Hippe geboortekaartjes

Wat is er hip?

Wat is er hip en helemaal in? Wij hebben een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Patronen

De laatste tijd duiken er veel kaarten op met patronen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van stippen of sterren op je geboortekaartje. Het maakt een design speels en strak tegelijk en een patroon is vandaag de dag helemaal in.

Pastelkleuren zijn zachte kleuren; de zachte variant van een harde kleur. Deze kleuren zie je vaak terug in hippe geboortekaartjes. Ook in traditionele geboortekaartjes is er een trend naar het gebruik van zachtere kleuren te zien. Hip betekent ook dat andere kleuren gebruikt mogen worden. Kies bijvoorbeeld een kaartje met een zachte roze of blauwe kleur. Ook mint is erg hip op een geboortekaartje. Goud, zilver, zwart en grijs zijn mooie ondersteunende kleuren.

Door het gebruik van neutrale kleuren zijn de hippe geboortekaartjes geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Zachte kleuren

Zachte kleuren, de zogenaamde pasteltinten, zien we meer en meer terugkomen op het geboortekaartje. Er is natuurlijk eerst en vooral het traditionele blauw en roze, maar we zien ook dat een zachtere variant van deze kleuren wordt gekozen. Ook mint, een zachtgroene pastelkleur, is de laatste tijd een veelgekozen kleur voor fonts, tekeningen, achtergronden en foto’s.

Figuurtjes: Olifant en uil geboortekaartjes

Er worden veel geboortekaartjes met een getekende uil of olifant verkocht. Van de uil weten we dat de vogel symbool staat voor kennis en wijsheid. Naast het symbolisme, is een olifant of een uil op een geboortekaartje natuurlijk ook erg schattig. Door de grappige tekenstijl zijn het dan ook echt hippe geboortekaartjes.

Patroontjes: hartjes, sterren en stippen

Wat ook erg hip is op het moment zijn patroontjes op geboortekaartjes. Denk hierbij aan patroontjes met sterren of stippen op een geboortekaartje. Een kaartje wordt zo extra speels, maar ook weer strak. Een hartjesregen komt ook veel voor. Wat ook echt niet mag ontbreken zijn sierlijke letters, een leuke plek voor een foto of een mooie illustratie. Wat ook echt hip is; een langwerpig geboortekaartje.

Hippe geboortekaartjes proefdruk

Heb je een lief leuk en hip geboortekaartje gevonden, dan wil je natuurlijk weten of het kaartje in het echt ook zo mooi is. Vraag daarom bij Kaartje2go een gratis proefdruk van jouw hippe geboortekaartje aan. Zo ben je er zeker van dat de aankondiging van jouw kleintje helemaal naar jouw wens is.

Ben je toch niet op zoek naar een hip geboortekaartje, maar zoek je meer iets klassieks? Ga dan naar onze klassieke geboortekaartjes.

Prachtige sluitzegels

Om je hippe geboortekaartjes helemaal compleet te maken bestel je er leuke sluitzegels bij. De zegels hebben een doorsnede van 32 mm en plak je op de enveloppen van je hippe kaartje. Ze zijn verkrijgbaar in blauwe en roze kleuren voor jongens of meisjes en in mooie pastelkleuren met teksten als love, welcome, it’s a boy en it's a girl en leuke figuren zoals hartjes of voetjes.

Bekijk hier alle sluitzegels

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 18.912 beoordelingen