Ga naar de inhoudGa naar het filter
Duurzaamheid bij Kaartje2go

Kaartje2go en duurzaamheid

Groen = doen, maar we doen meer dan alleen groene keuzes maken. Bij Kaartje2go vinden we dat duurzaamheid veel verder gaat dan afval scheiden en drinken uit glazen in plaats van plastic bekers. Natuurlijk, dat zijn goede initiatieven. Maar we krijgen als blijmakers pas echt een groene glimlach op ons gezicht van duurzaamheid in de breedste zin, en dat heet: maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen let je als bedrijf op jouw invloed op mens, milieu en samenleving. Je zorgt ervoor dat je product of dienst een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat, maar je besteedt ook aandacht aan maatschappelijke kwesties en de behoeften van je werknemers. Dat klinkt misschien een beetje stoffig, maar we leggen je graag uit hoe wij dat bij Kaartje2go aanpakken.

Kaartje2go en het milieu

We zijn ons ervan bewust dat we, net als andere bedrijven, een ecologische voetafdruk achterlaten. Dit proberen we natuurlijk te beperken waar we kunnen, en waar dat niet kan, te compenseren. Deze regel trekken we door in het productieproces en onze materialen. Zo kun je bij Kaartje2go kiezen voor gratis gerecycled papier voor je kaartjes en zijn onze verzendverpakkingen 100% plasticvrij. Ook kiezen we voor samenwerkingen met partners die hier hetzelfde over denken, zoals PostNL met hun Groene postproject en het doel voor uitstootvrije bezorging van Trunkrs. Bij onze drukkerijen recyclen we verpakkingsmateriaal en compenseren we CO2-uitstoot.

🌳 Wist je dat we samen met Trees for All bomen planten in binnen- en buitenland? Haal eens een frisse neus in het Kaartje2go-bos in het Bieslandse Bos bij Delft, of een van onze andere bossen in Nederland.

Groen vinkje

Je vindt het groene vinkje op verschillende plaatsen op de website. Hiermee geven we een bewuste keuze aan. Zo vind je dit vinkje onder andere bij de enveloppen van gerecycled papier, maar ook bij de  chocolade van Tony’s Chocolonely. Door op het groene vinkje te letten, kun je heel eenvoudig zelf een duurzame keuze maken. 

Kaartje2go en de maatschappij

Als blijmakers vinden we het belangrijk om anderen te helpen en verrassen waar we kunnen. Zo worden een aantal van onze accessoires en cadeautjes verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook steunen we als bedrijf regelmatig goede doelen, maar geven we onze klanten ook de mogelijkheid om een donatie te doen. Door middel van onze goede doelen kaartencollecties kun je met een persoonlijk kaartje een bijdrage leveren aan je favoriete doel of stichting. En verspilling? Daar doen we niet aan! Uitgefaseerde producten of snoepcadeaus met een korte houdbaarheidsdatum doneren we waar we kunnen.

Kaartje2go en de mens

We kunnen als bedrijf grote groene stappen maken, maar het begint natuurlijk bij onze eigen blijmakers op ons kantoor in Zwolle. Want vrolijke, fitte collega’s kunnen samen hun beste beentje voor zetten. We stimuleren gezonde keuzes met een vitaliteitsbudget, sportevenementen en goedgevulde fruitmanden. Ontspanning is ook gezond, dus we gaan een hilarische Kaartje2go-quiz of tafeltennistoernooi ook niet uit de weg. 

Meer lezen over Kaartje2go.

Duurzame kaart
Duurzame verpakking
Groene post
Duurzaam kantoor

Ons groene doel - we zijn er nog lang niet 

Eigenlijk vinden we dat duurzaamheid geen doel moet zijn. Want we willen allemaal graag een fijne, gezonde plek voor onszelf en volgende generaties. Maar wij zijn niet perfect, en kunnen nog een hoop verbeteren. Waar we een duurzame keuze kunnen maken, willen we dat doen. Daarom staan we altijd open voor de input van onze klanten. Dus als jij fijne tips of suggesties hebt voor een duurzamer Kaartje2go, neem dan zeker even per e-mail contact met ons op.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.