Ga naar de inhoudGa naar het filter

Klassieke kerstkaarten

Dwarrelende sneeuw, warme chocolademelk en een geurende dennenboom. Met onze klassieke kerstkaarten bezorg je jezelf dat echte warme kerstgevoel van vroeger. Maak daarom vandaag nog je eigen klassieke kerstkaart en bezorg je vrienden en familie een kerst die ze nooit zullen vergeten. Je ontvangt meteen een GRATIS proefdruk!

Traditionele kerstkaarten voor dát nostalgische en warme kerstgevoel

Het is niet voor niets dat veel mensen aangeven dat kerst hun favoriete tijd van het jaar is. Kerst is namelijk een periode van pure nostalgie. Deze winter is dan ook hét moment om oude tradities te herbeleven. De straten zijn mooi verlicht en we sturen elkaar warme gevoelens toe via een kerstkaart. Het zijn deze gevoelens die we willen laten spreken als we nostalgische kerstkaarten versturen.

Als kind heb je vast veel mooie herinneringen gemaakt tijdens de kerstdagen. Met jouw kaart geef je die herinneringen door aan familie, vrienden en bekenden. En wat is er nu kerstiger dan dat?

Klassieke kerstkaarten maken

Wil jij iemand een leuk, klassiek kerstkaartje sturen? Je kan zelf onze kant-en-klare klassieke kerstkaarten aanpassen. Zo maak je ze heel persoonlijk. Kies één van de ruim 400 ontwerpen, voeg zelf foto’s toe, verzin een leuke tekst en versier je kaart met leuke figuren en kaders. Voeg bijvoorbeeld een kerstboom, ster, kerstballen, een rendier, kerstkrans of kerstklok toe.

Wil je er echt een feestje van maken? Bestel er dan gratis rode enveloppen bij en plak op de envelop prachtige sluitzegels. Zo maak je van je kerstkaart een cadeautje dat op de deurmat valt.

Klassieke kerstkaart ontwerpen

Wat maakt een kerstkaart traditioneel of klassiek? Dat leggen we je uit. Allereerst is de kleur belangrijk. Rood en groen zijn de echte kerstkleuren. Die zie je dan ook regelmatig terugkomen op de kerstkaarten. Maar ook wit, goud en zwart staan elegant op de klassieke kerstkaartjes. 

Naast de kleuren is het ontwerp van de kaart erg belangrijk. Op de klassieke kerstkaarten vind je sierlijke ruitpatronen, sterren, hulst- en dennentakken, kerstballen en kerstbomen. En als je geluk hebt vind je misschien ook illustraties van vogeltjes of een verdwaald rendier op de kaart.

Wist je dat de kerstkaarten verkrijgbaar zijn in veel verschillende stijlen? Zo heb je oude klassieke kerstkaarten, maar ook retro en vintage kerstkaarten, stijlvolle, zwart-wit en nog veel meer. Welke stijl je ook kiest, ze passen perfect bij een traditionele kerst.

Klassieke kerstkaarten versturen

Is de gratis proefdruk van je klassieke kerstkaart helemaal naar wens? Dan hoef je alleen nog maar te kiezen of je de kaarten thuis wilt ontvangen of direct naar de ontvangers wilt versturen.

Voordelen van thuis ontvangen

  • Keuze uit enveloppen en sluitzegels
  • Geen adres op de achterkant van de kaart
  • Mogelijkheid om nog iets in de envelop te stoppen

Voordelen van direct versturen

  • Gewenste verzenddatum inplannen
  • Snel naar meerdere adressen versturen
  • Kerstcadeaus eenvoudig mee te sturen (optioneel)

Een ander voordeel van je bestelling thuis ontvangen, is dat je de kerstkaarten persoonlijk kunt overhandigen of bezorgen. Scheelt weer postzegels plakken! Over postzegels gesproken … wist je dat je kaarten kunt versturen met decemberzegels? 

Deze speciale zegels zijn iets goedkoper dan gewone postzegels, maar doen er vaak wel iets langer over (3 à 4 werkdagen). Verstuur je je klassieke kerstkaarten direct via Kaartje2go? Ook dan profiteer je van deze korting, maar zonder de extra verzendtijd.

Zeker weten dat je kerstkaarten voor kerst op de mat vallen? Verstuur ze dan uiterlijk 18 december. Tijdens de kerstperiode is het namelijk topdrukte bij PostNL. Hierdoor zijn kaarten vaak langer onderweg zijn dan normaal.

Ben je stiekem toch op zoek naar iets hips? Bekijk dan onze hippe kerstkaarten.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.