Ga naar de inhoudGa naar het filter

Waarom sturen we kerstkaarten?

Kerstkaarten sturen is een eeuwenoude traditie. De eerste kerstkaart werd verstuurt door Henry Cole. Hij gaf John Callcott Horsley de opdracht om een kerstkaart te ontwerpen. Daarop stond de pakkende tekst: “A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Al in de 19e eeuw was het gebruikelijk om aan het eind van het jaar een kaartje te sturen met daarop de beste wensen voor het nieuwe jaar. Nog veel eerder werd er ook al stilgestaan bij de afsluiting van het jaar. Elkaar een gezegend jaar toewensen is van alle tijden.

Dit is waarom we nu nog kerstkaarten sturen

Nog steeds sturen Nederlanders elkaar kerstkaarten met de feestdagen. Het is niet zozeer een verplichting, maar een echte traditie geworden. Sommige mensen sturen kerstkaarten om zelf kerstkaarten te ontvangen. Een betere reden om kerstkaarten te sturen is om familie en vrienden fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Maar er zijn nog tal van redenen te bedenken om kerstkaarten te sturen:

  • Om geliefden te laten zien dat je aan ze denkt.
  • Om lekker creatief bezig te zijn.
  • Om een bepaalde gezelligheid in huis te halen.

Het ontvangen van kerstkaarten wordt als zeer positief ervaren. En de lange slinger met kerstkaarten brengt de kerstsfeer helemaal in huis. Verras daarom vandaag nog je familie en vrienden met een leuke kerstkaart. De eerste kaart is gratis. Een klein kerstcadeau van ons.

Eerste kaart gratis

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.