Wij gebruiken cookies om winkelen en reclame persoonlijk te maken. Als je verder gaat gaan we ervan uit dat je dit goed vindt. Meer weten?
Paaskaarten

Met het versturen van een paaskaart maak jij Pasen nog vrolijker.

  • Als beste beoordeeld
  • Eenvoudig personaliseren
  • Voor 20.00 uur besteld: vandaag verstuurd
  • Als beste beoordeeld
  • Eenvoudig personaliseren
  • Voor 20.00 uur besteld: vandaag verstuurd

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 11061 beoordelingen

Paaskaarten

Mooie paaskaarten aanmaken

Met Pasen wensen we graag iedereen fijne Paasdagen . Wil jij ook graag je naasten een fijne Paasdag wensen met een mooie paaskaart van Kaartje2go? Selecteer dan een passende paaskaart uit onze galerij en verzend ze via ons. Wij doen ze dezelfde dag nog op de post. Maak voor iedereen een paaskaart met een aantrekkelijke tekst. En maak er voor jezelf ook eentje en zet ze tijdens de Paasmaaltijd op de tafel. Vrolijk Pasen!

De traditie van het paasei

Het is traditie om met Pasen altijd paaseieren te verstoppen, die kinderen dan moeten zoeken. Het kan gaan om chocolade-eieren of echte, geschilderde en versierde eieren. Over de oorsprong van het paasei bestaan verschillende theorieën. In de christelijke traditie verbood de kerk bij de invoering van het vasten eieren te consumeren tussen Aswoensdag en Pasen. Vanaf Pasen kon men dan terug eieren beginnen eten en ondertussen verfde men de eieren of werden ze versierd. Volgens de katholieke traditie worden paaseieren door de (paas-)klokken van Rome geworpen. Ze zijn vertrokken om op Paaszondag de meegebrachte eieren uit de lucht naar beneden te laten vallen. De protestanten dan weer brachten een verhaal over de paashaas. Maar eigenlijk maakt het allemaal niet meer zoveel uit, waar de traditie vandaan komt, want tegenwoordig vieren heel veel mensen over heel de wereld allemaalop op hun manier Pasen.