Ga naar de inhoudGa naar het filter
vintage en retro kerstkaarten

Vintage kerstkaarten

Wil je dit jaar tijdens de kerst een stukje nostalgie verspreiden? Dan zijn onze vintage en retro kerstkaarten echt iets voor jou. Met een kerstkaart in stijl bezorg je de warmte en gezelligheid van vroeger thuis bij de ontvanger. Maak nu je eigen kaart en ontvang een gratis proefdruk.

Wat zijn vintage kerstkaarten eigenlijk?

De term vintage wordt normaal gesproken gebruikt voor artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn. Het gaat hierbij vaak om voorwerpen uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70 en ‘80. Retro staat voor nieuwe artikelen die er oud uitzien. Vintage en retro worden vaak door elkaar gebruikt. 

Als we het over vintage kerstkaarten hebben, dan bedoelen we retro kaarten in een vintage stijl. Oftewel, het gevoel van lang geleden op een nieuw gedrukt kaartje. Een kerstkaart in retro stijl is ontzettend leuk om naar vrienden te sturen, maar ook je opa of oma vinden het vast leuk om zo’n kaartje te krijgen. 

Tip: Oeps, iets te laat met het versturen van je retro kerstkaarten? We hebben ook leuke vintage nieuwjaarskaarten.  

Een warme kerst met een retro kaart

Met onze retro en vintage kerstkaarten bezorg je je familie en vrienden hele fijne kerstdagen. Zodra jouw kerstkaart op de deurmat valt denken ze terug aan lang vervlogen tijden of aan mooie jeugdherinneringen van spelen in de sneeuw. Maar vergeet ook niet de gedachten aan de warmte van familie en heerlijke, gezellige maaltijden. 

Retro kerstkaart maken

Een vintage of retro kerstkaart maken is heel eenvoudig en leuk om te doen. Scroll door de galerij en bekijk alle retro kerstkaartjes. Het bewerken van een bestaande kerstkaart is de snelste weg naar een bijzonder kaartje. Kies je voor een kaartje met grote typografie? Of met mooie typische kerstkleuren zoals groen en rood? Bewerk het kaartje door een warme tekst of leuk symbool toe te voegen. Zo maak je het kaartje helemaal naar je eigen smaak en tover je een glimlach op de gezichten van jouw dierbaren. 

Tips om je eigen retro kaart te ontwerpen:

  • Kies Oud-Hollands papier, je kan de oudheid bijna voelen. 
  • Maak een foto in zwart-wit of sepia, zo ga je meteen terug in de tijd. 
  • Kies een vintage lettertype, in onze kaartmaker zijn dat bijvoorbeeld: American, Bolero, Guapa, Inky Fingers, Typical, VanillaFudge. 
  • Kies een retro kleur zoals: avocado, okergeel, antiek-rood, mintgroen en oudroze.

Vintage en retro kerstkaarten met foto

Een vintage kerstkaart is natuurlijk hartstikke leuk, maar met een persoonlijke foto maak je de kerstkaart nog veel leuker. Nadat je een kaart hebt uitgekozen kun je hier eenvoudig een foto aan toevoegen door deze te uploaden vanaf je computer, tablet of telefoon. In de kaartmaker kun je een zwart wit of sepia filter gebruiken om je foto een oude look te geven. Zo maak je heel eenvoudig zelf een vintage kerstkaart met foto. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie op het gebied van kerstkaarten? Bekijk dan eens onze aparte kerstkaarten of zwart wit kerstkaarten. Fijne feestdagen! 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.