Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter

Doopkaarten

Uitnodiging doopviering doopsel diepblauw sterretjes foto
Lieve uitnodiging doopsel met wilde bloemen en zilver hartje
Uitnodiging opdraging met kleine & grote broer
Doopviering regenboog hartjes goud foto stijlvol
Doopkaart uitnodiging foto duifje lichtblauw
Uitnodiging doopsel fotocollage goudspetters
Uitnodiging doop duif met waterverf en hartjes
Doopuitnodiging foto & hartjes op aquarel
Doopkaart uitnodiging doopsel oceaan dieren walvis
Uitnodiging doopviering met roze waterverf hartjes
Uitnodiging voor belijdenis met bloemenkrans
Uitnodigingskaart doopviering doopsel botanisch eucalyptus
Doopkaart uitnodiging foto en gouden visjes
Lieve doopkaart meisje olifantje met ballon en waterverf
Foto-uitnodiging voor doop met een hart frame
Uitnodigingskaart doop tweeling foto's & hartjes goudlook
Doopkaart stijlvol en lief met sterrenconfetti
Uitnodiging doopsel groen, fotocollage en hartje
Schattige uitnodiging doopsel met wilde bloemen goud hartje
Doopkaart beige, fotos & labeltje uitnodiging
Doopkaart voor jongen met waterverf, hartjes en stipjes
Doopkaart uitnodiging regenboog wolkjes
Uitnodiging christelijke symbolen voor doopfeest
Doopkaart met botanisch kruis en foto

Doopkaartjes aanmaken

Een geboorte is al een hele belangrijke gebeurtenis, maar voor sommige ouders volgt daar ook een doopsel op. Voor hen is de doopselplechtigheid en de doop een belangrijke gebeurtenis in het leven van  hun kinderen, en van henzelf ook natuurlijk. Wordt jouw kindje ook gedoopt binnenkort? Maak dan met onze kaartenmaker een mooi, gepersonaliseerd doopkaartje. We bieden een ruim assortiment doopkaartjes aan, voor zowel jongens als meisjes. Over het algemeen staan er op doopkaartjes foto’s van het kindje en het is dus ook mogelijk om een  foto van je zoon of dochter in de doopkaart te zetten. Je kan het kaartje bovendien verder personaliseren met een tekst en versieren met een kader.

Uitnodiging voor een doopfeest

Het maken van een uitnodiging voor een doopfeest is niet moeilijk. Maar voor een bijzondere gebeurtenis als een doopfeest maken de meeste mensen er wel graag iets speciaals van. Als je uitnodigingen naar je  familie en vrienden wilt sturen om de doop samen te vieren, dan is het belangrijk dat je een goede tekst uitkiest en de juiste datum vermeldt, zodat iedereen het op tijd in zijn agenda kan zetten. Vergeet ook niet de plaats te vermelden waar het doopsel plaatsvindt, bijvoorbeeld in welke kerk of zaal, zodat iedereen op de juiste plek samenkomt. 

Het doopsel

Het doopsel is een gebruik binnen het christelijke geloof. Het kindje dat een doopsel krijgt, krijgt het heilig sacrament en wordt daardoor lid van de christelijke geloofsgemeenschap. De priester, die het doopsel voorstaat, giet water over het hoofdje van het kindje of dompelt het kinderhoofdje in doopwater. Er worden dan bepaalde woorden uitgesproken. Dat heet de doopformule. 

De kerk gaat ervan uit dat wie zijn kindje laat dopen, dat doet om het aan Gods bescherming en liefde toe te vertrouwen. In de kerkelijke traditie betekent het doopsel ook dat het kindje wordt opgenomen in de kerkgemeenschap, die zich mee verantwoordelijk voelt voor de religieuze beleving van zijn geloofsgenoten en de ontwikkeling van hun geloof.

Ben je in plaats van doop op zoek naar uitnodigingen voor de eerste communie? Kijk dan eens op de communiekaartjes pagina.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.