Rouwkaarten
RouwkaartenStijlvol en passend
  • Gepast, eenvoudig en origineel
  • Voor 20.00 uur besteld: vandaag verstuurd
  • Keuze uit vijf luxe papiersoorten
Rouwkaarten
Rouwkaarten
Kinderrouwkaarten
Kinderrouwkaarten
Rouwbedankkaarten
Bedankkaarten
Sterkte kaarten
Sterkte kaarten
Condoleancekaarten
Condoleancekaarten
Condoleancekaarten voor huisdieren
Huisdieren
Gratis proefdruk
  • Gepast, eenvoudig en origineel
  • Voor 20.00 uur besteld: vandaag verstuurd
  • Keuze uit vijf luxe papiersoorten
Kaartje2go krijgt een 9.6 uit 10 van 15893 beoordelingen

Rouwkaarten: een persoonlijke en passende rouwkaart

Wanneer je verneemt dat iemand die je dierbaar is, overleden is, dan is het belangrijk om tijd te nemen om te rouwen. Laat aan de omgeving van de overledene blijken dat zijn sterven je getroffen heeft en vertel hen hoe belangrijk de persoon voor je was. Je kan zo’n kaart zien als een laatste eerbetoon aan de persoon die overleed en als het betuigen van je innige deelneming aan degene die om hem of haar rouwen. De juiste rouwkaart vinden die bij de overledene past, is geen sinecure. Neem er de tijd voor en selecteer een rouwkaart die past bij de emoties die het overlijden bij je oproepen. Een rouwkaart schrijven en versturen, hoort bij het ritueel van het rouwen. De betrokkenen zullen het appreciëren als je hen een rouwkaart stuurt.

Maak zelf een rouwkaart

Voor welke soort rouwkaart kies je? Hoe moet ze van vorm zijn en hoe wil je dat ze eruitziet? Welke stijl  moet ze volgens jou hebben? Klassiek, sober of stijlvol? Dat zijn belangrijke vragen waar je best goed over nadenkt vooraleer je er een kiest. Omdat de kaart voor alle betrokkenen een bijzondere waarde heeft, is het toch belangrijk dat de kaart een bepaald cachet heeft. Zorg ervoor dat je kaart respectvol oogt en selecteer zorgvuldig een foto en tekst. Het is belangrijk dat iedereen uit de omgeving van de overledene zich in de kaart kan vinden.

Wat zet je op een rouwkaart?

Hoe vind je de juiste woorden voor de tekst op een rouwkaart? Probeer de tekst zo te schrijven dat je je verdriet uitdrukt maar ook laat merken dat je het verdriet van de anderen begrijpt. Niet iedereen is in de wieg gelegd als schrijver en daarom hebben wij een ruim assortiment aan rouwkaartteksten waaruit je kan kiezen bij het opstellen van een rouwkaart. Ga eens door de teksten en kies er een uit die past bij de ervaringen die je met de overledene had. Laat je inspireren door onze teksten en geef je kaart een authentieke stempel. De naaste omgeving van de overledene zal dat appreciëren. Een rouwkaart is ook vaak een laatste herinnering aan de dierbare en ze wordt meestal gekoesterd. Juist daarom is het belangrijk dat je ze met veel zorg maakt en dat ze ook origineel is.

Wil je aan iemand je deelneming betuigen bij het verlies van een dierbare? Bij Kaartje2go vind je een klassieke en stijlvolle collectie kaarten om je deelneming te betuigen.

Wil je eerder de vrienden, kennissen en familie bedanken die aanwezig waren op de afscheidsdienst of die je steunen in deze moeilijke periode, neem dan een kijkje bij onze rouwbedankkaarten en stuur aan iedereen een bedankkaartje.