Kerstkaart bij ziekte of overlijden

Soms krijg je in je leven te maken met ziekte of verdriet. De kerstperiode kan dan een extra moeilijke periode zijn. Als iemand ernstig ziek is of overlijd rond de kerstperiode,  wil je de ander een hart onder de riem steken, maar misschien weet je niet goed hoe dat moet. Daarom hebben we speciale kerstkaarten voor overlijden, ziekte en verdriet. Zo kun je op een gepaste manier je kerstwensen overbrengen.

Speciale kerstkaarten voor mensen in rouw

Als een vriend, kennis of familielid iemand heeft verloren, kunnen de feestdagen confronterend en verdrietig zijn. Voor mensen die in rouw zijn, is het vieren van kerst helemaal geen vanzelfsprekendheid. Misschien is iemand wel alleen achtergebleven of brengt hij of zij de kerstdagen in het ziekenhuis door. 

Op deze moeilijke momenten is een speciale kerstkaart voor mensen in rouw een mooi gebaar. Juist op het moment dat medeleven het hardste nodig is kun jij met je kerstwens een lichtpuntje in de duisternis zijn. Een boodschap als “sterkte tijdens de feestdagen” of een “we denken aan jou” kan iemand nieuwe moed en kracht geven. 

Ken je iemand die wel zo’n mooie kerstkaart kan gebruiken? Stuur hem of haar er dan één toe. Het zijn vaak de kleine gebaren die een groot effect hebben.

Teksten voor op een kerstkaart bij ziekte en verdriet

Wil je een familielid, vriend, kennis of collega die ziek is sterkte wensen, maar weet je niet goed hoe je dat het beste kan doen? Een kerstkaart voor ziekte of overlijden verdient een inlevende  tekst waaruit medeleven blijkt. Negeer het verdriet niet, maar laat de ander weten dat je meeleeft. Om je een handje bij te helpen bij wat je op zo’n kaart schrijft, hebben we twee artikelen geschreven.

Wat zet ik op een kerstkaart bij overlijden?

Wat zet ik op een kerstkaart bij ziekte?

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 18.636 beoordelingen