Ga naar de inhoudGa naar het filter

Geboortekaartje typografie

Hoera, babynieuws! Tijd om het mooiste geboortekaartje voor jullie kindje uit te zoeken. Daar helpen we je bij Kaartje2go graag mee. Wist je bijvoorbeeld dat typografie echt bepalend kan zijn voor je geboortekaartje? Een specifiek lettertype kan de kaartjes een sierlijke, klassieke of moderne twist geven. Daarom hebben we geboortekaartjes met de mooiste letters voor jullie ontworpen. Je kunt ze vinden in allerlei stijlen, kleuren en formaten. Kies, maak en verstuur een mooie typografische geboortekaart om de komst van jullie kleine pretletter te delen.

Welke typografie kies jij voor je geboortekaartje?

Met typografische geboortekaartjes kun je eindeloos variëren in stijl. Neem bijvoorbeeld het lettertype zelf. Daarmee kun je de sfeer creëren die jij wilt. Kies bijvoorbeeld voor grote, dikkere typografie met sierlijke letters om de kaart een moderne, maar elegante twist te geven. Bij een lieflijk geboortekaartje staat dunne typografie goed. Liever een stoere geboortekaart maken? Daar past een statig en strak lettertype bij. En voor een minimalistisch geboortekaartje zijn dunne, kleine blokletters met wat meer witruimte de perfecte match. 

Laat kleuren spreken

De kleur de typografie heeft ook effect op de sfeer die jullie geboortekaartje uitstraalt. Zwarte typografie is het meest populair voor geboortekaartjes. Dit komt door de veelzijdigheid van zwarte letters: je kunt het voor allerlei stijlen gebruiken. Een stoer geboortekaartje, een moderne kraft geboortekaart of juist een kaart in klassieke sfeer. 

De tegenhanger van zwart is wit. Witte typografie springt eruit in combinatie met donkere kleuren, zoals donkergroen of donkerblauw. Maar ook donkerroze en wit zijn een goede combinatie; dat geeft een wat zachter karakter. Wil je het net iets meer pit geven? Dan is een zwart-wit geboortekaartje wat voor jou. Kies bij witte letters wel altijd voor een donkere achtergrond. Zo ben je ervan verzekerd dat de typografie goed leesbaar is.

Naast het populaire zwart en wit zijn er ontelbaar veel kleuren voor de typografie van het geboortekaartje. Van kanariegeel tot babyblauw: iedere kleur heeft zo zijn eigen mooie eigenschappen.

Geboortekaartje met gouden letters

Jullie kleine wondertje verdient natuurlijk een schitterend geboortekaartje. En laten wij nou de perfecte kaartjes hebben voor een stralende kennismaking met vrienden en familie. Onze geboortekaartjes met goudfolie zijn een feestje om te zien. De naam van jullie mini spat van het kaartje af met deze glimmende letters. En als goud niet helemaal jullie ding is, kun je ook kiezen voor zilver- of koperfolie.

Veelgestelde vragen over typografie geboortekaartjes

Heb je een ontwerp gekozen? Dan kun je het geboortekaartje én de typografie eenvoudig aanpassen. Dat doe je in onze kaartmaker. De kaartmaker opent als je klikt op ‘Kaart bewerken’. Hiermee kun je de geboortetekst bewerken. Als je de typografie mooi vindt, kun je ervoor kiezen om alleen de inhoud te veranderen. Maar je kunt ook tekst toevoegen en de typografie bewerken. Daarin heb je de volgende keuzes:

  • Een ander lettertype
  • De grootte veranderen
  • Tekst draaien
  • Kleur aanpassen
  • Positie veranderen

Daarnaast kun je figuren, kaders en eigen foto’s toevoegen. Het uploaden van eigen afbeeldingen geeft zelfs de mogelijkheid om gedigitaliseerde, door jou gekalligrafeerde of geschreven letters op de kaart te plaatsen. Kortom, je kunt er een geboortekaartje van maken in jullie eigen, unieke stijl.

We begrijpen heel goed dat je jullie geboortekaartje nog even in het echt wilt bewonderen voor je de kaartjes verstuurt. Daarom krijg je de eerste proefdruk van ons cadeau! Het enige wat we hiervoor van je vragen is of je een gratis Kaartje2go account wilt aanmaken. Daarmee kun je na het zien van de proefdruk eenvoudig de laatste wijzigingen doorvoeren en je bestelling plaatsen. En de tijd die je daarmee wint kun je spenderen aan een fijne kroelsessie met je kindje. 

Bij je gratis proefdruk ontvang je ook een handig proefpakketje met onze verschillende envelopkleuren en papiersoorten. Daarmee kun je zelf de perfecte combinatie met jullie geboortekaartjes samenstellen. 

Heb je geen account of al eerder een proefdruk ontvangen, dan betaal je per proefdruk € 0,49.

👶🏽  Lees hier meer over de gratis geboortekaartjes proefdruk

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.