Ga naar de inhoudGa naar het filter
Bedankkaarten

Bedankkaartjes

Bedankkaart met bloemen in een envelop
Bedankkaart met tekst 'jij bent goud waard'
Bedankkaartje algemeen hartjes goud super bedankt
Bedankkaart vrolijke smiley lila
Bedankkaart 'merci beau koe' hooglander
Bedankkaart met kleurrijke getekende bloemen
Trendy bedankkaart collage kusjes goudlook liefs
Thank you bedankkaartje met kleurrijke bloemen
Bedankkaart fleurig bloemen algemeen vlinders goud
Bedankkaartje Sanquin kaartencollectie
Bedankkaart voor juf of meester met Engelse drop
Bedankkaart met madeliefjes
Bedankkaart boeket nudetinten
Bedankkaart oppassen hond illustratie hartjes
Vrolijk bedankkaartje bedankt lieve juf kleine bloemetjes
Bedankkaart hand met envelopje vol liefs met bloemen
Bedankkaart Merci beau koe
Bedankkaart juf smileys roze
Bedankt kaart met vogels en planten
Bedankt kaart met narcissen en bijen
Bedankkaart met een boeket kleurrijke bloemen
Bedankkaartje juf bloemetjeskader blauw groen
Roze bedankkaart juf met bloemen
Bedankkaart bulten werk verzet

Hoe lang is het geleden dat jij nog eens een bedankje stuurde? Het gebeurt veel te weinig, spijtig genoeg. Maar bedankjes zijn bij iedereen altijd welkom en er is altijd wel een reden om iemand een bedankje te sturen. Stuur eens een bedankje naar de babysit omdat je altijd op hem of haar kan rekenen. Of bedank je moeder of vader omdat ze je steunden in moeilijke tijden. Bedankkaartjes zijn minstens even waardevol als een boeketje bloemen of als een etentje. Het is een klein gebaar dat iedereen waardeert.

Personaliseren bedankkaartjes

Wat te schrijven op een bedankkaartje? Niet simpel om de juiste woorden te vinden en een passende tekst te schrijven. Je vindt dat iemand veel voor je gedaan heeft, maar om dat uit te drukken in een tekst,dat is nog een andere kwestie. Het is het beste om van je gevoelens uit te gaan en heel oprecht te schrijven wat je voelt. Maak de tekst voor het bedankkaartje persoonlijk, zodat de ontvanger direct weet dat je er aandacht aan hebt besteed. Wij hebben een pagina met bedankteksten samengesteld, waar je inspiratie kan opdoen. Zo wordt het toch een persoonlijke en unieke tekst.

Bij welke momenten bedankje sturen

Bij elke gebeurtenis waar je de nood voelt om mensen te bedanken voor hun steun of hun hulp, kan je gebruikmaken van een bedankkaart. Wanneer je onlangs trouwde en je veel geschenken kreeg bijvoorbeeld, of gewoon omdat je vrienden en familie er op je huwelijk bij waren. Maar je kan ook een bedankkaart sturen wanneer iemand een handje toegestoken heeft toen je ziek was of bij de renovatie van je huis. En waarom bedank je de babysit niet eens een keertje voor alle uurtjes die hij of zij doorbracht met je kind en jij met een gerust hart naar buiten kon of de juf en de meester voor alles wat ze je hebben geleerd. Het is de ideale manier om aan een andere persoon je waardering te laten blijken.

Zelf bedankkaartjes maken

Wil jij graag een dank je wel kaart sturen? Dat kan eenvoudig en snel in onze kaartmaker. We leggen je uit hoe je in een paar simpele stappen online je eigen bedankkaartjes kunt maken.

 1. Kies een van de originele bedankkaartjes uit de collectie met bedankkaarten. Gebruik de filters om een kaart te vinden voor een speciale gelegenheid of in een bepaalde stijl. Ga bijvoorbeeld voor een stoere, hippe of juist een grappige kaart voor een collega, voor het klussen of voor het oppassen.
 2. Heb je een leuke kaart gevonden? Dan is het tijd om het bedankt kaartje af te maken. Upload bijvoorbeeld je eigen foto of voeg figuren en een kader toe. Pas de kleuren, lettertypes en de achtergrond aan om de kaart verder te personaliseren. Schrijf tot slot een leuke tekst in de kaart.
 3. Nadat je klaar bent met het maken van je bedankingskaartjes is het tijd om het bedankt kaartje te bestellen. Kies voor rechtstreekse verzending of laat de kaart eerst bij je thuis bezorgen. Als je voor 21:00 uur ‘s avonds bestelt, versturen wij de kaart nog dezelfde dag. 

Zo eenvoudig is het om zelf een bedankt kaartje te maken

Wil je liever het hele bedankkaartje ontwerpen? Ook dat kan. Begin met een blanco kaart en je kunt de bedankkaart helemaal zelf maken zoals je wilt.

Bedankkaart met foto maken

Zoek je een origineel idee voor het bedankkaartje? Maak dan je eigen bedankkaart met foto. Dat is de leukste manier om je kaart te personaliseren. Upload je foto eenvoudig en snel in de kaartmaker om hem meteen uniek te maken. Voeg eventueel een fotokader toe en zet een leuke bedankt tekst op de kaart. In de kaartmaker heb je alle vrijheid voor creativiteit. Maak er bijvoorbeeld een persoonlijk bedankkaartje met een collage van of ontwerp een bedankkaartje in polaroid style.

Grappige bedankt kaartjes

Een bedankje hoeft niet altijd serieus te zijn. Soms is een grappige boodschap net zo waardevol. Bekijk eens de bedankt kaartjes met humor. De ontvanger kan jouw grappige bedankt kaartje zeker waarderen. Misschien ontvang je zelfs wel weer een kaartje terug: bedankt dat je me aan het lachen hebt gemaakt! 

Bedankkaart met cadeau sturen 

Een bedankkaartje is op zichzelf al een uitstekend idee. Maar een persoonlijk bedankje sturen in de vorm van een cadeau is nog veel leuker. Stuur bijvoorbeeld een bedankkaartje met chocolade, geef een kaart met zakjes thee cadeau of stuur een bedankt kaart met bloemzaden. Nu hoef je niet meer op het kaartje te zetten: mijn dank is groot. Want dat blijkt al uit het gebaar.

Gratis bedankt kaartje sturen

Wij zijn erg blij (en dankbaar) dat jij een blijmaker bent. De glimlach die jij op het gezicht van de ontvanger tovert, tovert ook een glimlach op ons gezicht. Om je daarvoor te bedanken kun je gratis een bedankt kaartje maken. Als nieuwe klant krijg je de eerste kaart van ons cadeau en daarna spaar je bij elke bestelling voor gratis kaarten.

Eigenlijk voor alles wat jij maar kunt bedenken. In de collectie vind je veel kant-en-klare bedankkaartjes die je eenvoudig kunt personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan bedankkaartjes voor:

Een bedankkaartje maak je eenvoudig en snel in onze kaartmaker. Begin met een blanco kaart of kies een kant-en-klaar bedankt kaartje uit de collectie. Zo maak je jouw eigen bedankkaart in 6 stappen: 

 1. Bekijk alle kaartjes of gebruik de filters om het perfecte kaartje te vinden.
 2. Heb je een kaartje gevonden? Klik dan op “Kaart bewerken”. Zo kom je in de kaartmaker.
 3. In de kaartmaker kun je het kaartje eenvoudig bewerken. Voeg een tekst toe of leuke kaders en figuren. Upload je eigen foto en pas de lettertypes, kleuren of achtergrond aan om de kaart een persoonlijk tintje te geven.
 4. Ben je klaar met bewerken? Kies dan het formaat van de kaart. Bestel kleine bedankkaartjes of juist een hele grote bedankkaart. Daarmee kun je de ontvanger nog eens dubbel bedanken.
 5. Vul daarna het adres in van degene die je wilt bedanken. Kies een bijpassende papiersoort uit en voeg eventueel een leuk cadeau toe.
 6. Na het afronden van je bestelling krijg je een bevestigingsmail. Is je kaart voor 21:00 uur besteld? Dan versturen wij deze nog dezelfde dag. In 95% van de gevallen ligt jouw bedankt kaartje al de volgende dag op de deurmat.

Natuurlijk kun je zelf een bedankkaart maken. Let hierbij wel op de snijmarges. In de drukkerij worden de buitenste millimeters afgesneden. We raden daarom af om teksten e.d. tegen de rand van de bedank kaart te plaatsen. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met ons klantevredenheidsteam. 

Als je het ontwerp van je kaart maakt, begin je document dan met de volgende instellingen:

 • 3080 x 2220 pixels voor een rechthoekige kaart
 • 3040 x 3040 pixels voor een vierkante kaart
 • 72 dpi
 • Kleur moet RGB zijn, CMYK kan niet
 • De snijlijnen staan ingesteld op 60 pixels aan alle zijden.

Als je je bedankkaarten op werkdagen voor 21:00 uur besteld, dan worden ze dezelfde dag nog met Bpost meegegeven. Het duurt ongeveer 2-4 werkdagen tot dat je bedankkaart bij de ontvanger op de deurmat ligt. Let op: op zaterdag en zondag wordt geen post bezorgd. Meer weten? Neem dan een kijkje bij onze bezorginformatie.

Jazeker! In onze kaartmaker kun je eenvoudig en snel een bedankkaart met foto maken. Upload je eigen foto via de computer of jouw social media kanalen en importeer deze rechtstreeks in de kaart. Je kunt deze foto als achtergrond van je bedankkaart gebruiken of in een van onze fotokaders plaatsen.

Wil je een bedankt kaartje sturen naar je eigen adres zodat je deze zelf kunt overhandigen? Dat kan! 

 • Vul tijdens het bestellen je eigen adres in en kies als verzendmethode voor een pakketje kaarten. 
 • Kies als aantal kaarten 1 en we versturen de kaart inclusief envelop (en een lege achterkant) in een stevige verzendenvelop naar jouw huisadres. 
 • Zo kun je de kaart in persoon overhandigen en zie je direct de reactie van jouw oppashulp, juf of meester, superleuk!

Misschien ben je er al lang over uit wie je wilt bedanken, maar weet je gewoon niet zo goed wat je moet zeggen. Het kan namelijk best lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Daarom geven we je graag een paar tips voor het schrijven van een bedankkaartje. 

 • Hou het simpel: de kaart is al een bedankje op zich. Dankjewel dat je er voor me was, ik waardeer je hulp of bedankt voor het oppassen zegt vaak al genoeg. 
 • Maak het persoonlijk: bedenk bijvoorbeeld iets bijzonders wat iemand voor je heeft gedaan. In plaats van bedankt voor het klussen kun je zeggen: dankzij jou zijn de plafonds weer stralend wit
 • Laat je inspireren: Soms lukt het gewoon eventjes niet, hoe hard je het ook probeert. Neem dan een kijkje bij onze bedankt teksten. Zo heb je altijd een passende tekst voor op je bedankt kaartje.

21 redenen om bedankkaartjes te sturen

Er zijn heel veel redenen te bedenken om iemand een bedankkaartje te sturen. Iemand heeft je bijvoorbeeld geholpen bij het organiseren van een groot feest of je gesteund tijdens een moeilijke periode. Of misschien heeft zij je wel geholpen bij het oppassen of heeft hij geholpen met klussen. Hoe dan ook, er is altijd iemand om te bedanken.

Er zijn bedankkaarten voor volwassenen en bedankkaartjes voor een kind. Voor collega’s en klanten, voor buren en vrienden. Degene die je heeft geholpen zal daar vast heel blij mee zijn.

Ben je op zoek naar bedankkaart inspiratie? We geven je 21 redenen om iemand te bedanken. Wie wil jij echt in het zonnetje zetten?

1. Iemand bedanken voor zijn hulp

Heeft iemand je geholpen met boodschappen doen, met verhuizen of het koken van een maaltijd? Dan is het mooi om iemand te bedanken voor zijn hulp. Dat kun je eenvoudig doen door een bedankkaartje voor aangeboden hulp te maken. Stuur een kaartje en zet daarin bedankt voor jullie hulp of jullie zijn toppers! 

2. Kaartje bedankt voor je inzet

Soms neemt iemand ontzettend veel moeite om je verder te helpen. Bijvoorbeeld bij een sportprestatie of het winnen van een beker, maar ook bij een onderzoek, een project of een boekverslag. Met een bedankt voor je inzet kaartje laat je weten dat je de samenwerking erg op prijs stelt.

3. Bedankt voor het klussen

Verhuizen en dozen sjouwen, verven, timmeren, repareren en slopen. Het zijn klussen waarbij je altijd wel een setje extra handjes kunt gebruiken. Om te zorgen dat ze de volgende zaterdag ook weer komen helpen geef je ze natuurlijk een biertje en een bittergarnituur na een harde dag werken. Maar een bedankt kaartje voor het klussen kan ook geen kwaad. Zo begin je volgende week weer met een leger aan hulptroepen aan het opknappen van je huis.

4. Bedankt voor de zorg

Goede zorg is belangrijk en soms ook erg intensief. Wanneer iemand je (veel) helpt dan is het fijn om hem of haar een bedankt kaartje voor de goede zorgen te sturen. Bedank je broer, zus, moeder of vriendin of stuur een bedankt kaartje voor zorgverleners en hulpverleners in het ziekenhuis. Een bedankkaart voor liefdevolle verzorging na een ongeluk is natuurlijk ook een uitstekende reden om hem of haar te bedanken.

Ook de psycholoog, fysiotherapeut of huisarts kun je op deze manier bedanken voor de zorgzaamheid.

5. Bedankt voor de gezellige tijd

Een gezellige avond met vrienden of vriendinnen is erg waardevol. Met een bedankt kaart voor de gezelligheid laat je zien dat de avond voor herhaling vatbaar is. Schrijf bijvoorbeeld een kaartje met daarin de tekst: bedankt voor de gezellige tijd. 

Heb je samen met een ander stel heerlijk gedineerd? Stuur ze dan een bedankkaart voor de heerlijke maaltijd en nodig ze meteen uit voor een avond kokkerellen bij jullie thuis.

6. Bedankt dat je er bent

Soms hoeft er geen echte reden te zijn, maar ben je die persoon gewoon heel dankbaar dat ze bestaat. We mogen allemaal dankbaar zijn voor een goede vriendin, een lieve zus of een zorgzame moeder. Deze mensen verdienen een kaartje: bedankt dat je er bent.

Iemand in het bijzonder is misschien wel je echtgenoot of echtgenote. Stuur hem of haar een bedankkaartje en laat meteen je liefde blijken.

7. Kaartje bedankt buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Hebben ze je geholpen met het plaatsen van een schutting, het verhuizen van een meubel of het verzorgen van de huisdieren? Laat het ze weten met een bedankt kaartje voor buren.

8. Dank jullie wel voor de felicitaties

Heeft iemand je een felicitatie voor de geboorte, voor een huwelijk of voor een jubileum gestuurd? Dan wil je hem of haar wellicht graag een bedankt kaartje voor de felicitaties sturen. Schrijf in de kaart: dank jullie wel voor de felicitaties.

9. Bedankt kaartje verjaardag

Wanneer je jarig bent kun je veel verjaardagskaarten op de deurmat verwachten. Misschien zit er wel een kaart tussen die jou in het bijzonder raakt. Stuur hem of haar dan een bedankt kaartje voor de verjaardag. Een bedankkaart na de verjaardag sturen om te bedanken voor verjaardagswensen is een uitstekend blijk van dankbaarheid.

10. Bedankkaartje kinderopvang en oppas

Breng je jouw kinderen regelmatig naar de oppas of de kinderopvang en worden ze daar uitstekende behandeld? Schrijf dan een bedankkaartje voor de kinderopvang of maak een bedankkaartje voor de oppas. 

11. Bedankt kaartje kraamhulp

Wanneer je net bent bevallen kun je in veel gevallen rekenen op de zorg van de kraamhulp. Hij of zij helpt je met borstvoeding, met verschonen en met het huishouden. Met een beetje geluk zorgt ze er zelfs voor dat mama (en papa) zelf ook voldoende voeding krijgen. Maak daarom een bedankt kaartje voor de kraamhulp en bedank haar voor de welkome ondersteuning.

12. Babyshower bedankkaartjes

De babyshower is een aandenken voor elke zwangere vrouw. Even staat alles in het teken van haar en het kindje in haar buik. Maar die dag wordt mede mogelijk gemaakt door haar vriendinnen, zussen en (schoon)moeder. Geef ze aan het einde een babyshower bedankkaartje om ze te bedanken voor een geweldige middag.

13. Bedankt voor uitnodiging

Uitgenodigd worden voor een groot feest is leuk. Mag jij aanwezig zijn bij een huwelijk, een jubileum of een 50e verjaardag? Laat de gastheer weten dat je erbij bent en bedank meteen voor de uitnodiging.

14. Bedankkaartjes kinderfeestje

Kinderfeestjes zijn een belangrijk moment in het leven van jouw kindje. Samen met vriendjes en vriendinnetjes de leukste avonturen en spelletjes beleven is natuurlijk fantastisch. Stuur daarom een kaartje met daarop bedankt dat je op mijn feestje was. De bedankkaartjes voor het kinderfeestje maak je eenvoudig zelf (bijvoorbeeld in de stijl van de kinderfeestje uitnodigingen). Andersom kan natuurlijk ook, stuur een bedankt kaartje omdat jouw zoon of dochter is uitgenodigd voor het partijtje van een klasgenoot of vriendje.

15. Bedankt kaartje voor juf/meester 

Kinderen hebben veel te danken aan een goede juf of meester. Bedank je lieve juf dat ze jou hielp met groeien of laat jouw gave meester weten dat je hem gaat missen in de vakantie. Stuur een bedankt kaartje voor juf of meester.

16. Bedankt kaartje stagebegeleider

De stageperiode kan best een beetje spannend zijn. Maar met een goede stagebegeleider fiets je fluitend door de storm van verslagen en opdrachten heen. Stuur een bedankt kaartje naar je stagebegeleider om hem of haar te bedanken voor de hulp bij je stage.

17. Kaart bedankt collega

Neem je binnenkort afscheid van je collega’s? Stuur dan een bedankt kaartje en bedank ze voor de leuke tijd op het werk. Maar ook als je nog lange tijd hoopt samen te werken met je collega’s is het leuk om ze te bedanken. Bijvoorbeeld voor de goede afloop van dat ene project of het fantastische bedrijfsuitje dat je collega heeft georganiseerd. Stuur een bedankt kaart naar een collega om hem of haar te bedanken voor de fijne samenwerking.

18. Bedankkaartjes bedrijf

Ook als bedrijf zijn er redenen om mensen te bedanken. Stuur bijvoorbeeld een bedankt kaart naar werknemers of geef de bestuursleden een bedankkaartje om ze te bedanken voor de prettige samenwerking. Maak eenvoudig bedankkaartjes voor het bedrijf door te beginnen met een blanco kaart en je eigen logo of foto te uploaden.

19. Vrijwilligerswerk goede doelen

Vrijwilligerswerk voor goede doelen is erg belangrijk. Als organisatie ben je afhankelijk van vrijwilligers die vanuit hun goedheid en enthousiasme helpen. Een salaris geven gaat natuurlijk niet. Dus betaal de vrijwilligers met een bedankkaartje of een bedankt collectant kaart.

20. Stuur een bedankt-voor-het-kaartje kaartje

Het lijkt misschien gek, maar dat is het helemaal niet: een bedankt voor het kaartje kaartje sturen. Laat de ander weten dat je het lieve of mooie kaartje enorm waardeert door dit in de kaart te zetten. Schrijf in het kaartje bijvoorbeeld: bedankt voor jullie lieve kaartje, dat waardeer ik enorm.

21. Bedankkaartjes voor speciale gelegenheden

De mooiste redenen om iemand te bedanken zijn misschien wel de aanwezigheid bij intieme momenten in het leven. Zoals bedankkaartjes voor het huwelijk of een jubileum, bedankkaartjes voor de communie, vormsel en het lentefeest en bedankkaartjes voor de doop of geboorte. En voor de verdrietige momenten, het overlijden van een dierbare, hebben we rouwdankkaarten.

Bij Kaartje2go vind je kant-en-klare bedankkaartjes voor allerlei gelegenheden. Kaartjes die je, als je wilt, eenvoudig kunt personaliseren.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.