Ga naar de inhoud
Sterkte kaartenLaat weten dat je aan iemand denkt met een kaartje
papiersoorten
  • Respectvol en meelevend
  • Eenvoudig personaliseren
  • Meermaals als beste getest
Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.2 uit 10 van 20.767 beoordelingen

Een warm gebaar met een sterkte kaart

Een stevige knuffel of een warm gebaar, daarmee kan je anderen altijd een steuntje in de rug geven. Maar wat als je niet in de mogelijkheid bent om zelf een warm gebaar te stellen? Dan kan je misschien een kaart sturen: een sterkte-kaart bijvoorbeeld. Je kiest dan in onze galerij een kaart waarmee je sterkte kan wensen aan iemand die je dierbaar is. Op die manier geef je toch aandacht en breng je wat blijdschap in het leven van iemand anders. Kijk nu eens in onze collectie voor een leuke sterkte-knuffelkaart: Dat is dan toch al een figuurlijke knuffel waar de persoon die het moeilijk heeft, heel blij mee zal zijn.

Op jou kunnen ze rekenen

Het leven loopt niet altijd op rolletjes. Dat weet iedereen. En iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen rugzakje mee te dragen. Sommigen onder ons ontvangen niet de steun die ze nodig hebben of verwachten. Daar proberen we met onze sterktekaarten een mouw aan te passen. Want het is belangrijk dat mensen weten dat ze op iemand kunnen rekenen. Wil jij aan een naaste of dierbare laten weten dat jij er altijd voor hem of haar zal zijn en dat ze altijd op je kunnen rekenen? Stuur dan een sterktekaart en voeg er eventueel een mooi sterkte-gedicht aan toe.

Wat zeggen?

Het formuleren van een aanmoedigend zinnetje of een mooie verjaardagswens is niet altijd gemakkelijk. Soms komen de woorden ook gewoon niet, omdat bepaalde omstandigheden je zwaar vallen. Het is normaal dat je af en toe niet goed weet wat te zeggen. Dus zit er niet mee en kijk gewoon even naar onze pagina met teksten en gedichten om sterkte te wensen. Onze medewerkers zochten een reeks passende teksten bij elkaar die je kan gebruiken. Er zitten ook wat gedichten bij waarmee je iemand sterkte kan wensen. Of je gebruikt ze enkel als inspiratie, dat kan ook.

Veelgestelde vragen over sterkte kaarten

Een sterkte kaart stuur je wanneer een geliefde of bekende in een moeilijk situatie zit. Bijvoorbeeld omdat iemand ernstig ziek is, naar het ziekenhuis moet of te maken heeft met verlies. Dat laatste kan werkeloosheid, kinderloosheid, overlijden en nog veel meer zijn.

Een sterkte kaart stuur je in de periode dat iemand hiermee te maken heeft. Dat hoeft niet perse op de eerste dag, maar eerder is in de regel wel beter. Verder kun je zo vaak een kaartje sturen als je wilt.

We hebben kaarten voor medeleven en sterkte, voor als je een knuffel wilt sturen, voor beterschap of voor wanneer je iemand wilt condoleren.

Een sterkte kaart maak en verstuur je in een paar eenvoudige stappen:

  1. Kies een kaart uit de collectie en klik op “Kaart bewerken”
  2. Bewerk de kaart in de kaartmaker. Verander de voorbeeldnamen, pas het lettertype en de kleuren aan, of voeg je eigen foto toe.
  3. Schrijf een persoonlijke sterkte wens in de kaart om de ontvanger te bemoedigen
  4. Kies het adres en de verzenddatum en verstuur je kaart.

Als je vandaag voor 20:00 uur bestelt, wordt je kaart dezelfde dag nog verzonden. De kaarten worden binnen 1-3 werkdagen bezorgd door BPost. 

Bekijk onze bezorginformatie voor meer details.

Ja, dat kan! Kies er in dat geval voor om de kaart als pakketje bij jou thuis te laten bezorgen. Je ontvangt dan een pakketje met daarin de kaart en een blanco envelop. Het adres staat NIET op de kaart. Op die manier kun je de kaart zelf overhandigen of door de bus doen.

Het schrijven van een sterkte kaart kan best lastig zijn. Daarom vind je in veel van onze kaarten voorbeeldteksten die je naar hartelust kunt aanpassen zodat ze goed aansluiten op jouw situatie. Daarnaast hebben we de volgende tips, mocht je zelf graag een bemoedigende boodschap willen schrijven:

  1. Hou het kort: het versturen van een kaartje is al een mooi gebaar, waarmee je laat zien dat je aan iemand denkt. “Ik denk aan je” “Sterkte in deze moeilijke tijd” of “We zijn in gedachten bij jullie” zegt vaak al een heleboel.
  2. Maak het persoonlijk. Wanneer je iemand beter kent, kun je er ook voor kiezen om een klein verhaaltje te delen. Noem bijvoorbeeld specifiek waarom hij/zij zich door situatie heen zal slepen. Of vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt, als dat gepast is. Een glimlach droogt vele tranen.

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan onze bemoedigende teksten voor sterkte en medeleven.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.