Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?
Kerstkaarten
KerstkaartenPersoonlijke kerstgroetjes voor iedereen
Kerstkaart vrolijke schaatsers
Verhuis kerstkaart HY rood
Kerstkaart feestelijke rode kaart goud sterren en tekst 2020
Kerstkaarten auto onderweg
Typografische kerstkaart met sneeuwvlokken
Kerstkaart hip goudlook met fotocollage en hartjes
Kerst sfeervolle uitnodiging kerstdiner goud bestek
Kerstkaart kerstlicht in kleuren
Kerst en nieuwjaarskaart met een duif
Kerst- en nieuwjaarskaart met een duif op zwarte achtergrond
Kerskaarten Rendier Merry Christmas
Kerstkaart sneeuwpop in de sneeuw
Kerstkaart romantisch met sneeuwvlokjes hartjes en foto
Kerstkaart goudlook confetti kerstbomen winter
Kerstkaart houtlook fotocollage kerstboom
Kerstkaart fotocollage kerstboom goudlook confetti
Kerstkaart confetti foto met hartjes en blaadjes
kerstkaart goudlook confetti foto sterretjes
extra's bij jouw kerstkaart
  • Voor 20.00 uur besteld, vandaag verstuurd!
  • Gratis proefdruk!
  • Niet goed = geld terug
Stijlvolle kerstkaart gouden typografie, sneeuw en waterverf
Stijlvolle kerstkaart met foto, gouden sneeuw en typografie
Hippe kerstkaart met gouden typografie, sterren en foto
Moderne kerstkaart met foto, gouden confetti en sterren
Foto kerstkaart met gouden confetti en typografie
Stijlvolle uitnodiging kerstborrel met confetti
eKomi
Kaartje2go krijgt een 9.6 uit 10 van 11754 beoordelingen

Kerstkaarten maken en versturen

Het is pas kerst met een kerstkaart

In de koude decembermaand is er niets fijner dan een warme kerstgroet te ontvangen. Jij kunt je familie en vrienden blij maken met een lieve kerstwens en daar helpen wij je graag bij. De mooiste kerstkaarten maak je zelf gemakkelijk en snel bij Kaartje2go. Ons aanbod bestaat uit meer dan 3.000 kaarten en is altijd volgens de laatste trends: stoere, strakke kerstkaarten in Scandinavische stijl en botanische kerstkaarten voor een natuurlijke twist. Ook de kerstkaart met pasteltinten en okergele en petrol kerstkaartjes zijn zeer geliefd. Ga jij voor moderne, hippe kerstkaarten of toch liever voor klassieke kerstkaarten met rood en groen? Als je een leuke kerstkaart gevonden hebt, dan kun je deze online bewerken en vervolgens gemakkelijk versturen. Je kunt ze als pakketje thuis laten bezorgen of het versturen aan ons overlaten. Geef op wie de ontvangers zijn en wanneer je de kaarten wilt laten verzenden en wij doen de rest. Bezorg je geliefden een prachtige kerst, want het is pas kerst met een kerstkaart.

Kaartje2go is winnaar van de Shopping Awards XL 2019 in de category speelgoed & cadeaus

Maak zelf gemakkelijk een persoonlijke kerstkaart

Een persoonlijke kerstkaart maken is leuk en brengt een echt kerstgevoel over bij familie en vrienden. Jouw persoonlijke kerstboodschap maakt een kaartje extra bijzonder. Upload een mooie foto voor een sfeervolle kerst fotokaart, bewerk de teksten en kleur de achtergrond. Voeg leuke decoraties toe en breng de kerstsfeer over met een leuke foto van je gezin of huisdier. Vrolijk de foto op met een leuk kader met sneeuwvlokjes en lichtjes of plak voor een grappig effect een rendiergewei of kerstmuts op het hoofd van je hond. In een handomdraai maak jij de meest originele kerstkaarten. Wil je graag nog een voorbeeld van jouw kerstkaart ontvangen? Bestel dan vandaag nog je proefdruk! Na het ontvangen van de prachtige proefdruk bestel je heel goedkoop kerstkaarten door een gratis account aan te maken. Hoe meer kaarten je stuurt, hoe meer korting je krijgt.

Kerstkaarten ontwerpen en bestellen

Het ontwerpen en bestellen van kerstkaarten is door de jaren heen gelukkig een stuk gemakkelijker geworden. Er bestaan online duizenden mooie kerstkaartjes die je zelf kunt aanpassen om jouw familie en vrienden op gepaste wijze prettige feestdagen en een fijn 2020 te wensen.

Kerstkaart voor een fijn 2020

Ook in 2019 worden er weer veel kerstkaarten met jaartal verstuurd om een gelukkig 2020 te wensen. Een kerstkaart met jaartal is een leuke manier om een warme kerstwens te sturen.

Kerstkaart met een foto maken

Een kerstwens sturen is ontzettend leuk, maar je kunt het nog leuker maken door een fotokaartje te versturen. Het ontwerpen van je eigen unieke foto kerstkaart is gegarandeerd een succes.

Kerstwensen en kerstgroeten

Een kerstkaartje schrijven is mooi, maar het wordt nog mooier wanneer je kerstkaartje een persoonlijke kerstgroet bevat. Maar wat zet je op een kerstkaart? Heb je even geen inspiratie of ben je op zoek naar een creatieve tekst, kijk dan snel op onze tekstenpagina.

Kerstkaarten maken als traditie

Kerst is voor velen de mooiste tijd van het jaar. De kerststal wordt van zolder gehaald, de kerstboom wordt volgehangen met bollen en slingers en de straten zijn gezellig verlicht. Kerst is een gezellige periode die we met familie en vrienden doorbrengen en waarin we een heleboel kerstkaarten sturen. Miljoenen kaartjes met kerstwensen worden tijdens de kerstdagen verstuurd. Als Belg kun je gemiddeld zo’n 10 kerstkaartjes op de deurmat verwachten. Kerstkaarten versturen is dan ook een echte traditie. Het is bijzonder om kerstkaarten te schrijven en ook zeker om ze te ontvangen.

Hoe is de eerste kerstkaart ontstaan?

De kerstkaart is ontstaan in het begin van de 19de eeuw. Ondertussen sturen we dus al een hele tijd kerstkaarten. Wie is er ooit met deze traditie begonnen? Het kerstkaartje hebben we te danken aan de Engelse zakenman Sir Henry Cole.

De eerste kerstkaart ooit

De eerste kerstkaart ooit is verstuurd door Sir Henry Cole, die het versturen van wenskaarten tijdens de kersttijd van 1843 heeft bedacht. Sir Henry Cole wilde namelijk geen handgeschreven brieven meer sturen naar zijn familie, vrienden en zakenrelaties. Daarom gaf hij John Callcott Horsley de opdracht om een kerstkaart te ontwerpen. John Callcot Horsley ontwierp een kaart met daarop drie generaties van een gezin die een toost uitbrengen op de ontvanger van de kaart. Naast de familie waren er symbolen van liefdadigheid te zien, zoals voedsel en kleding die aan de armen werden verstrekt. Op de kaart stond ook de bekende tekst: “A Merry Christmas and a Happy New Year to You”. Dat jaar worden er voor het eerst kerstkaarten gedrukt op stevig karton en die werden vervolgens met de hand ingekleurd. In totaal ontvangen 2.050 mensen dat jaar een eerste kerstkaart. Ondertussen worden er miljoenen kaarten gedrukt. De eerste kerstkaart is uitgegroeid tot een bijzondere traditie die voor veel mensen een lichtpuntje is in de donkere decembermaand.

Bekijk ook eens onze zakelijke kerstkaarten

Kerstkaartfeitjes

We hebben een aantal leuke feitjes over kerstkaarten voor je verzameld.

  • De eerste kerstkaart werd verstuurd in 1843.
  • In Groot-Brittannië worden bijna 670 miljoen kerstkaarten verstuurd, wat de helft van alle wenskaarten is!
  • Kerstkaarten worden in Tsjechië nieuwjaarskaarten genoemd, maar de Tsjechen versturen ze wel voor de kerstdagen.
  • Door het versturen van kerstkaarten kun je goede doelen steunen! Zo heeft Kaartje2go elk jaar een lijn met kerstkaarten waarmee je de CliniClowns steunt.
  • De eerste kerstkaart, ontworpen in 1843, werd in het jaar 2001 op een veiling verkocht voor £22.250. Dat is ruim €25.000!