Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter

Postzegels voor geboortekaartjes

Welke postzegel moet er op een geboortekaartje?

Op een geboortekaartje kun je een standaard postzegel plakken, maar je kan ook gebruik maken van geboortezegels. Met deze gelegenheids-postzegels kan de ontvanger direct zien dat het om een geboortekaartje gaat. Verder hebben geboortezegels geen functie.

Hoeveel postzegels moeten er op geboortekaartjes?

Weegt een rechthoekig geboortekaartje minder dan 50 gram, dan kun je er 1 postzegel op plakken. Vierkante geboortekaartjes worden gezien als niet genormaliseerd formaat, hier moeten altijd 2 zegels op als je ze zelf verstuurt. Heb je een vierkant kaartje gekozen, dan is het voordeliger om ze rechtstreeks door Kaartje2go te laten versturen. Wij rekenen jou namelijk maar 1 postzegel per kaartje!

Als je geen geboortezegels wilt overhouden, dan kunnen wij voor jou de geboortekaartjes rechtstreeks naar je vrienden en familie versturen. Je hoeft dan zelf geen postzegels meer te plakken of een adres op de envelop te schrijven.

Kies je voor een pakketje geboortekaartjes, dan zul je de kaartjes zelf moeten voorzien van een postzegel. Je hoeft niet zelf te gaan rekenen hoeveel postzegels er op je geboortekaartje moeten, dat hebben wij voor je gedaan.

Hieronder vind je de postzegeltarieven voor onze kaarten:

1 postzegel (kaarten tot 50 gram)

  • Enkele rechthoekige kaarten
  • Dubbele wenskaart normaal 10x15cm met enveloppe
  • Dubbele wenskaart groot 15x21cm met enveloppe
  • Langwerpig enkele kaart 10x21cm met enveloppe
  • Langwerpig dubbele kaart 10x21cm met enveloppe

2 postzegels

  • Alle vierkante kaarten (let op: verstuur je de kaart rechtstreeks via ons, dan rekenen wij 1 postzegel en krijg je er dus 1 van ons cadeau!)
  • Dubbele wenskaart super 21x30cm met enveloppe

Zitten er ook postzegels bij een pakket geboortekaartjes?

Bij onze pakketjes zitten geen postzegels. Zo heb je zelf de vrijheid om te kiezen voor gewone zegels of geboortezegels. Bovendien kun je zelf beslissen of je een deel van de kaartjes langsbrengt bij familie en vrienden die in de buurt wonen. Dat scheelt uiteindelijk weer verzendkosten.

Wat zijn geboortezegels?

Geboortezegels vallen onder de Happy Stamps en zijn postzegels van BPost die speciaal voor geboortekaartjes zijn ontworpen en die je kunt gebruiken voor de geboortepost. Het zijn speciale gelegenheids postzegels met waarde 1. Ze hebben afbeeldingen van onder andere babyvoetjes, ideaal voor op de geboortekaartjes.

Heb je zegels over? De geboortezegels kun je ook op gewone post gebruiken.

Waarom geboortezegels gebruiken?

De geboortepostzegels zijn de ideale zegels voor geboortekaartjes. Door een geboortezegel op de envelop van de geboortekaartjes te plakken kan de ontvanger direct zien dat het om een geboortekaartje gaat. Daarnaast staat het ook erg leuk op de envelop van het kaartje. Met een geboortezegel maak je de babypost helemaal compleet.

Komen geboortekaartjes met geboortezegels sneller aan?

De kaartjes met geboortezegels hebben dezelfde overkomstduur als geboortekaartjes met regulier postzegels non prior. Het maakt dus niet uit of je de speciale geboortezegels gebruikt of de gewone postzegel.

Alleen voor medische dossiers en rouwkaarten is er een apart postcircuit voor een snellere verzending.

Geboortekaartjes worden - net als reguliere post - in 95% van de gevallen binnen 3-4 werkdagen binnen België bezorgd als je ze rechtstreeks verstuurt. Pakketjes kaarten doen er gemiddeld 1-2 werkdagen over.

Hoe kan ik geboortezegels gebruiken?

Geboortezegels hebben dezelfde waarde als een gewone postzegels. Je kan ze gebruiken voor kaarten tot 50 gram. Is je kaart meer dan 50 gram of van vierkant formaat, dan zul je een extra postzegel moeten plakken.

Kan ik geboortezegels gebruiken in het buitenland?

Geboortezegels zijn te gebruiken voor buitenlandse post, maar 1 geboortezegel is niet voldoende. Voor post naar het buitenland moet je een extra geboortepostzegel bijplakken.

Kan ik ook oude geboortezegels gebruiken?

Als de zegel waarde 1 heeft, dan kun je deze gebruiken zonder bij te plakken. 

Waar kan ik geboortezegels kopen?

Speciale geboortezegels zijn verkrijgbaar op de website van BPost. De zegels worden per 10 stuks verkocht.

Wil je graag geboortezegels plakken op jouw geboortekaartjes van Kaartje2go? Laat dan de geboortekaartjes als pakketje naar je eigen adres versturen. Na ontvangst kun je de kaarten zelf adresseren en voorzien van geboortezegels.

Deze zegels zijn helaas niet te bestellen bij Kaartje2go. Wij versturen de kaarten met een ‘port betaald’ stempel.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.