Het is pas kerst met een kaart
Het is pas kerst met een kaart

Een feestelijke kerst begint met een kerstkaart! Je maakt je kerstkaarten persoonlijk met je favoriete foto.

Tips: Modern  |  Klassiek  |  Met jaartal  |  Uitnodiging kerstdiner  | Zakelijk

Papiersoorten
  • Gratis proefdruk
  • Meer kaarten = meer korting
  • Niet goed = geld terug

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 10342 beoordelingen

Kerstkaarten maken en kerstwensen versturen

Veel mensen dromen van een witte kerst: ze houden van dat laagje sneeuw dat alles zo sprookjesachtig maakt. Er worden accessoires uitgepakt en soms wordt er al een maand op voorhand een kerstboom geplaatst, om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Uiteraard worden er in die periode ook heel veel kerstkaarten met gelukswensen verstuurd. Over heel de wereld wordt de traditie van het kerstkaarten sturen tijdens de eindejaarsperiode in ere gehouden. Het maken van kerstkaarten met kerstwensen is een speciale gebeurtenis en er wordt overwegend veel zorg aan besteed. En ook de ontvanger heeft er natuurlijk veel plezier aan wanneer hij of zij zo’n kerstkaartje ontvangt.

Kerstkaarten maken eeuwenoud gebruik

Het is een eeuwenoud gebruik om kerstkaarten te sturen. In de middeleeuwen werden er in Europa al religieuze kersttaferelen in hout aangeboden aan kasteelheren of aan geliefden. Dat noemde men toen een kerstgroet. In de negentiende eeuw ontwierp de Engelsman Horsley de eerste kerstkaart met de alomgekende woorden “A Merry Christmas and a Happy New Year” oftewel “Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!” Op de kaart stond een afbeelding van een gezin dat kerstmis vierde. Enkele decennia later begon men in de Verenigde Staten en in Duitsland op grote schaal kerstkaarten te drukken, die uitgestuurd werden als kerstwens. Uit die tijd stamt ook de traditie waarbij kinderen op nieuwjaarsdag een nieuwjaarsbrief voorlezen aan de familie en aan iedereen die ze liefhebben, zogenaamde nieuwjaarswensen.

Het begin van de kerstkaart

Het idee kwam eigenlijk van een Engelse zakenman, Sir Henry Cole, die aan al zijn familie, vrienden en zakenrelaties een kerstkaartje wilde sturen. Hij gaf daarvoor speciaal een opdracht aan tekenaar Horsley, die voor hem de bijzondere kerstkaart ontwierp. Deze kerstkaart werd op grote schaal gedrukt op stevig karton en werd door tekenaars eigenhandig met kleur ingevuld. De kerstkaart begon toen aan haar opmars en is nog steeds in gebruik.

Kerstwensen voor het jaar 2018

De tijd dat we kerstwensen overmaakten met een houtgravure zoals in de middeleeuwen is gelukkig al lang voorbij. Anno 2017 kun je heel gemakkelijk online zelf je een kerstkaart maken en versturen. Bij Kaartje2go heb je keuze uit honderden kerstkaartjes die eenvoudig naar eigen wens zijn aan te passen. Jij kan dus op een heel gemakkelijke en snelle manier met kerst 2018 aan iedereen een warme kerstgroet zenden. Je kan een kaart kiezen uit ons assortiment kerstkaarten voor het jaar 2018 of je kan zelf kerstkaarten ontwerpen. Maak bijvoorbeeld een kerstkaart met foto, een zelfverzonnen of gepersonaliseerde tekst, een kader of wat grappige figuurtjes.

Kerstkaarten met foto

Er is een trend tegenwoordig om van je kaartje een echt origineel kunstwerkje te maken. Wat er bij het kiezen van het ontwerp of de illustratie belangrijk is, is de stijl. Je hebt kaarten met kerstwensen in goudtinten, in zwart/wit en met houteffecten. Dat zijn de meest gekozen stijlen. Ook foto kerstkaarten zijn erg populairen. Zo kun je bijvoorbeeld kerstkaarten maken een foto van het hele gezin of zelfs de hele familie. Wanneer je een kerstkaart met een eigen foto maakt, dan krijgt je kerstkaart met kerstwensen uiteraard een heel persoonlijk karakter.