Ga naar de inhoudGa naar het filter

Nieuwjaarskaarten met video

Zoek je naar een originele manier om iemand een mooi, gezond, succesvol én gelukkig nieuwjaar toe te wensen? Verstuur een nieuwjaarskaart met een persoonlijke video. Je vriend(in) of familielid kijkt ongetwijfeld verrast op als jouw gezicht in beeld verschijnt als ze de QR-code scannen. Ook een kaart met een nieuwjaarsfilmpje maken? Kies een van de leuke ontwerpen uit onze collectie, upload een video en stuur de kaart direct met de post mee.

  • Gratis proefdruk
  • Gratis witte enveloppen
  • CO2-neutraal gedrukt

Gelukkig nieuwjaar wensen met een video

Het liefst wensen we vrienden en familieleden een gelukkig nieuwjaar toe door samen te proosten. Maar soms kan niet iedereen erbij zijn. Misschien is er wel sprake van ziekte of bevindt iemand zich in het buitenland. Wat de precieze reden ook is: er gaat niets boven het zien en horen van een dierbare. Het is daarom hartstikke leuk om iemand een kaart met een video te sturen. Zie je die verbaasde hoofden al voor je als ze de QR-code scannen en er een filmpje met jullie in de hoofdrol begint te spelen?

Zelf een nieuwjaarskaart met filmpje maken

Of je nu achter je telefoon, tablet of computer zit: het maken van een nieuwjaarskaart met filmpje gaat heel eenvoudig in z’n werk. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe ook jij zo’n leuke kaart kunt maken.

Nieuwjaarskaart met filmpje maken vanaf een tablet of computer

🎥 Stap 1. Open een kaart uit onze collectie nieuwjaarskaarten in de kaartmaker.

🎥 Stap 2. Selecteer de linker- of rechterkant van de kaart en klik op ‘Video toevoegen’.

🎥 Stap 3. Kies voor de optie ‘Video uploaden’ of sleep de video naar het venster toe.

🎥 Stap 4. Geef de gegenereerde QR-code een mooie plek op de kaart.

🎥 Stap 5. Versier de nieuwjaarskaart met leuke afbeeldingen, kaders en figuren.

Nieuwjaarskaart met filmpje maken vanaf een telefoon

📱 Stap 1. Klik op ‘Bewerk je kaart’ om de kaartmaker te openen.

📱 Stap 2. Druk op de pijltjes om naar de binnenkant (linker- of rechterpagina) van de kaart te gaan.

📱 Stap 3. Klik op de oranje button met ‘Voeg toe’ en selecteer de optie ‘Video’.

📱 Stap 4. Kies voor de optie ‘Uploaden’, ‘Maak video’ of ‘Galerij’ en maak / selecteer een filmpje.

📱 Stap 5. Maak de QR-code groter (optioneel) en geef hem een mooie plaats op de kaart.

📱 Stap 6. Versier de nieuwjaarskaart met leuke figuren, kaders en afbeeldingen.

Dat was vast makkelijker dan je gedacht had. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken of de QR-code te groot of te klein is. Onze kaartmaker houdt hier al rekening mee.

Tips voor het maken van een nieuwjaarsfilmpje

Eerst de nieuwjaarskaart maken of toch het filmpje? De volgorde maakt niet zoveel uit. Je kunt ontwerpen namelijk tussentijds opslaan om later verder te gaan met bewerken. Wel is het zo prettig als de kwaliteit van het filmpje in één keer goed is. Benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Met deze tips slaag je in één take!

  • Zorg voor voldoende verlichting. Daglicht geeft het mooiste resultaat, maar kan ook te hard binnenkomen. Sluit eventueel de vitrage om wat licht te blokkeren en reflectie op de ramen te voorkomen. Is er niet te veel, maar te weinig licht om een nieuwjaarsfilmpje te maken? Zet een lampje aan en plaats deze strategisch voor optimale verlichting.
  • Gebruik twee handen om te filmen of plaats de camera (of telefoon) in een statief om het nieuwjaarsfilmpje op te nemen. Een steady beeld ziet er veel professioneler uit. Geen statief in huis? Let er dan goed op dat je vingers niet voor de camera zitten. Ook komt een video beter tot z’n recht als er niet ingezoomd wordt, film dus niet te ver weg.
  • Je kunt zowel een ‘echte camera’ als een telefoon met camera gebruiken. Controleer voordat je het nieuwjaarsfilmpje gaat schieten welke camera het beste beeld en geluid produceert. De ene (telefoon met) camera is de andere niet. Check ook even of de instellingen goed staan.

Je hoeft ‘de beste wensen’ trouwens niet in te korten. Het limiet van een bestandsformaat ligt namelijk op 1024 MB (ongeveer 1 GB). Voor een video van hoge kwaliteit komt dit neer op zo’n 4 minuten. Je hebt dus alle de tijd om een lieve, persoonlijke nieuwjaarswens op te nemen.

Nieuwjaarskaart met video bestellen & versturen

Is het nieuwjaarsfilmpje gelukt en heeft deze een mooie plek op de kaart gekregen? Dan is het moment daar om de bestelling af te ronden. Ook dit gaat heel eenvoudig in z’n werk bij Kaartje2go. Je hoeft naast het formaat namelijk alleen maar voor een verzendingsmethode te kiezen. Hierbij heb je de keuze uit ‘Thuis ontvangen’ en ‘Rechtstreeks naar ontvanger’ sturen. Beide opties hebben zo hun voordelen.

Voordelen thuis ontvangen:

Kies je ervoor om de nieuwjaarskaart met video thuis te laten bezorgen? Dan bezorgen we de gemaakte kaart als pakket bij jou thuis, samen met eventuele extra’s als gekleurde enveloppen, sluitzegels of adresstickers. Je kunt de kaart vervolgens zelf verpakken en naar de brievenbus brengen of persoonlijk overhandigen.

Voordelen direct versturen:

Ben je van plan om de nieuwjaarskaart naar meerdere adressen te versturen? Dan kan het handig zijn om de kaarten door ons te laten versturen. Je hoeft alleen maar een adressenlijst te uploaden en wij versturen de nieuwjaarskaarten (en eventuele cadeaus) op de gewenste datum. Direct versturen? Op een doordeweekse dag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verstuurd.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.