Ga naar de inhoud
Moederdag kaartenWant mama is de liefste!

Tips: start met eigen foto  |   cadeaus 🎁  |   teksten

Extra's bij jouw moederdagkaart

Moederdag kaarten maken met plezier

Jouw moeder verdient het om in de bloemetjes te worden gezet met een originele moederdagkaart uit ons uitgebreide aanbod moederdagkaarten. Jouw moeder zal er zeker en vast heel blij mee zijn en het zal deze dag voor haar heel bijzonder maken. Wij hebben bij Kaartje2go moederdagkaarten die je nergens anders kan vinden. Bovendien zijn onze kaarten van de beste kwaliteit. Zoek wat foto’s van je moeder en jezelf bij elkaar en personaliseer de moederdagkaart met een eigen foto en een vertederende tekst. Werk het geheel af met een kader of wat figuurtjes erop.

Moederdagkaarten ontwerpen 

Een moederdagkaart van Kaartje2go maken, gaat snel en is plezant. Kies uit het ruime aanbod aan moederdagkaarten een kaart die perfect bij jouw moeder past en ontwerp ze verder tot in de kleinste details. Al eens gedacht aan een moederdagkaart met haar eigen naam of eigen foto erop?

Moederdagkaart personaliseren met foto

Een moederdagkaartje met een gepersonaliseerde foto maakt deze dag natuurlijk nog veel specialer. Het kan een foto van jullie gezin zijn, van jezelf, of een foto van je moeder en jezelf toen je nog klein was, alles is mogelijk. Wees creatief! Eens je de juiste foto gekozen hebt kan je aan de slag met speciale effecten, figuurtjes, kaders en tekst. Dat kan allemaal aan je kaart worden toegevoegd. 

Moederdagkaart teksten

De tekst voor een moederdagkaart verzinnen, is geen gemakkelijke klus. Een mooie foto is echter niet genoeg. Je kaart krijgt pas vorm als je een aangepaste tekst voor moederdag combineert met de juiste foto. Het zoeken naar geschikte beelden en tekst is het moeilijkste. Maar het maken van de kaart zelf gaat heel gemakkelijk met de kaartenmaker. Het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst, kies je zelf. Het kan zelfs op een hele unieke manier met jouw eigen handschrift. Dat doe je allemaal met de kaartenmaker. Heb je nog inspiratie nodig voor je Moederdagkaart? Surf dan eens naar onze speciale teksten voor Moederdagkaarten.

Het ontstaan van Moederdag

Het verhaal gaat dat Moederdag uitgevonden werd door de Amerikaanse Anna Jarvis in de twintigste eeuw. Haar moeder was haar grote voorbeeld en ze respecteerde deze vrouw enorm. Spijtig genoeg overleed haar mama in 1906 op de tweede zondag van de maand mei. “Laten we van nu af aan elke tweede zondag van mei moederdag vieren en onze moeders eren”, dacht ze. En zo werd in 1907 op de tweede zondag van mei voor het eerst Moederdag gevierd in de woonplaats van Jarvis. Op 8 mei 1914 werd Moederdag uitgeroepen tot nationale feestdag. Sindsdien vieren heel wat mensen over de hele wereld deze speciale dag ter ere van hun moeder.

Veelgestelde vragen over moederdag kaarten

Zondag 14 mei 2023 is het moederdag. 

Bezorgtijd pakketjes: 1-2 werkdagen (door PostNL).

Bezorgtijd rechtstreeks verstuurde kaarten: 1-3 werkdagen (door BPost).

Geen levering op zaterdag & zondag door BPost (rechtstreeks verstuurde kaarten).

Door de coronacrisis kan het 2 tot 4 werkdagen duren voordat de post bezorgd wordt. Bekijk hier onze actuele bezorginformatie.

Nee, helaas bezorgen we niet op zondag. Zorg daarom dat je kaart en cadeau op vrijdag of zaterdag bezorgd worden. Voeg een extra tekst toe op de tweede adresregel: Zondag pas open maken! 

Wanneer je wilt dat jouw moederdagkaart voor zondag aankomt, dan kun je het beste een van deze verzenddatums kiezen:

 • Woensdag 4 mei - verwachte levering donderdag of vrijdag
 • Donderdag 5 mei - verwachte levering vrijdag of zaterdag

Let op: Door de drukte bij de bezorgdiensten kan langer duren voordat de post bezorgd wordt. Door je kaart een paar dagen eerder te bestellen heb je meer kans dat jouw kaart op tijd bezorgd wordt. Bekijk hier onze actuele bezorginformatie.

Wil je graag een moederdagkaart met een leuk cadeau versturen? Dat kan bij Kaartje2go.

Een cadeau bij je kaart bestellen kun je doen door:

 1. te beginnen met een cadeau
 2. te beginnen met een kaart

Beginnen met een cadeau

 1. Ga naar het overzicht met cadeaus.
 2. Kies een leuk cadeau uit.
 3. Klik op ga verder met dit cadeau, er verschijnt een pop-up.
 4. Klik nu op kies je kaart.
 5. Kies een kaart, bewerk de kaart en plaats je bestelling.

Tip: Je kunt het cadeau altijd vervangen door terug te gaan naar het cadeau-overzicht.

Beginnen met een kaart

 1. Kies een kaart uit de collectie.
 2. Bewerk je kaart.
 3. Nadat je de papiersoort hebt gekozen klik je op de button Naar cadeaus.
 4. Kies een cadeau en rond je bestelling af.

In het bestelproces verschijnt vanzelf de knop verder zonder cadeau. Boven deze knop kun je ervoor kiezen om een cadeau bij je kaart te bestellen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.