Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?

Vragen over: Duurzaamheid

Wat betekent het groene vinkje?

Dit groene vinkje vind je op de website en geeft een duurzame keuze aan. Zo vind je dit vinkje bijvoorbeeld bij de enveloppen van gerecycled papier, maar ook bij de biologische thee en verantwoorde Tony’s Chocolonely chocolade.

Wat is het Kaartje2go bos?

In samenwerking met Trees for All plant Kaartje2go in november 2019 wel 1.000 bomen op een stuk grond in het Bieslandse Bos. Dit noemen wij het Kaartje2go Bos. Het bos is openbaar en kan dus door iedereen bezocht worden om in te wandelen, fietsen, noem maar op! Daarnaast planten we ook nog eens 1.000 bomen in de tropen. Ons doel is om voor 2020 weer 2.000 bomen te planten. Lees meer over ons bos en Trees for All

Wat is de bomenmeter?

Meer bomen sparen doen we niet alleen, maar samen met jullie! Want hoe meer kaarten er worden verkocht, hoe meer geld wij kunnen sparen voor het Kaartje2go Bos. Met jouw bestelling draag je dus direct bij aan meer bomen en een betere wereld! Ons doel is om voor 2020 nog eens 2.000 bomen te planten. Op de homepage vind je het plaatje van een boompje zoals hiernaast. Aan het getal op het boompje kun je zien hoe dicht we al bij ons doel zijn.

Hoe duurzaam is mijn bestelling?

Kaarten, enveloppen en verpakkingen
Bij Kaartje2go doen we er alles aan om jouw bestelling zo duurzaam mogelijk te produceren en te bezorgen. Zo worden je kaarten gedrukt in een CO2-neutrale drukkerij, waarbij CO2-uitstoot wordt gecompenseerd en papierverbruik tot een minimum is beperkt. De kaarten worden gemaakt van papier met het FSC-keurmerk, evenals de enveloppen. Het FSC-keurmerk houdt in dat het papier afkomstig is van bomen uit duurzaam beheerde bossen. 

Kies je voor de Natuurlijk of Kraft enveloppen, dan zijn ze zelfs gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Alle kartonnen verzendenveloppen en -doosjes zijn ook gemaakt van 100% gerecycled karton. 

Bezorging
Voor de bezorging investeren we in het Groene Post project van PostNL. Dit project steunt duurzame klimaatprojecten in binnen- en buitenland. 
Wil je hier meer over lezen? Ga dan naar deze pagina.

Wat is Trees for All?

Trees for All is een stichting die investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bomen te planten en bos te herstellen. Ze doen dit op een duurzame manier waarbij ook de lokale bevolking wordt betrokken. Zo zetten zij zich dus in voor een gezonder klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld. Trees for All heeft het CBF-keurmerk en een ANBI-status. 

Kaartje2go investeert in het 1-2-Tree programma van Trees for All. Dit houdt in dat voor elke boom die wij in Nederland planten, er ook een boom in het buitenland wordt geplant. De reden hiervoor is dat, met de projecten in ontwikkelingslanden, de bestaande tropische bossen worden beschermd en de levensomstandigheden van de lokale bevolking worden verbeterd. Daarnaast groeien bomen in de tropen sneller en slaan ze dus meer CO2 op.