Ga naar de inhoud

Duurzaamheid

Hoe kunnen we je helpen?
Dit groene vinkje vind je op de website en geeft een duurzame keuze aan. Zo vind je dit vinkje bijvoorbeeld bij de enveloppen van gerecycled papier, maar ook bij de biologische thee en verantwoorde Tony’s Chocolonely chocolade.
In 2019 hebben we ons eerste Kaartje2go bos geplant. De daarop volgende jaren kwamen daar in Nederland de volgende bossen bij:
 
  • 2019: Bos in het Bieslandse Bos bij Delft (Zuid-Holland). 
  • 2020: Bos bij in natuurgebied het Zwart Water nabij Venlo (Noord-Limburg).
  • 2021: Bos aan de Oostermaet (in Overijssel).
  • 2022: Bos aan de Buikheide in de gemeente Eersel (Noord-Brabant).
  • 2023: Diverse bossen in de omgeving van de gemeente Stroobos (Friesland). 
  • In 2024 gaan we ook 2.500 bomen planten. De locatie is nog onbekend. 

Meer bomen sparen doen we niet alleen, maar samen met jullie! Want hoe meer kaarten er worden verkocht, hoe meer geld wij kunnen sparen voor het Kaartje2go Bos. Met jouw bestelling draag je dus direct bij aan meer bomen en een betere wereld! Ons doel is om voor 2024 nog eens 2.500 bomen te planten. Op de homepage vind je onze bomenteller. Aan het getal op het boompje kun je zien hoe dicht we al bij ons doel zijn.
Meer bomen sparen doen we niet alleen, maar samen met jullie! Want hoe meer kaarten er worden verkocht, hoe meer geld wij kunnen sparen voor het Kaartje2go Bos. Met jouw bestelling draag je dus direct bij aan meer bomen en een betere wereld! Ons doel is om voor 2024 nog eens 2.500 bomen te planten. Op de homepage vind je het plaatje van een boompje zoals hiernaast. Aan het getal op het boompje kun je zien hoe dicht we al bij ons doel zijn.
Kaarten, enveloppen en verpakkingen
Bij Kaartje2go doen we er alles aan om jouw bestelling zo duurzaam mogelijk te produceren en te bezorgen. Zo worden je kaarten gedrukt in een CO2-neutrale drukkerij, waarbij CO2-uitstoot wordt gecompenseerd en papierverbruik tot een minimum is beperkt. De kaarten worden gemaakt van papier met het FSC-keurmerk, evenals de enveloppen. Het FSC-keurmerk houdt in dat het papier afkomstig is van bomen uit duurzaam beheerde bossen. 
Kies je voor de papiersoort Luxe recycled, en/of voor de enveloppen Natuurlijk of Kraft, dan is jouw kaart zelfs gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Alle kartonnen verzendenveloppen en -doosjes zijn ook gemaakt van 100% gerecycled karton. 
Bezorging
Voor de bezorging investeren we in het Groene Post project van PostNL, hiermee compenseren we de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de bezorging van jouw kaarten. Het Groene Post project steunt duurzame klimaatprojecten in binnen- en buitenland.
Wil je hier meer over lezen? Ga dan naar deze pagina.

Trees for All is een stichting die investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bomen te planten en bos te herstellen. Ze doen dit op een duurzame manier waarbij ook de lokale bevolking wordt betrokken. Zo zetten zij zich dus in voor een gezonder klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld. Trees for All heeft het CBF-keurmerk en een ANBI-status. 

Kaartje2go investeert in het 1-2-Tree programma van Trees for All. Dit houdt in dat voor elke boom die wij in Nederland planten, er ook een boom in het buitenland wordt geplant. De reden hiervoor is dat, met de projecten in ontwikkelingslanden, de bestaande tropische bossen worden beschermd en de levensomstandigheden van de lokale bevolking worden verbeterd. Daarnaast groeien bomen in de tropen sneller en slaan ze dus meer CO2 op.

Jazeker, dat kan! Soms weet je van tevoren al dat je niet thuis bent om je pakketje in ontvangst te nemen. Dan is het handig om je pakketje op een PostNL-punt te laten bezorgen, zodat je het op een later moment kunt ophalen. Deze optie vind je tijdens het bestellen bij de stap waar je jouw eigen adres ook invult. 

Let op: De overkomstduur voor een pakketje dat je naar een PostNL-punt laat verzenden, is 48 uur. 

De meeste pakketjes kaarten passen gewoon door de brievenbus en hier hoef je dus niet voor thuis te blijven. De optie om een PostNL-punt te kiezen krijg je dus alleen als jouw pakketje niet door de brievenbus past. Wil je alvast weten of jouw pakketje wel of niet door de brievenbus gaat passen? Kijk dan even bij deze veelgestelde vraag.

Duurzame bezorgoptie
Je pakketje direct bij een PostNL-locatie laten bezorgen is ook nog eens duurzaam! Jouw pakketje carpoolt namelijk met andere pakketjes naar één locatie. Op die manier wordt er CO2 bespaard, omdat de bezorger niet naar alle afzonderlijke adressen hoeft te rijden.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Mailen

Onze mailbox is altijd geopend voor vragen. Op werkdagen ontvang je doorgaans binnen 24 uur een reactie van ons.

Wij kunnen jou ook bellen