerst, is het liefhebben van mensen. De boodschap die me daarom rest: ik had me geen betere VRIEND/VRIENDIN kunnen wensen!

May your Christmas be happy

May your Christmas be happy and right from the start, may the new year bring all that is dear to your heart.

Merry Christmas!

Merry Christmas to friends! Merry Christmas to foes! The world's bright with joy, so forget all your woes. The earth is full of beauty, of love and good cheer. Merry Christmas to all and a Happy New Year!

Ooit komt het goed

Kerstmis is het feest van vrede en licht, maar hebben we daarop nog wel zicht? Overal op aarde wordt aan vrede gedacht, maar nog nooit heeft het ons die rust gebracht. Het is ook wel ongelijk verdeeld hier op aard, de één lijdt kou, de ander zit bij de haard. Mensen die in welvaart leven, hebben daar geen notie van, het liefst hebben ze allen het onderste uit de kan. Wij zijn in de loop der jaren nog niet veel wijzer, vrede op aarde, het blijft een heet hangijzer. Toch blijf ik vol goede moed, en denk: eens komt het goed.

Opnieuw beginnen

Met kerst kun je opnieuw beginnen, het is de tijd van nieuwe dingen. Jezus werd geboren en bracht het licht, ook nu nog houden we dat in zicht.

Sneeuw dwarrelt

Sneeuw dwarrelt neer, wel honderdduizend vlokjes. En in de winkelstraten, klinkt de kerstmuziek. Binnen staat een boom, met rinkelende klokjes. Wat slingers eromheen, bovenin een piek. De postbode die brengt, weer grote stapels post. Hij heeft het heel erg druk, en brengt jou en mij een warme kerstgroet.

Soms zijn de kerstdagen niet gemakkelijk

Soms zijn de kerstdagen niet gemakkelijk, de weg naar het kerstfeest is dan een strijd. Je moet zo onwaarschijnlijk sterk zijn, het is een trieste, moeilijke tijd. Door je verdriet moet je toch niet vergeten, dat er nog steeds mensen veel van je houden. En wat ik je toch even moest laten weten: met kerst zullen we in gedachten bij je zijn.

Terugblikken op afgelopen jaar

Tijdens het kerstfeest wil je thuis zijn, met zijn allen bij elkaar. Er zijn kaarsjes, slingers en ballen, tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar.

The Christmas Star

The Christmas Star, shines bright and clear. May it guide your way, through a Happy New Year.

The day we love best

We all sing merrily: Christmas is here. The day that we love best, of all the days in the year.

Tijd voor het kerstdiner

Het is weer tijd voor kaarslicht, de kerstboom en gezelligheid. Vrienden en familie genieten samen van het kerstdiner! KOM JIJ/KOMEN JULLIE ook?

Vrede op aarde

Buiten in de donkere nacht begon een ster te stralen, deze had een wonderbaarlijke kracht. Nee, het is bijna niet te verklaren, maar met Hem die is verwacht zal er vrede op aarde neerdalen.

Vuurwerk

Ik heb gevraagd vuurwerk te ontsteken, als teken dat ik heel veel van je hou. Om twaalf uur op oudejaarsavond moet je kijken, want dat is allemaal speciaal voor jou!

Wat meer aandacht schenken

Is het eigenlijk niet heel raar om maar één keer per jaar, aan een ander te denken en diegene wat meer aandacht te schenken? Waarom kunnen we alleen met kerst lief zijn voor elkaar? Op al die andere dagen vergeten we het maar. Als ieder op aarde daar nu eens aan denkt, dan weten we zeker dat het nieuwe jaar ons zoveel meer vreugde schenkt!

Wees blij

Wees blij met het kerstfeest en vier het met elkaar, want Kerstmis komt maar één keer per jaar!

Wij wensen je

Wij wensen je een vrolijk eind en een jaar dat volkomen naar je zin is. Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen jullie...

Wij wensen jullie een kerst vol vrede toe en een jaar zonder verdriet of tegenslag. Mogen de dagen, weken, maanden gevuld zijn met liefde en een lach. Dat vrede jullie deel mag zijn tezamen met voorspoed, liefde en harmonie, mogen uren, dagen, maanden worden tot een symfonie.

Winterdagen

We zenden jullie deze koude winterdagen graag de warmste wensen toe! Geniet van het kerstfeest, een spetterend uiteinde en een gelukkig nieuwjaar!

Witte bomen

Het begint dichterbij te komen, stilletjes en onverwacht. Langzaam steeds meer witte bomen, wie had dat nu nog gedacht?

Witte wereld

Witte wereld, waar het wonder werd geboren in de nacht, en een boodschap voor ons allen naar de aarde werd gebracht. Witte wereld, vol met vragen, vol met zorgen en met pijn, waar het wonder van de kerstnacht nu nog steeds een troost kan zijn.

Samen zijn

Gezellig rond de tafel met familie, groot en klein. Ja, met kerst gaat het toch echt om het 'samen zijn!' Maria Riksten-Brouwer

vrede op aarde

Gezellig rond de tafel met familie, groot en klein. Ja, met kerst gaat het toch echt om het 'samen zijn!' Maria Riksten-Brouwer

Het is al gauw weer kerst

Kerstfeest staat weer voor de deur. Feest van warmte, liefde, kleur. En de liefste wens van velen is toch: dit met elkaar te delen. (Maria Riksten-Brouwer)

Witte kerst

We dromen van een witte kerst. Eindelijk weer eens dit jaar? Toch wordt het, met of zonder sneeuw Altijd gezellig met elkaar! (Maria Riksten-Brouwer)

​Uitnodiging: Kerstfeest

Kerst is weer in aantocht De mooiste tijd van 't jaar Veel sterren, mooie lichtjes en soms ook eng'lenhaar 't Is altijd weer een feestje om alles te versieren en 't mooist is, om dit samen met anderen te vieren! Zo je geluk te delen, ja, dat maakt mensen blij En je raadt het al, daar hoor jij ook bij! Maria Riksten-Brouwer

Alle wegen naar de stal

Met kerst leiden alle wegen naar de stal.

His life brought light

His life brought light to everyone

Lucas 2:14

Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft. Lucas 2:14

Het wonder van kerst

Laat het wonder van kerst je hart vullen met liefde

Warmte van boven

Ik wens jou warmte van Boven deze kerst

Johannes 3:16

Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16

Sweet Christmas magic

May your heart be warmed by the sweet magic that Christmas always brings, and may all your dreams be fulfilled. Wishing you a Merry Christmas!

This Christmas

We hope that this Christmas will be a cheerful ending to the year for you, and a great beginning to a happy new one.

Merry everything

Merry everything and a happy always!

Christmas magic

Christmas magic is silent. You don’t hear it. You feel it, you know it, you believe it. - Kevin Alan Milne

Christmas lights

Those Christmas lights Light up the streets Light up the fireworks in me May all your troubles soon be gone Oh, Christmas lights keep shining on Christmas Lights – Coldplay

Merry and bright

May your days be merry and bright White Christmas – Bing Crosby

A season of gladness

Wishing you a season of gladness, a season of cheer, and to top it all off a wonderful year!

Dear to your heart

May your Christmas be happy and right from the start, may the new year bring all that is dear to your heart.

Christmas is here

We all sing merrily: Christmas is here. The day that we love best, of all the days in the year.

Aan wie hij of zij denkt

Wanneer ieder van ons aan de ander iets schenkt, geeft dit vooral aan, aan wie hij of zij denkt.

Geluk, kracht en wijsheid

Veel geluk, kracht en wijsheid in het nieuwe jaar

Prachtige jaarwisseling

Fijne feestdagen en een prachtige jaarwisseling gewenst

Voorspoed, liefde en harmonie

Wij wensen jullie een kerst vol vrede toe en een jaar zonder verdriet of tegenslag. Mogen de dagen, weken, maanden gevuld zijn met liefde en een lach. Dat vrede jullie deel mag zijn tezamen met voorspoed, liefde en harmonie. Mogen uren, dagen, maanden worden tot een symfonie.

Ik wens je genoeg

Ik wens je genoeg stilte om op te kijken naar de sterren, genoeg eenvoud om ontzag te tonen voor het kleine, genoeg vertrouwen om het goede zijn weg te laten vinden en genoeg verwondering om het ondenkbare te zien gebeuren.

Gelukkig met elkaar

We wensen jou en hen die jou omringen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Geluk in grote en in kleine dingen, maar bovenal: gelukkig met elkaar!

Een prachtig jaar

2022 is bijna vervlogen, 2023 staat reeds voor de deur. Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur. Veel geluk en vrede, veel liefde voor elkaar. Aandacht voor de naaste, het wordt een prachtig jaar!

Vriendschap en vrede

Veel vriendschap en vrede toegewenst met Kerstmis. En voor 2023 al het beste, het mooiste wat er is.

Dikke kerstknuffel

Een dikke kerstknuffel voor jou!

Vervulling van je stille wensen

Ik wens voor jou en alle mensen een vervulling van je stille wensen.

Twee dagen

Twee dagen met een gouden rand Speciaal om te plezieren Twee dagen met veel vrolijkheid Twee dagen om feest te vieren

Blijf je verwonderen

Laat je overdonderen Blijf je verwonderen Zie in het dagelijkse het bijzondere!

Vrolijk kerstfeest allemaal

Vrolijk kerstfeest allemaal Neem de tijd om stil te staan Bij degenen die we missen Die we niet vergeten gaan Om te kijken in de ogen Van wie je het meeste houdt Vrolijk kerstfeest allemaal – Guus Meeuwis

In de wolken

Eén dag in de wolken geeft je een zalig gevoel. Zo wensen wij jullie 365 zalige dagen toe. Vrolijk kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar

Lichtpuntjes

Lichtpuntjes Soms zijn ze groot Soms zijn ze klein Je hoeft ze niet te zoeken Je kunt ze ook zijn

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.