Ga naar de inhoud
RouwkaartenStijlvol en passend
Rouwkaarten
Rouwkaarten
Kinderrouwkaarten
Kinderrouwkaarten
Rouwbedankkaarten
Bedankkaarten
Sterkte kaarten
Sterkte kaarten
Condoleancekaarten
Condoleancekaarten
Condoleancekaarten voor huisdieren
Huisdieren
Rouwkaart vierkant met foto van tulpen
Rouwkaart neutraal met foto cirkel
Christelijke rouwkaart met illustratie van een kerkje
Bedankkaart rouw bloesem waterverf hout natuur
Subtiel bidprentje met foto en kruisje voor rouw
Rouwkaart met handgeschreven naam en grote foto
 Rouw bedankkaart met roze bloem aquarel
Rouwkaart natuur landschap met bergen en bomen
Rouwkaartje zacht beige met vredesduifje
Rouwkaart bedankt met papiertextuur en rozen
Rouwkaart huisdier stijlvol met koperen hartje en foto
Rouwkaart bloesem vlinder
Gratis proefdruk
Rouwkaartje beige met vlinder
Bedankkaart bloesemtak aquarel
Bidprent lavendel paars bloemen waterverf foto
Rouwkaart bloemen paars lavendel waterverf
Klassieke rouwkaart lijnillustratie bloemen foto
Klassieke rouwkaart illustratie hobbelpaard foto
Kunstzinnige rouwkaart met verfstreken
Stijlvolle rouwkaart watercolor sterren goud maan
Moderne rouwkaart velvet silhouet vogels foto's
Bedankkaart waterverf met zand, duinen en vogeltjes
Stijlvolle rouwkaart lijnillustratie klaprozen vlinders foto
Subtiel rouwkaartje met een vlinder voor een sterrenkindje
Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.2 uit 10 van 21.533 beoordelingen

Rouwkaarten: een persoonlijke en passende rouwkaart

Wanneer je verneemt dat iemand die je dierbaar is, overleden is, dan is het belangrijk om tijd te nemen om te rouwen. Laat aan de omgeving van de overledene blijken dat zijn sterven je getroffen heeft en vertel hen hoe belangrijk de persoon voor je was. Je kan zo’n kaart zien als een laatste eerbetoon aan de persoon die overleed en als het betuigen van je innige deelneming aan degene die om hem of haar rouwen. De juiste rouwkaart vinden die bij de overledene past, is geen sinecure. Neem er de tijd voor en selecteer een rouwkaart die past bij de emoties die het overlijden bij je oproepen. Een rouwkaart schrijven en versturen, hoort bij het ritueel van het rouwen. De betrokkenen zullen het appreciëren als je hen een rouwkaart stuurt.

Maak zelf een rouwkaart

Voor welke soort rouwkaart kies je? Hoe moet ze van vorm zijn en hoe wil je dat ze eruitziet? Welke stijl  moet ze volgens jou hebben? Klassiek, sober of stijlvol? Dat zijn belangrijke vragen waar je best goed over nadenkt vooraleer je er een kiest. Omdat de kaart voor alle betrokkenen een bijzondere waarde heeft, is het toch belangrijk dat de kaart een bepaald cachet heeft. Zorg ervoor dat je kaart respectvol oogt en selecteer zorgvuldig een foto en tekst. Het is belangrijk dat iedereen uit de omgeving van de overledene zich in de kaart kan vinden.

Wat zet je op een rouwkaart?

Hoe vind je de juiste woorden voor de tekst op een rouwkaart? Probeer de tekst zo te schrijven dat je je verdriet uitdrukt maar ook laat merken dat je het verdriet van de anderen begrijpt. Niet iedereen is in de wieg gelegd als schrijver en daarom hebben wij een ruim assortiment aan rouwkaartteksten waaruit je kan kiezen bij het opstellen van een rouwkaart. Ga eens door de teksten en kies er een uit die past bij de ervaringen die je met de overledene had. Laat je inspireren door onze teksten en geef je kaart een authentieke stempel. De naaste omgeving van de overledene zal dat appreciëren. Een rouwkaart is ook vaak een laatste herinnering aan de dierbare en ze wordt meestal gekoesterd. Juist daarom is het belangrijk dat je ze met veel zorg maakt en dat ze ook origineel is.

Wil je aan iemand je deelneming betuigen bij het verlies van een dierbare? Bij Kaartje2go vind je een klassieke en stijlvolle collectie kaarten om je deelneming te betuigen.

Wil je eerder de vrienden, kennissen en familie bedanken die aanwezig waren op de afscheidsdienst of die je steunen in deze moeilijke periode, neem dan een kijkje bij onze rouwbedankkaarten en stuur aan iedereen een bedankkaartje.

Veelgestelde vragen over rouwkaarten

Een passende rouwkaart maak je in een paar eenvoudige stappen:

 • Kies een mooie kaart uit de collectie rouwkaarten en klik op “Kaart bewerken”
 • Bewerk de kaart in de kaartmaker:
  • Wijzig het lettertype, de kleuren of de achtergrond.
  • Voeg kaders of symbolische figuren toe.
  • Upload eventueel een foto van je geliefde.
  • Schrijf een passende tekst in de kaart.
 • Rond de bestelling af en verstuur de rouwkaarten naar familie, vrienden en bekenden.

Het kan heel mooi zijn om een foto van de dierbare op de rouwkaart te zetten. Zo maak je de kaart sprekender en hebben mensen een foto als aandenken. In onze kaartmaker kun je eenvoudig een foto uploaden. Kies een kaart uit de collectie “met eigen foto” om de foto te vervangen of upload je foto direct op een (blanco) rouwkaart.

Het kan heel mooi zijn om een foto van de dierbare op de rouwkaart te zetten. Zo maak je de kaart sprekender en hebben mensen een foto als aandenken. In onze kaartmaker kun je eenvoudig een foto uploaden. Kies een kaart uit de collectie “met eigen foto” om de foto te vervangen of upload je foto direct op een (blanco) rouwkaart.

Rouwkaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 1,19 per stuk. Afhankelijk van het aantal (meer kaarten = meer korting), het formaat en de afmeting van de kaart wordt de prijs hoger. Ook de papiersoort en envelopkleur hebben invloed op de prijs. Op deze manier heb je de vrijheid om de kaart zo mooi te maken als je zelf wilt.

Een rouwkaart verstuur je zo snel mogelijk na het overlijden. Meestal al de dag na het overlijden. Op die manier zijn vrienden, familie en bekenden snel op de hoogte van de afscheidsceremonie.

Het drukken van de rouwkaarten gaat razendsnel. Als je ‘s avonds voor 20:00 uur bestelt, worden ze nog dezelfde dag verzonden. Via Bpost worden ze binnen 1-3 werkdagen bezorgd. 

Een rouwkaart stuur je aan alle mensen die je op de hoogte wilt brengen van het overlijden. Meestal zijn dat familie, vrienden en kennissen, buren en collega’s. Denk ook aan klanten, klasgenoten, leden van een club waar je geliefde bij zat en iedereen die enige band met de overledene had.

Naast het versturen van een rouwkaart wordt er vaak een advertentie geplaatst. Iemand die geen kaart heeft ontvangen is dan alsnog in de gelegenheid om oprechte deelneming te geven bij de condoleance voorafgaand aan de begrafenis of crematie.

Het aantal postzegels is afhankelijk van het gewicht. Tot 20 gram = 1 postzegel. Tussen de 20 en 50 gram = 2 postzegels en boven de 50 gram = 3 postzegels.

De rouwkaarten kun je rechtstreeks door ons laten versturen. Je hoeft hier dan geen postzegels op te plakken. Dat doen wij voor je. We maken GEEN gebruik van rouwpostzegels. 

Laat je de kaarten eerst thuisbezorgen? Dan zul je zelf postzegels moeten plakken. Gebruik hiervoor de speciale rouwpostzegels, zodat PostNL de kaarten met extra zorg kan verwerken.

Om de kaarten snel te verwerken kun je een speciale verzamelenvelop bestellen. In deze envelop passen 30 tot 40 rouwkaarten per envelop. Op deze manier worden rouwkaarten met voorrang en speciale zorg verwerkt (o.a. bezorging op maandag). Bovendien heeft de verzamelenvelop een unieke barcode, zodat de post traceerbaar is.

Een rouwkaart is een symbool van afscheid en tegelijk ook iets praktisch. Bovendien maak je de kaart op een moeilijk moment. Bij de inhoud kun je dus best wat hulp gebruiken. Zo maak je een passende, respectvolle en duidelijke rouwkaart:

Een rouwkaart bestaat in principe uit 3 dingen:

 1. Gegevens van de overledene
 2. Informatie over de afscheidsceremonie
 3. Een mooie (song)tekst, quote of gedicht dat bij je dierbare past

Gegevens van de overledene

De gegevens van de overleden dierbare bevatten meestal de volgende informatie:

 • Een introductiezin: meestal een vermelding van de manier van overlijden. Bijvoorbeeld op 83-jarige leeftijd is in stilte vertrokken mijn lieve man, onze vader en opa. Of na een korte ziekte hebben we plotseling afscheid moeten nemen van mijn lieve man en onze sterke papa.
 • De volledige (doop)naam van de overledene en eventueel zijn of haar roepnaam of bijnaam. Bijvoorbeeld: Jan Pieter “Jakob” Willemsen.
 • De geboortedatum, gevolg door de sterfdatum en eventueel de geboorteplaats en plaats van overlijden. Bijvoorbeeld: Geboren op 18 augustus 1965 te Amstelveen. Gestorven op 15 mei 2022 te Amsterdam. Of ★ 18 augustus 1965 † 15 mei 2022
 • De namen van de nabestaanden. Beginnend met de partner, gevolgd door de gezinnen beginnend bij het oudste kind. Voor elk gezin kan de woonplaats vermeld worden.

Informatie over de afscheidsceremonie

Informatie over de afscheidsceremonie kun je als volgt vermelden:

 • Bezoek aan huis: of het mogelijk is om de overledene thuis te bezichtigen. Bijvoorbeeld: Jan Pieter ligt thuis opgebaard.
 • Mogelijkheid tot condoleren: de locatie en tijd van condoleance. Bijvoorbeeld: Condoleance vindt tussen 12:00 en 13:00 uur plaats in gebouw de Samenkomst aan de Kerkweg 11, Amsterdam.
 • Afscheidsdienst of ceremonie: de locatie en tijd van de afscheidsceremonie. Bijvoorbeeld: Aansluitend zullen wij het leven van Jan Pieter vieren en voor een laatste keer afscheid nemen in het rouwcentrum van de openbare begraafplaats aan de Stillelaan 44, Amsterdam. Als het afscheid in besloten kring wordt gevierd, vermeld dit dan op de kaart. Bijvoorbeeld: het afscheid vindt plaats in besloten kring.
 • Begrafenis: de locatie en tijd van de begrafenis. Vermeld opnieuw of dit in besloten kring plaatsvindt of niet. Bijvoorbeeld: Aansluitend aan de dienst zullen we Jan Pieter naar zijn laatste rustplaats begeleiden. 
 • Correspondentieadres: Dit is het adres waar bloemen en condoleancekaarten naartoe gestuurd kunnen worden.

Aanvullend kun je nog instructies meegeven over kleding en wat de wensen zijn omtrent de bloemen. 

Voor kleding bijvoorbeeld:

 • Kom zoals je bent.
 • Graag gepaste kledij.
 • Jan Pieter hield van blauw en lachte het leven tegemoet. Kom in je meest kleurrijke outfit.

Voor bloemen bijvoorbeeld:

 • Gelieve geen bloemen.
 • Jan Pieter hield van rode rozen.

Een (song)tekst, quote of gedicht

Een korte tekst kan soms het leven van iemand in één zin krachtig omschrijven. Dat kan een levensspreuk zijn, een songtekst, een gedicht of een quote. Soms wordt gekozen voor een psalm of bijbeltekst die iemand zijn hele leven met zich heeft meegedragen. Een dergelijke tekst geeft de kaart karakter en laat zien wie iemand in zijn leven is geweest. Een tekst kan de lijdensweg samenvatten, hoop geven, dromen voor de toekomst zichtbaar maken of de geschiedenis vertellen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.