Kerstkaarten maken

Kerstwensen verzenden

Veel mensen dromen van een witte kerst: ze houden van dat laagje sneeuw dat alles zo sprookjesachtig maakt. Er worden accessoires uitgepakt en soms wordt er al een maand op voorhand een kerstboom geplaatst, om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Kerstballen en slingers sieren het huis en de straten krijgen gezellige kerstverlichting. Uiteraard worden er in die periode heel veel kaartjes met kerstwensen verstuurd. Over heel de wereld wordt deze traditie tijdens de eindejaarsperiode in ere gehouden. Het schrijven van kerstkaartjes met kerstwensen is een speciale gebeurtenis en er wordt overwegend veel zorg aan besteed. En ook de ontvanger heeft er natuurlijk veel plezier aan wanneer hij of zij zo’n kaartje ontvangt.

Kaartje2go is als beste getest door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Betrouwbare verzending

Kies voor rechtstreeks versturen (wij posten dan de kaarten voor je) of een pakketje kaarten thuis geleverd krijgen.
Bekijk levertijden

Daarom Kaartje2go:

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 8823 beoordelingen

Kerstkaarten maken eeuwenoud gebruik

Het is een eeuwenoud gebruik om kerstwensen te sturen. In de middeleeuwen werden er in Europa al religieuze kersttaferelen in hout aangeboden aan kasteelheren of aan geliefden. Dat noemde men toen een kerstgroet. In de negentiende eeuw ontwierp de Engelsman Horsley de eerste kerstkaart met de alomgekende woorden “A Merry Christmas and a Happy New Year” oftewel “Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!” Op de kaart stond een afbeelding van een gezin dat kerstmis vierde. Enkele decennia later begon men in de Verenigde Staten en in Duitsland op grote schaal kerstkaarten te drukken, die uitgestuurd werden als kerstwens. Uit die tijd stamt ook de traditie waarbij kinderen op nieuwjaarsdag een nieuwjaarsbrief voorlezen aan de familie en aan iedereen die ze liefhebben, zogenaamde nieuwjaarswensen.

Hoe het begon

Het idee kwam eigenlijk van een Engelse zakenman, Sir Henry Cole, die aan al zijn familie, vrienden en zakenrelaties een kerstkaartje wilde sturen. Hij gaf daarvoor speciaal een opdracht aan tekenaar Horsley, die voor hem de bijzondere kerstkaart ontwierp. Deze kerstkaart werd op grote schaal gedrukt op stevig karton en werd door tekenaars eigenhandig met kleur ingevuld. De kerstkaart begon toen aan haar opmars en is nog steeds in gebruik.

Kerstwensen voor het jaar 2018

De tijd dat we kerstwensen overmaakten met een houtgravure zoals in de middeleeuwen is gelukkig al lang voorbij. Tegenwoordig bestaat er gewoon de kaartenmaker van Kaartje2go en kunnen we kiezen uit honderden kaartjes en ontwerpen. Jij kan dus op een heel gemakkelijke en snelle manier met kerst 2018 aan iedereen een warme kerstgroet zenden. Je kan een kaart kiezen uit ons assortiment kerstkaarten voor het jaar 2018 of je kan zelf een kerstkaart ontwerpen met bijvoorbeeld een eigen foto, een zelfverzonnen of gepersonaliseerde tekst, een kader en wat grappige figuurtjes.

Kerstwens met foto

Er is een trend tegenwoordig om van je kaartje een echt origineel kunstwerkje te maken. Wat er bij het kiezen van het ontwerp of de illustratie belangrijk is, is de stijl. Je hebt kaarten met kerstwensen in goudtinten, in zwart/wit en met houteffecten. Dat zijn de meest gekozen stijlen. Wat ook heel veel gedaan wordt, zijn kerstkaarten met een gepersonaliseerde foto, bv met een foto van het hele gezin of de hele familie. Wanneer je een kerstkaart met een eigen foto maakt, dan krijgt je kerstkaart met kerstwensen uiteraard een heel persoonlijk karakter.