Ga naar de inhoudGa naar het filter

Doopkaarten

Stijlvolle uitnodiging doopsel watercolor vlinder goud foto
Doopkaart met oudroze waterverf en goudfolie hartjes
Mooie uitnodiging doopviering met landschap libelles blauw
Lieveroze uitnodiging doop meisje - met papieren engeltje
Lieve beige doopkaart met duifjes en koperen takjes bloemen
Uitnodiging doopviering met gekleurde bloemetjes waterverf
Stijlvolle uitnodiging doopsel landschap foto hartjes goud
Groene waterverf doopkaartjes met gouden kraanvogel
Doopkaart met botanisch kruis en foto
Klassieke uitnodiging doopsel kleine bloemen lente goudfolie
Doopkaart met groene waterverf en goudfolie hartjes
Stijlvolle uitnodigingskaart doopsel veldbloemen hartjes
Uitnodiging doop foto & initaal oudroze
Stijlvolle uitnodiging doopsel spetters goudfolie foto
Uitnodiging voor doopsel van een botanische bloemenkrans
Uitnodiging doopsel donkerblauwe waterverf en holo hartjes
Uitnodiging doop foto & initaal groen
Uitnodiging doopsel lila waterverf en holo bloempjes
Lieve uitnodiging doop meisje gelukspoppetje engeltje
Lieve uitnodiging doop jongen met een engel gelukspoppetje
Mooie doopkaart uitnodiging meisje met landschap en libelles
Mooie beige uitnodiging doopsel neutraal met vormen
Uitnodiging doopsel met eucalyptus en foto
Uitnodiging doopsel waterverf met roze bergjes/landschap

Doopkaartjes aanmaken

Een geboorte is al een hele belangrijke gebeurtenis, maar voor sommige ouders volgt daar ook een doopsel op. Voor hen is de doopselplechtigheid en de doop een belangrijke gebeurtenis in het leven van  hun kinderen, en van henzelf ook natuurlijk. Wordt jouw kindje ook gedoopt binnenkort? Maak dan met onze kaartenmaker een mooi, gepersonaliseerd doopkaartje. We bieden een ruim assortiment doopkaartjes aan, voor zowel jongens als meisjes. Over het algemeen staan er op doopkaartjes foto’s van het kindje en het is dus ook mogelijk om een  foto van je zoon of dochter in de doopkaart te zetten. Je kan het kaartje bovendien verder personaliseren met een tekst en versieren met een kader.

Uitnodiging voor een doopfeest

Het maken van een uitnodiging voor een doopfeest is niet moeilijk. Maar voor een bijzondere gebeurtenis als een doopfeest maken de meeste mensen er wel graag iets speciaals van. Als je uitnodigingen naar je  familie en vrienden wilt sturen om de doop samen te vieren, dan is het belangrijk dat je een goede tekst uitkiest en de juiste datum vermeldt, zodat iedereen het op tijd in zijn agenda kan zetten. Vergeet ook niet de plaats te vermelden waar het doopsel plaatsvindt, bijvoorbeeld in welke kerk of zaal, zodat iedereen op de juiste plek samenkomt. 

Het doopsel

Het doopsel is een gebruik binnen het christelijke geloof. Het kindje dat een doopsel krijgt, krijgt het heilig sacrament en wordt daardoor lid van de christelijke geloofsgemeenschap. De priester, die het doopsel voorstaat, giet water over het hoofdje van het kindje of dompelt het kinderhoofdje in doopwater. Er worden dan bepaalde woorden uitgesproken. Dat heet de doopformule. 

De kerk gaat ervan uit dat wie zijn kindje laat dopen, dat doet om het aan Gods bescherming en liefde toe te vertrouwen. In de kerkelijke traditie betekent het doopsel ook dat het kindje wordt opgenomen in de kerkgemeenschap, die zich mee verantwoordelijk voelt voor de religieuze beleving van zijn geloofsgenoten en de ontwikkeling van hun geloof.

Ben je in plaats van doop op zoek naar uitnodigingen voor de eerste communie? Kijk dan eens op de communiekaartjes pagina.

De mooiste doopkaartjes zijn voorzien van een persoonlijke touch. In onze kaartmaker maak je in een paar eenvoudige stappen een gepersonaliseerde doopkaart:

  1. Kies een kaart uit onze doopkaarten collectie en klik op ‘Kaart bewerken’. 
  2. Voeg mooie figuren en kaders toe. Het is ook mogelijk om een foto toe te voegen. Een foto van het kindje dat gedoopt wordt maakt de kaart echt uniek.
  3. Schrijf een passende tekst op de doopkaart.
  4. Bekijk onze mooie extra’s en rond de bestelling af. 

Tip: Bekijk onze mooie teksten voor op de doopkaart voor een vliegende start..

Het doopsel is een hele bijzondere gebeurtenis. En wij vinden dat zoiets bijzonders een heel mooi en passend kaartje verdient. Daarom bieden we jou graag een gratis proefdruk aan. Zo kun je het doopkaartje even in het echt bekijken en bepalen of deze helemaal naar wens is. Ook ontvang je een proefdrukpakketje van onze gekleurde enveloppen en verschillende papiersoorten. Ben je tevreden met de kaart? Wat fijn! De doopkaart is opgeslagen in je account zodat je deze eenvoudig kunt bestellen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.