Ga naar de inhoudGa naar het filter
Sterkte kaarten

Sterkte kaart

Sterktekaart met veldbloemen
Sterktekaartje kracht en sterkte paardenbloem wind beige
Sterktekaartje gekleurde bloemetjes met dikke knuffel
Sterkte kaart envelop met klavertjes vier
Sterktekaart achtergrond abstract klaproos
Troostende kaart een knuffel per post versturen
Sterkte kaart met kleurige veldbloemen in aquarel
Sterkte kaart hand met envelopje vol geluk klavertjes vier
Sterktekaartje veel zonnestralen gewenst met waterverf
Sterktekaart kolibrie vogel waterverf sterkte en kracht
Sterktekaart wilde bloemenveld met verplaatsbare vlinders
Wenskaart met bloemen in een envelop
papiersoorten
  • Respectvol en meelevend
  • Eenvoudig personaliseren
  • Meermaals als beste getest
Stijlvolle sterktekaart klavertje vier hartje watercolor
Subtiele sterktekaart met bloemen zwart wit veel sterkte
Subtiel sterktekaartje hartje ballon ik denk aan je beige
Sterkte kaart met bloemen waterverf
Sterktekaart vlinder aquarel achtergrond
Dikke knuffel sterktekaart met bloemen
Sterkte kaart opkikkertje kikker bloemen
Subtiel sterktekaartje met roze hartje ballon
Sterktekaartje 'Denk aan je' Sanquin kaartencollectie
Sterktekaartje Sanquin kaartencollectie
Lief sterkte kaartje met vosje tussen de bloemen
Geïllustreerde sterkte kaart met bloemen en hommels

Maakt iemand in je omgeving een moeilijke tijd door? Dan is het een lief gebaar om een sterkte kaartje te sturen. Met een sterkte kaart laat je weten dat je aan hem of haar denkt, en dat kan veel voor iemand betekenen. Wie stuur jij een knuffel per post?

Sterkte kaart – een warm gebaar

Zit een dierbare niet lekker in z’n vel, of heeft hij of zij slecht nieuws gekregen? Dan kan het voor diegene ontzettend fijn zijn om een liefdevolle wenskaart te ontvangen. Het is namelijk fijn om te weten dat er aan je gedacht wordt. Een sterkte kaart is een mooie manier om iemand een hart onder de riem te steken. Want wat voor jou slechts een kleine moeite is, kan de ander moed en kracht geven. 

Sterkte kaartje voor troost en kracht

Maak je een moeilijke tijd door, dan is het fijn om te weten dat je geliefden achter je staan. Met onze sterkte kaarten kun je iemand op een persoonlijke manier sterkte wensen. Kies bijvoorbeeld een liefdevolle sterkte kaart met bloemen of wens sterkte met een klavertje vier. Wil je niets liever dan iemand een dikke knuffel geven? Dan is een sterkte knuffelkaart een lief gebaar. Een kaarsje branden is ook een mooie manier om iemand sterkte te wensen. Daarom vind je bij ons ook kaarten met lichtpuntjes en kaarsjes. Zo laat je weten dat je er voor je dierbare bent, zelfs in de donkerste tijden.

🌸 Geef iemand een goed gevoel met een ‘ik denk aan je’ kaartje.

Hoe kies je het juiste sterkte kaartje?

Er zijn verschillende momenten waarop iemand een steuntje in de rug kan gebruiken. En die momenten vragen soms om een ander sterkte kaartje. Voor iemand met een gebroken been is een leuk beterschapskaartje al een fijne opkikker. Maar voor iemand wier partner is overleden of voor iemand die ernstig ziek is, past een sterkte kaart waarin je je medeleven betuigt. Bedenk dus goed naar wie en waarom je een sterkte kaartje wilt sturen. Van sterkte na een operatie tot sterkte na een scheiding; jouw kaartje kan het verschil maken.

🌸 Bekijk ook onze hart onder de riem kaartjes

De juiste woorden voor een sterkte kaart

Sommige gebeurtenissen, periodes of situaties zijn zo verdrietig, dat je niet weet hoe je iemand sterkte kunt wensen. Toch is het ontzettend fijn als je dierbare voelt dat er aan hem of haar gedacht wordt. Je hoeft iemands pijn niet volledig te begrijpen om diegene te kunnen steunen. Iemand sterkte wensen is altijd welkom, juist in een moeilijke tijd. In dit artikel hebben we de mooiste teksten voor sterkte kaarten voor je op een rijtje gezet. Van bemoedigende gedichten tot mooie quotes. Zo vind je vast een fijne sterkte tekst die bij je dierbare past. Kijk trouwens ook eens bij onze blogs over teksten voor een hart onder de riem, teksten om iemand beterschap te wensen en de mooiste rouwgedichten.

🌸 Twijfel je nog steeds over wat je op je sterkte kaart moet schrijven? Blijf dan dicht bij jezelf en geef toe dat je er stil van bent. Schrijf bijvoorbeeld: Ik weet even niet wat ik moet zeggen, maar weet dat ik aan je denk

Maak je sterkte kaart persoonlijk en oprecht

Heb je een mooi sterkte kaartje uitgekozen? Dan kun je hem heel makkelijk in onze kaartmaker aanpassen. Voeg een persoonlijke tekst toe, verander het lettertype en plaats eventueel bijpassende figuren op je sterkte kaart. Soms is het mooi om een liefdevolle foto toe te voegen, maar dat hoeft natuurlijk niet. En wil je je dierbare extra verwennen? Voeg dan een leuk cadeautje toe aan je sterkte kaart. Denk bijvoorbeeld aan een reep chocola, een vers bosje bloemen of een fruitmand. Zo kun je iemands dag net iets lichter maken.

Veelgestelde vragen over sterkte kaarten

Een sterkte kaart stuur je wanneer een geliefde of bekende in een moeilijke situatie zit. Bijvoorbeeld omdat iemand ernstig ziek is, naar het ziekenhuis moet of te maken heeft met verlies. Denk bijvoorbeeld aan het kwijtraken van een baan, (ongewenste) kinderloosheid, overlijden, of een echtscheiding. De meeste mensen sturen een sterkte kaart zodra ze van de nare situatie gehoord hebben. Maakt iemand langdurig een moeilijke tijd door, dan kun je op een later moment nog een sterkte kaartje sturen. Ook tijdens feestdagen kan het fijn zijn om iemand een extra hart onder de riem te steken. Zo hebben we speciale kerstkaarten voor bij ziekte, verdriet of overlijden.


Naast kaarten voor sterkte, hebben we ook kaarten voor wanneer je iemand wilt condoleren.

Het schrijven van een sterkte kaart kan best lastig zijn. Daarom vind je in veel van onze kaarten voorbeeldteksten die je kunt aanpassen, zodat ze goed aansluiten op jouw situatie. Daarnaast hebben we de volgende tips, mocht je zelf graag een bemoedigende boodschap willen schrijven:

  • Hou het kort: het versturen van een kaartje is al een mooi gebaar, waarmee je kunt laten weten dat je aan iemand denkt. “Ik denk aan je”, “Sterkte in deze moeilijke tijd” of “Dikke knuffel voor jou” zegt vaak al een heleboel.
  • Maak het persoonlijk. Wanneer je iemand beter kent, kun je er ook voor kiezen om een klein verhaaltje te delen. Noem bijvoorbeeld specifiek waarom hij of zij zich door deze situatie heen zal slepen. Of vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt, als dat gepast is. Een glimlach kan soms meer goed doen dan je denkt.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.