Ga naar de inhoud

Eigen ontwerp gebruiken

Hoe kunnen we je helpen?

Als je geen foto kunt uploaden, kan het liggen aan het type bestand. Bij Kaartje2go moet je afbeelding een JPG- of PNG-bestand zijn (dus geen BMP, GIF of EPS). Je kunt dit controleren door te kijken hoe de bestandsnaam eindigt: is het .jpg, .jpeg of .png, dan gebruik je het juiste type bestand.
Als je een foto hebt die geen .jpg of .png is, dan kun je die omzetten naar .jpg. Hiervoor zijn verschillende fotobewerkingsprogramma's (zoals Photoshop) en websites zoals www.fotoaanpassen.nl.
Maak je gebruik van een apparaat van Apple, dan is het belangrijk om HEIC-bestanden eerst te exporteren als JPG- of PNG-bestand. Vervolgens kan je deze op een kaart plaatsen.

Gebruik je Internet Explorer of Microsoft Edge als browser? Kijk dan eens of je Google Chrome als browser kunt installeren. Dit is een veilige, snelle en eenvoudige browser die in korte tijd zeer populair is geworden vanwege zijn grote gebruiksgemak en uitstekende betrouwbaarheid. 

De kleurinstelling van je fotobestand moet RGB zijn. Foto's van digitale camera's zijn standaard ingesteld met dit kleurmodel. Als je fotobestand in CMYK is opgemaakt kun je het bestand wel uploaden, maar soms worden de kleuren niet goed weergegeven. Dit zie je direct nadat je de foto hebt geüpload. Je moet het bestand dan even omzetten naar RGB. Je kunt dit eenvoudig aanpassen in Photoshop via Image > Mode. Vink vervolgens RGB aan en upload je fotobestand opnieuw.

Het is mogelijk om je eigen ontwerp te uploaden naar onze kaartmaker. Start direct met jouw eigen ontwerp of upload je ontwerp in de kaartmaker via de knop Zelf achtergrond uploaden

Ontwerp je je kaart in een eigen ontwerpprogramma zoals bijvoorbeeld Photoshop en wil je je ontwerp vervolgens in onze kaartmaker plaatsen, hanteer dan de volgende aanleverspecificaties. Je kunt hier voorbeelden van Photoshop templates downloaden.

Instellingen:
- Voorzijde Rechthoekig: 2220 x 3080 pixels
- Voorzijde Vierkant: 3040 x 3040 pixels
- Voorzijde langwerpig 1530 x 3080 pixels

- Binnenkant Rechthoekig: 3080 x 4320 pixels
- Binnenkant Vierkant: 3040 x 5960 pixels
- Binnenkant Langwerpig 2940 × 3080 pixels

- 300 dpi
- kleur moet RGB zijn (CMYK kan niet)
- bestandstype: JPG of PNG
- de snijlijnen staan op 60 pixels uit de kant aan alle zijden

Snijmarges
Wil je een eigen ontwerp gebruiken, let er dan goed op dat je rekening houdt met de snijmarges. In de drukkerij worden de buitenste 60 pixels nog van je ontwerp afgesneden. Zet dus geen teksten en andere belangrijke zaken dicht tegen de rand.

Witte rand rondom je ontwerp
Het gebruik van een smalle rand in je kaart raden wij af. Met het bijsnijden van de kaart is er dan een grotere kans op ongelijke randen. Wil je toch graag een witte rand rondom je kaart, zorg er dan voor dat de rand minimaal 1cm breed is.

Proefdruk
Mocht je met je eigen ontwerp een grote bestelling willen gaan plaatsen, dan kun je altijd eerst van tevoren een gratis proefdruk aanvragen. Stuur hiervoor, voordat je de proefkaart bestelt, even een mailtje naar het klanttevredenheidsteam.
 

> Lees hier waar je op moet letten als je je ontwerp gaat uploaden in de kaartmaker.

 

De afmetingen van een foto wijken vaak iets af van de afmetingen van een kaart. Hierdoor wordt een stukje van je foto niet op de kaart gedrukt. Ook moeten we een randje van je foto snijden om witranden te voorkomen. Daarom halen we op het scherm al een stukje (3 millimeter) van je fotobestand af. Op het scherm zie je dus al het uiteindelijke resultaat van je echte kaart.

Zorg daarom dat er geen personen, teksten en andere belangrijke elementen te dicht in de buurt van de randen van je foto staan. Wat je ziet in de kaartmaker is het uiteindelijke resultaat. Als je twijfelt, neem dan even contact op met het klanttevredenheidsteam.

Het is sinds kort mogelijk om de achterzijde van dubbele kaarten te laten bedrukken, je kunt dit helaas zelf (nog) niet aanpassen. Heb je de kleur aan de voorzijde van jouw kaart gewijzigd en wil je dit ook aan de achterzijde toepassen, neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam. Zij helpen je hier graag mee!

Wanneer je een enkele kaart bestelt, kun je de achterzijde van je kaart wel zelf bewerken.
Let op: Als je de volledige achterkant van een rechthoekige enkele kaart gebruikt, dan kun je de kaarten alleen als pakketje kaarten bestellen.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Mailen

Onze mailbox is altijd geopend voor vragen. Op werkdagen ontvang je doorgaans binnen 24 uur een reactie van ons.

Wij kunnen jou ook bellen