Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter

Kerstkaart bij ziekte, verdriet of overlijden

Soms krijg je in je leven te maken met ziekte of verdriet. De kerstperiode kan dan een extra moeilijke periode zijn. Als iemand ernstig ziek is of overlijd rond de kerstperiode,  wil je de ander een hart onder de riem steken, maar misschien weet je niet goed hoe dat moet. Daarom hebben we speciale kerstkaarten voor overlijden, ziekte en verdriet. Zo kun je op een gepaste manier je kerstwensen overbrengen.

Speciale kerstkaarten voor mensen in rouw

Soms krijg je in het leven te maken met ziekte of verdriet. De kerstperiode kan dan een extra moeilijke periode zijn. Als een vriend, kennis of familielid iemand heeft verloren, kunnen de feestdagen confronterend en verdrietig zijn. Voor mensen die in rouw zijn, is het vieren van kerst helemaal geen vanzelfsprekendheid. Misschien is iemand wel alleen achtergebleven of brengt hij of zij de kerstdagen in het ziekenhuis door. 

Op deze moeilijke momenten is een speciale kerstkaart voor mensen in rouw een mooi gebaar. Juist op het moment dat medeleven het hardste nodig is kun jij met je kerstwens een lichtpuntje in de duisternis zijn. Een boodschap als “sterkte tijdens de feestdagen” of een “we denken aan jou” kan iemand nieuwe moed en kracht geven. 

Ken je iemand die wel zo’n mooie kerstkaart kan gebruiken? Stuur hem of haar er dan één toe. Het zijn vaak de kleine gebaren die een groot effect hebben.

Kerstkaarten bij verdriet en eenzaamheid

Een kerstkaart sturen na het overlijden van een dierbare vraagt om speciale aandacht. Iemand die voor eerst met kerst alleen is, zal deze dagen mogelijk met veel verdriet beleven. Maar het is niet alleen het overlijden van een dierbare waardoor kerst eenzaam kan zijn. Eenzaamheid kent vele vormen en sommige mensen zijn altijd al alleen, zoals opa of oma, dat kinderloze stel en zelfs die vrijgezelle vriendin.

Daarnaast zorgt deze coronatijd ook voor meer eenzaamheid. Mensen kunnen elkaar minder zien en de kans is groot dat we onze kerstdagen anders moeten vieren. Juist dit jaar is een kerstkaart sturen naar eenzame mensen en dierbaren extra belangrijk. Want met een (kerst)kaart zijn we toch nog een beetje met elkaar verbonden. 

Natuurlijk is het sturen van een kerstkaart geen wondermiddel, maar het laat wel zien dat je aan hem of haar denkt. Dat kan ervoor zorgen dat iemand zich minder eenzaam voelt. En dat is belangrijk, want niemand zou met kerst alleen moeten zijn.

Bekijk ook onze denken aan kaarten, beterschapskaarten, kaarten voor sterkte en medeleven en condoleancekaarten

Teksten voor op een kerstkaart bij ziekte en verdriet

Wil je een familielid, vriend, kennis of collega die ziek is sterkte wensen, maar weet je niet goed hoe je dat het beste kan doen? Een kerstkaart voor ziekte of overlijden verdient een inlevende  tekst waaruit medeleven blijkt. Negeer het verdriet niet, maar laat de ander weten dat je meeleeft.

 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.