Ga naar de inhoud

Jouw kaart

Hoe kunnen we je helpen?

Wanneer je een grote bestelling wilt plaatsen, mag je hiervoor een proefdruk aanvragen. Zo weet je zeker dat het kaartje helemaal naar je wens is. We sturen je een proefdruk pakketje met daarin jouw ontworpen kaart, een mapje met onze papiersoorten en envelopkleuren, en een flyer met vervolgstappen.

Bij Kaartje2go is je proefdruk ook ECHT gratis. Dit betekent dat er achteraf geen onverwachte verzendkosten in rekening worden gebracht. Daarnaast ben je niet verplicht om een kaart bij ons te bestellen wanneer de proefdruk niet bevalt.

Hoe bestel je een proefdruk?
Het is noodzakelijk om ingelogd te zijn wanneer je een gratis proefdruk wilt bestellen. Wanneer je een mooi kaartje hebt gevonden, klik je naast de kaart op de knop Proefdruk aanvragen (op de productpagina). Ontwerp het kaartje helemaal naar jouw goesting en vul bij het adresseren je eigen adres in. Rond de bestelling ten slotte kosteloos af. 

Heb je al een kaartje ontworpen? Volg dan de stappen in het orderproces, kies bij verzendwijze voor Bestel proefdruk en rond de bestelling gratis af.

Je krijgt van ons 2 gratis proefdrukken. Heb je een extra proefdruk nodig? Neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam, zij helpen je graag!

Heb je nog geen account?

Als je nog geen account hebt, betaal je €0,49 voor een proefdruk. Daarom raden wij je aan om eerst te registreren. Je proefdruk is namelijk wel gratis als je geregistreerd en ingelogd bent. Bovendien bewaren we je proefdruk in je account, zodat je deze gemakkelijk kunt terugvinden voor het plaatsen van de definitieve bestelling.

Proficiat met de verwachting van je kindje en wat leuk dat je kaartjes bij Kaartje2go wilt bestellen! Het bestelproces van geboortekaartjes werkt als volgt:
 
1. Maak een account bij Kaartje2go
Om gebruik te kunnen maken van al onze functies zoals het opslaan van jouw proefdruk, favoriete kaarten en verzendadressen, raden we je aan een account aan te maken. Dit doe je door boven in beeld te klikken op Inloggen of registreren.
 
2. Kies een kaartje uit de galerij of upload je eigen ontwerp
Neem een kijkje bij onze geboortekaartjes en kies jouw leukste kaart. Favoriete kaartjes kun je favoriet maken door het hartje onder de kaart aan te klikken. Je favoriete kaarten worden opgeslagen in je account onder Jouw favorieten. Een kaart gevonden? Klik dan op de roze knop Maak deze kaart. Je kunt trouwens ook je eigen ontwerp uploaden of beginnen met een blanco (of lege) kaart.
 
3. Maak je kaart
Maak nu je kaart zo veel mogelijk af en klik tussendoor aan de linkerzijde op Opslaan om je aanpassingen op te slaan. Laat de teksten door iemand anders nakijken en lees ze nog eens hardop voor om foutjes te voorkomen. Bij geboortedatum, gewicht en tijd kun je gewoon iets invullen, dat kun je later nog veranderen.
 
4. Bestel een GRATIS proefdruk
Het is noodzakelijk om ingelogd te zijn wanneer je een gratis proefdruk wilt bestellen. Heb je een mooi kaartje ontworpen? Volg dan de stappen in het orderproces, kies bij verzendwijze voor Bestel proefdruk en rond de bestelling gratis af. Je ontvangt een proefdruk pakketje thuis met jouw ontworpen kaart, een mapje met onze papiersoorten en envelopkleuren, en een flyer met vervolgstappen.
 
5. Bestel enveloppen vooraf
Nadat je de kleur van de envelop hebt gekozen, kun je de enveloppen vooraf bestellen. Je kan dan alvast de adressen op de enveloppen schrijven voordat je kindje geboren is.
 
6. Proefdruk naar wens? Wacht de geboorte van je kindje af
​Als je tevreden bent met je proefdruk, hoef je niets meer te doen. Je kaart blijft opgeslagen in je account onder jouw bestellingen en deze kun je op elk gewenst moment wijzigen door op Bijbestellen te klikken.
Wanneer je kindje geboren is, wijzig je je kaart (door op Aanpassen & bijbestellen te klikken) en plaats je de uiteindelijke bestelling. Wanneer je je bestelling op een werkdag voor 21:00 uur afrondt, worden je kaartjes dezelfde dag nog verzonden!
Beval jij op je officiële uitgerekende datum? Dan zijn jouw geboortekaartjes van Kaartje2go helemaal gratis! Meld je uiterlijk 3 weken voor de uitgerekende datum aan op deze pagina.
Heb je specifieke vragen over jouw situatie? Vraag het ons klanttevredenheidsteam! Bel 020 588 8934 of mail naar info@kaartje2go.be.
Pakketje kaarten
Bij pakketjes dubbele kaarten, enkele vierkante kaarten en enkele langwerpige kaarten worden gratis witte, geheel blanco kaartenveloppen geleverd. Je kunt de enveloppen vervolgens zelf adresseren en frankeren.
Gekleurde enveloppen
Voor een kleine meerprijs kun je mooie andere kleuren enveloppen bestellen bij je pakketje kaarten. Alle enveloppen zijn gemaakt van FSC goedgekeurd papier. De enveloppen natuurlijk en kraft zijn zelfs gemaakt van 100% gerecycled papier. Meer informatie over al onze enveloppen, vind je op onze pagina met enveloppen.

 
Rechthoekige enkele kaarten
Bij een pakketje rechthoekige enkele kaarten krijg je witte enveloppen als je in de kaartmaker hebt gekozen om de gehele achterzijde te bewerken. Het is bij deze kaartsoort niet mogelijk om voor gekleurde enveloppen te kiezen.

Rouwenveloppen
Wanneer je een pakketje rouwkaarten bestelt, kun je ook kiezen voor rouwenveloppen. Dit zijn witte enveloppen met een donkergrijze rand op de voorzijde. Je kunt rouwenveloppen in elk formaat bestellen, met uitzondering van de extra grote formaten (21 x 21 en 21 x 30 cm). Voor rouwenveloppen betaal je een kleine meerprijs van € 0,10 per envelop. 

Rechtstreeks versturen
Als je ervoor kiest om je dubbele wenskaarten direct op de site te adresseren en te versturen, dan worden de adressen achter op de kaarten gedrukt. De kaarten worden in een witte envelop met een rond venster verstuurd. Rechtstreeks verstuurde ansichtkaarten (enkele rechthoekige kaarten) worden zonder envelop verstuurd. 
Alleen bij de enkele langwerpige of vierkante kaarten drukken wij geen adres op de kaart, deze komt met adressticker op de envelop.

Enveloppen vooraf
Je kunt enveloppen vooraf bestellen via deze link: www.kaartje2go.be/enveloppen. Enveloppen vooruit bestellen is alleen mogelijk voor kaarten waar normaal gesproken ook enveloppen bij zitten. Dit zijn dubbele kaarten, vierkante enkele kaarten en langwerpige enkele kaarten.
Je kunt kiezen uit 11 kleuren enveloppen: wit, rood, natuurlijk, blauw, roze, grijs, kraft, goud, zilver, parelmoer wit en parelmoer roze. We rekenen €2,95 verzendkosten voor een pakketje enveloppen.
Voor de witte enveloppen betaal je €0,29 per envelop. Dit bedrag ontvang je terug als je de kaarten bestelt, dus deze enveloppen zijn uiteindelijk gratis. Voor de andere enveloppen, behalve parelmoer, betaal je €0,58 per envelop. Je ontvangt hiervan de helft terug wanneer je de kaarten bestelt. Uiteindelijk betaal je dan dus €0,29 per envelop.​
Voor de parelmoer enveloppen (goud, zilver, parelmoer wit en parelmoer roze) betaal je €0,78 per envelop als je ze vooraf bestelt. Ook hiervan ontvang je de helft terug, waardoor ze uiteindelijk €0,39 per stuk kosten. 

We snappen dat je bij bepaalde bestellingen liever geen logo op de achterkant van de kaart wilt hebben. Je kunt dubbele kaarten en enkele kaarten waarbij je de volledige achterkant gebruikt bestellen zonder logo. Deze optie is vooral wenselijk voor rouwkaarten en trouwkaarten.

Bij dubbele kaarten kun je bij de stap Controleer je kaart het logo weghalen. Dit doe je door de achterkant aan te klikken en vervolgens het vinkje uit te zetten bij Logo op achterkant kaart.
Dubbele kaarten met een ontworpen achterzijde, hebben automatisch geen logo.

Bij een pakketje rechthoekige enkele kaarten kun je in de kaartmaker bij de achterkant ervoor kiezen om de volledige achterkant te gebruiken. Dan verdwijnt het logo vanzelf. 

Enkele vierkante kaarten en enkele langwerpige kaarten hebben nooit een logo achterop.

De rechtstreeks verzonden enkele kaarten en de pakketjes ansichtkaarten kun je nog niet zonder logo bestellen.

Ja, dat kan. Als je een kaart maakt terwijl je bent ingelogd, dan wordt deze bewaard in je account. Om je kaarten te bekijken kun je naar Jouw bestellingen gaan (klik met je muis op je naam, rechtsboven in de hoek). Je kunt de kaarten die daar getoond worden opnieuw gebruiken voor een andere bestelling door op de knop Aanpassen & bijbestellen te klikken (naast de kaart). Als je wilt, kun je je kaart ook nog aanpassen. 
Was je niet ingelogd bij het bestellen van de kaart, volg dan deze link.

Een dubbele rechthoekige of vierkante kaart die je in de galerij hebt gevonden, kun je ook als een enkele kaart kiezen, en andersom. Dit doe je door, voordat je op Kaart bewerken klikt, aan te klikken dat je een dubbele kaart wilt. 

Langwerpige kaarten maak je zoals ze in de galerij staan, dus enkel of dubbel. Je krijgt bij deze kaarten niet de keuze voor een enkele of dubbele kaart, dus let op dat je de juiste versie van de kaart kiest. 

Heb je eenmaal gekozen voor een enkele of dubbele kaart en je hebt je kaartje ontworpen, kun je niet meer wisselen. Wil je dit toch, zul je opnieuw moeten beginnen met je kaart. 

Soms wil je graag meerdere bestellingen doen met dezelfde kaart als basis. Als je bijvoorbeeld trouwkaarten bestelt voor de dag- en avondgasten, dan wil je de tekst aanpassen, maar niet de hele kaart opnieuw maken. 

De kaart is nog niet besteld
Heb je de kaart nog niet besteld, dan kun je de kaart opzoeken in je account bij Jouw Bestellingen > Ontwerpen en vervolgens klik je op Kopiëren. Als de kaart in je winkelmandje staat, kun je vanuit daar ook klikken op Tweede versie maken

De kaart is al besteld
Als de kaart al besteld is, zoek je de kaart in je account op via Jouw bestellingen en vervolgens klik je op Aanpassen & bijbestellen. Er wordt een kopie van je kaartje aangemaakt die je kunt aanpassen. 

LET OP: In sommige gevallen is het mogelijk om een bestelling te wijzigen (bijvoorbeeld als je verzenddatum in de toekomst ligt). De knop Wijzigen wijzigt alleen de huidige bestelling. Je plaatst dan dus geen nieuwe bestelling! 

Bij Kaartje2go kun je:
 1. een kaart kiezen uit de grootste en meest unieke collectie kaarten van Nederland.
 2. een eigen (blanco) kaart ontwerpen.
Beide soorten kaarten kun je helemaal zelf personaliseren met foto’s, teksten, figuren en kaders.
Je kunt onder andere geboortekaarten, kerstkaarten, verhuiskaarten, uitnodigingen (bijvoorbeeld voor een kinderfeestje), beterschapskaarten, felicitatiekaarten en verjaardagskaarten maken. Kaartje2go heeft ruim 40 categorieën met kaartjes.
Rechthoekige kaarten
We hebben ansichtkaarten (enkele rechthoekige kaarten) zonder enveloppen* en dubbele wenskaarten (voor- achter- en binnenkant) met enveloppen, in 3 formaten: 
 • 10x15 cm
 • 15x21 cm
 • 21x30 cm
Vierkante kaarten
Daarnaast hebben we vierkante kaarten in enkele en dubbele uitvoering met enveloppen, in 3 formaten:
 • 10x10 cm
 • 14x14 cm
 • 21x21 cm
Langwerpige kaarten
Tot slot kun je bij ons langwerpige kaarten in enkele en dubbele uitvoering maken (met enveloppen) in 1 formaat:
 • 10x21 cm
De kaarten kun je rechtstreeks via Kaartje2go naar de ontvanger versturen. Wij doen de kaarten dan voor je op de post, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt! Daarnaast heb je de mogelijkheid om een pakketje kaarten te bestellen. Deze ontvang je in 1 verpakking thuis. De kaarten kun je vervolgens zelf versturen of rondbrengen. Een pakketje kaarten kun je bestellen met een minimum aantal van 1. De verzendkosten voor een pakketje binnen België is €2,95. 
* Als je de volledige achterzijde van je enkele rechthoekige kaart hebt bewerkt (alleen mogelijk als pakketje), dan ontvang je hier gratis witte enveloppen bij. 

Het is sinds kort mogelijk om de achterzijde van dubbele kaarten te laten bedrukken, je kunt dit helaas zelf (nog) niet aanpassen. Heb je de kleur aan de voorzijde van jouw kaart gewijzigd en wil je dit ook aan de achterzijde toepassen, neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam. Zij helpen je hier graag mee!

Wanneer je een enkele kaart bestelt, kun je de achterzijde van je kaart wel zelf bewerken.
Let op: Als je de volledige achterkant van een rechthoekige enkele kaart gebruikt, dan kun je de kaarten alleen als pakketje kaarten bestellen.

Jouw kaarten worden volledig in kleur gedrukt op hoogwaardig, milieuvriendelijk papier, FSC-gecertificeerd. We hebben één papiersoort van 100% gerecyled materiaal (Luxe recycled).

Voor de dubbele rechthoekige kaarten en alle vierkante en langwerpige kaarten kun je kiezen tussen 6 mooie papiersoorten van hoge kwaliteit:

 • Glans – 280 gram/m2 (gratis)
 • Luxe recycled – 250 gram/m2 (gratis)
 • Premium mat – 340 gram/m2 (+ €0,19 p/s)
 • Chic parelmoer – 300 gram/m2 (+ €0,29 p/s)
 • Oudhollands structuur – 250 gram/m2 (+ €0,29 p/s)
 • Stijlvol linnen – 280 gram/m2 (+ €0,35 p/s)

De enkele rechthoekige kaarten worden standaard uitgevoerd met de papiersoort Glans.

Op deze pagina kun je meer lezen over de verschillende papiersoorten. 

Wij drukken je kaart exact zoals jij hem hebt gemaakt. Let er dus goed op dat je geen type- of spelfouten op de kaart maakt!

Voor de liefhebber: Je kaarten worden gedrukt met de laatste generatie HP Indigo, de beste digitale drukpers.

Kaartje2go streeft naar de beste kwaliteit. Onze kaarten worden op hoogwaardig en milieuvriendelijk papier gedrukt, FSC-gecertificeerd. De papiersoort Luxe recycled is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Wij gebruiken daarnaast de beste kwaliteit digitale drukpers. Kaartje2go is dan ook vaak positief beoordeeld in de media en door consumentenprogramma's. Wij werken er iedere dag aan om onze website, de kaarten en de service verder te verbeteren. Heb je dus nog opmerkingen of suggesties? Mail ons via info@kaartje2go.be

Jouw kaarten worden volledig in kleur gedrukt op hoogwaardig, milieuvriendelijk papier, FSC-gecertificeerd. We hebben één papiersoort van 100% gerecycled materiaal (Luxe recycled).

Voor de dubbele rechthoekige kaarten en alle vierkante en langwerpige kaarten kun je kiezen tussen 6 mooie papiersoorten van hoge kwaliteit:

 • Glans – 280 gram/m2 (gratis)
 • Luxe recycled (100% recycled papier) – 250 gram/m2 (gratis)
 • Premium mat – 340 gram/m2 (+ €0,19 p/s)
 • Chic parelmoer – 300 gram/m2 (+ €0,29 p/s)
 • Oudhollands structuur – 250 gram/m2 (+ €0,29 p/s)
 • Stijlvol linnen – 280 gram/m2 (+ €0,35 p/s)

De enkele rechthoekige kaarten worden standaard uitgevoerd met de papiersoort Glans.

Op deze pagina kun je meer lezen over de verschillende papiersoorten. 

Diverse media en consumentenprogramma's hebben Kaartje2go zeer positief beoordeeld op o.a. kaartkwaliteit.

 

Verstuur je de kaarten rechtstreeks via ons, dan zorgen wij er met de Port betaald-stempel voor dat er altijd voldoende is gefrankeerd.

Als je een pakketje kaarten thuis laat bezorgen om vervolgens zelf te versturen, wil je graag weten hoeveel postzegels er op de kaart of envelop moeten worden geplakt.

De meeste enkele kaarten wegen minder dan 20 gram en kunnen dus met 1 postzegel worden verstuurd. Een uitzondering hierop zijn de Enkele vierkante super kaart (21x21cm) en de Enkele rechthoekige super kaart (21x30cm), deze kaarten moeten met 2 postzegels worden verstuurd. Volgens de regels van BPost moeten alle vierkante kaarten worden gefrankeerd met 2 postzegels. 

Hieronder vind je de postzegeltarieven.

Dubbele wenskaart normaal 10x15cm met witte enveloppe: 1 postzegel 
Dubbele wenskaart groot 15x21cm met witte enveloppe: 2 postzegels
Dubbele wenskaart super 21x30cm met witte enveloppe: 3 postzegels

​→ Verstuur je zelf vierkante kaarten, dan moeten op alle kaarten 2 postzegels worden geplakt. 
Dubbel vierkant normaal 10x10cm met witte enveloppe: 2 postzegels (let op: verstuur je de kaart rechtstreeks via ons, dan rekenen wij 1 postzegel en krijg je er dus 1 van ons cadeau!)
Dubbel vierkant groot 14x14cm met witte enveloppe: 2 postzegels (let op: verstuur je de kaart rechtstreeks via ons, dan rekenen wij 1 postzegel en krijg je er dus 1 van ons cadeau!)
Dubbel vierkant super 21x21cm met witte enveloppe: 2 postzegels

Langwerpig enkel 10x21cm met enveloppe: postzegel 1
Langwerpig dubbel 10x21cm met enveloppe: postzegel 1

Jazeker, bij pakketjes kerstkaarten, zakelijke kerstkaarten en nieuwjaarskaarten kun je rode enveloppen meebestellen! Op de pagina waar je kiest voor het aantal kaarten, kun je de rode enveloppen kiezen. 

De rode enveloppen ontvang je bij jouw kerst- en nieuwjaarskaartjes nu gratis! Deze actie loopt tot 10 december of zolang de voorraad strekt.
Alle kaarten die je bestelt of ontwerpt terwijl je ingelogd bent, kun je bekijken in je account. In je account vind je alle bestelde kaarten (onder Jouw bestellingen) en ook alle kaarten die je ontworpen hebt, maar nog niet besteld hebt (onder Jouw Ontwerpen).
Als je niet was ingelogd, kun je je kaart hier bekijken.
Als je tevreden bent over je proefdruk, kun je de definitieve bestelling gaan plaatsen. Als je was ingelogd, kun je naar Jouw proefdrukken in je account gaan. Hier vind je je proefdruk. Klik op Maak bestelling. Je komt nu weer in de kaartmaker terecht, waar je aanpassingen kunt doen aan jouw kaart. Wil je niets aanpassen? Klik dan gewoon verder naar de volgende stappen. 
Was je niet ingelogd? Ga dan naar deze pagina en vraag de kaart middels je e-mailadres en bestelnummer op. Via de link in de e-mail die je ontvangt, kun je je proefdruk bijbestellen. Je komt uiteraard eerst in de kaartmaker, waar je eventuele aanpassingen kunt doen.  
Rouwkaarten zijn een speciale categorie, vaak heb je voor deze kaarten specifieke wensen (zoals snelle bezorging). Alle informatie over onze rouwkaarten kun je hier vinden

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Mailen

Onze mailbox is altijd geopend voor vragen. Op werkdagen ontvang je doorgaans binnen 24 uur een reactie van ons.

Wij kunnen jou ook bellen