Ga naar de inhoud

Tips geboortekaartje: dit wil je weten! 

Yay, baby on the way 👶🏻  Wanneer jullie kleintje geboren is wil je dit nieuws natuurlijk met de hele wereld delen. Oké, de hele wereld is misschien iets te enthousiast, maar toch zeker met jullie vrienden en familie. Dit doen we in België al jaren met persoonlijke geboortekaartjes. En het uitzoeken van zo’n babykaartje is een van de leukste to-do’s op je lijstje. Bij Kaartje2go maken we het je dan ook graag zo leuk én zo makkelijk mogelijk. En met deze handige tips voor geboortekaartjes kom je een heel eind. 

De perfecte tijd om geboortekaartjes te maken 

Geboortekaartjes kiezen bestaat eigenlijk uit vier fases:

 • Oriënteren
 • Geboortekaartjes maken
 • Geboortekaartjes bestellen
 • Geboortekaartjes versturen

De laatste twee doe je natuurlijk wanneer jullie kindje geboren is. Maar wanneer begin je nu met oriënteren en het maken van je babykaartjes? Onze gouden tip hiervoor is: begin op tijd! Hoe later in je zwangerschap, hoe meer je moet regelen. Daarom raden we aan om na je eerste trimester te beginnen met oriënteren. Na week 15 kun je al een geslachtsecho laten doen en dus nog gerichter zoeken. Neem lekker je tijd voor dit onderdeel, want het is hartstikke leuk om samen met je partner door alle geboortekaartjes te scrollen. Rond de twintigste week van je zwangerschap krijg je nog een termijnecho en vanaf dat moment raden we je aan om je favoriete geboortekaartje te maken. Je kunt jullie ontwerp opslaan in je Kaartje2go account, zodat je na de bevalling snel kunt bestellen.

 • Gratis proefdruk
 • Luxe papiersoorten en goudfolie
 • Win je geboortekaartjes!

Het kiezen van geboortekaartjes is onwijs leuk, maar kan ook best wat tijd in beslag nemen. Daarom raden we je aan op tijd te beginnen. Je kunt het onderstaande schema gebruiken ter inspiratie, maar doe vooral wat voor jullie fijn voelt. 

Week 16: Online inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Pinterest.

Week 18: Oriënteren bij Kaartje2go (sla je favorieten op). 

Week 20: Kies jullie ultieme kaartje uit je favorieten en personaliseer je kaartje.
Week 25: Babynaam gekozen? Voeg dit pareltje toe aan jullie ontwerp. 

Week 27: Bestel een gratis proefdruk en kies de mooiste papiersoort.

Week 30: Doe de laatste aanpassingen aan je kaartje en bestel alvast de enveloppen.

Week 36: Lekker genieten van je verlof! De kaartjes staan veilig in je account.
Na de bevalling: Vul de geboortegegevens in op de kaart en plaats je bestelling.

Lekker oriënteren en je laten inspireren

De eerste stap van geboortekaartjes kiezen is het allerleukst. Eindeloos scrollen door onze veelzijdige collectie en samen de mooiste kaartjes uitkiezen. Met het handige filtermenu vind je jullie ultieme geboortekaartje nog veel sneller. Filter bijvoorbeeld op stijlen, trends, geboortekaartjes met foto of speciale kaartjes voor meerlingen.

Mochten jullie al weten wat het wordt, kun je ook heel eenvoudig zoeken op geboortekaartjes voor jongens, geboortekaartjes voor meisjes of neutrale geboortekaartjes die voor beide geslachten leuk zijn. 

✨ Schitterende geboortekaartjes met foliedruk ✨

Een van onze supertips is onze collectie foliedruk geboortekaartjes. Perfect voor ouders die hun geboorte-aankondiging nét wat spectaculairder willen maken. De fonkelende foliedruk details geven je geboortekaartjes namelijk echt een luxe uitstraling. Kies voor zilver-, koper- of goudfolie en maak een stralend geboortekaartje.

Een gratis Kaartje2go account

We sluiten af met de tip der tips: een Kaartje2go account. Het aanmaken van je persoonlijke account is zo gepiept en helemaal gratis. En je profiteert van een aantal fijne voordelen:

 • Sla je favoriete ontwerpen op en vind ze eenvoudig terug.
 • Je ontvangt altijd ingelogde klantenkorting op je bestelling. 
 • Verzamel alle adressen in je persoonlijke adresboek. 
 • Maak gebruik van een gratis proefdruk voor je geboortekaartjes.
 • Spaar bonuspunten voor korting of een gratis kaart.

Maak je geboortekaartjes van tevoren

We noemden het net in de geboortekaartjes tijdlijn al even, maar het is het herhalen waard. Wanneer je bevallen bent, zul je vooral veel oog hebben voor je kleintje en je minder druk maken om andere dingen. Maak je geboortekaartjes daarom in alle rust van tevoren en sla je geboortekaartje op in je account. Zo hoef je alleen de naam, het gewicht, de lengte en de geboortetijd van je kleintje aan te passen en eventueel een foto toe te voegen.

Geboortekaartjes maken: tips & tricks

Ook voor het maken van geboortekaartjes hebben we wat handige tips voor je op een rijtje gezet. Je kunt natuurlijk direct helemaal losgaan in de kaartmaker en spelen met figuren, kleuren, kaders en teksten. Maar we raden je toch aan om eerst even onze Hoe werkt het bestellen van geboortekaartjes?-pagina door te lezen. Daarin nemen we je stap voor stap mee in het bestelproces en beantwoorden we al je vragen. 

Kies het geboortekaartje dat bij jullie past

Heb je nog geen favoriete kaartjes opgeslagen in je account? Dan is het belangrijk om na te gaan wat voor stijl geboortekaartjes bij jullie past. Een van onze tips voor geboortekaartjes is dan ook om verschillende stijlen te vergelijken. Wil je een geboortekaartje dat niet veel mensen kennen? Kies dan een origineel geboortekaartje. En een geboortekaartje dat helemaal van deze tijd is vind je tussen de hippe en trendy geboortekaartjes. Kies een geboortekaartje dat jij mooi vindt, zodat je hier helemaal tevreden over bent.

Past het kaartje bij de naam van jullie kindje?

Niet elk kaartje is hetzelfde. Soms past een lange naam goed bij het ontwerp en soms past een korte naam beter. Daarom hebben we iets nieuws voor jou: een handige generator waarmee je de naam van jullie toekomstige kindje kan bekijken op alle geboortekaartjes. Zo kun je zelf snel en eenvoudig beoordelen of de kaart past bij de naam die jullie hebben gekozen.

👶🏾  Bekijk de geboortekaartjes met naam

Tips geboortekaartje met foto: Gebruik onze papiersoort met glans

Wanneer je kiest voor geboortekaartjes met foto, dan wil je natuurlijk dat je kleintje goed afgebeeld wordt. Huur daarom een geboortefotograaf in of organiseer zelf een newborn shoot. Je kunt de geboorteshoot het beste in de eerste twee weken na de bevalling plannen. Kies bij het bestellen van je geboortekaartjes voor onze papiersoort glans, want de foto van je kleintje komt hiermee het beste tot zijn recht.

🌱  Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor geboortekaartjes van gerecycled papier. Dit is helemaal gratis! 

Vergeet de belangrijke teksten niet

Nadat je het geboortekaartje gemaakt hebt, is het tijd om invulling te geven aan de tekst. Vermeld de naam van jullie kindje, het gewicht, de lengte en de geboortetijd. Vermeld ook jullie namen en adres. Belangrijk is daarnaast om aan te geven wanneer jullie rusten en of kraamvisite van tevoren een afspraak moet maken om langs te komen. Als laatste geeft een (song)tekst of gedichtje een persoonlijke twist aan het geboortekaartje. Lees alles over de tekst van het kaartje op onze pagina Wat zet je op een geboortekaartje? en gebruik de handige checklist!

Kijk je geboortekaartje na op spelfouten

Heb je je geboortekaartje helemaal naar jullie wensen gemaakt? Laat er dan toch nog even een vriendin of familielid naar kijken. Het zou jammer zijn als er een spelfout of verkeerde geboortedatum op het geboortekaartje staat.

👶🏼  Ook leuk om te lezen: Dit zijn de meestgemaakte fouten op geboortekaartjes.

Tips voor geboortekaartjes: bestel een proefdruk!

Om echt te zien of het geboortekaartje naar jullie smaak is, is het goed om een gratis proefdruk van je geboortekaartje aan te vragen. Zo bekijk je het geboortekaartje met eigen ogen en ervaar je de kwaliteit van het papier. Bij je proefdruk krijg je ook een handige waaier met al onze verschillende papiersoorten en kleuren enveloppen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de papiersoorten en van wat je de mooiste combinatie met jullie kaartje vindt.

 • Zorg ervoor dat je op tijd begint met het zoeken naar, en maken van het perfecte kaartjes. Zo heb je voldoende tijd om het geboortekaartje te personaliseren.
 • Maak een gratis account aan. Je krijgt dan namelijk een gratis proefdruk, klantenkorting EN we slaan je favoriete ontwerpen op. Natuurlijk bewaren we ook jullie definitieve kaartontwerp. Dat is handig wanneer je de kaartjes na de bevalling wilt bestellen.
 • Let er bij het maken van een geboortekaartje goed op dat de gegevens juist op het kaartje staan. Om verkeerde gegevens en spelfoutjes te voorkomen raden we je aan een vriendin of familielid naar het kaartje te laten kijken
 • Bestel eventueel de enveloppen vooruit, zodat je de adressen alvast op de envelop kunt zetten. Daarover vertellen we je later meer.

Lees onze veelgestelde vragen door of neem contact op met ons klanttevredenheidsteam als je hulp nodig hebt of graag wilt dat iemand even met je meedenkt. We helpen je met plezier!

Handigheidjes voor geboortekaartjes bestellen

Jullie hebben het perfecte geboortekaartje voor de baby gekozen en deze staat klaar in je Kaartje2go account. Nog een paar weken geduld en dan kun je jullie mini eindelijk knuffelen. En de geboortekaartjes bestellen natuurlijk! Ook voor dit onderdeel van het bestelproces hebben we wat fijne tips voor je in petto.

Bestel de enveloppen vooruit

Heb je besloten om de geboortekaartjes zelf te verzenden? Bestel je enveloppen dan vast vooruit, zodat je de adressen al kunt schrijven tijdens je zwangerschap. Na je bevalling hoef je dan alleen nog je opgeslagen geboortekaartje aan te vullen met de gegevens van je kindje, en kun je ze zo ‘hup’ in de enveloppen steken. Die bespaarde tijd kun je lekker spenderen aan een fijne knuffelsessie. 

👶🏻  Hier lees je alle informatie over het vooruitbestellen van je enveloppen.

Adresstickers

Maak het jezelf nog makkelijker met onze kant-en-klare adresstickers. We bedrukken deze gezellige plakkers met de door jou aangeleverde adressen. Je hoeft dan zelf niet meer te schrijven, heerlijk toch? 

Maak een Excel-bestand met adressen

Wanneer je ervoor kiest om je geboortekaartjes rechtstreeks te versturen, dan is het handig om de adressen op te slaan in een Excel-bestand. Dit bestand upload je gemakkelijk wanneer je je geboortekaartjes bestelt. Op deze manier hoef je de adressen niet los in te voeren, maar is dit met een paar klikken geregeld. Dit bestand kun je ook gebruiken voor de adresstickers.

Adressen verzamelen met de adresverzoeker

Mis je nog veel adressen? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld. Je stuurt een persoonlijk adresverzoek naar jullie dierbaren via WhatsApp, e-mail of social media. Vrienden en familie zetten hun adresgegevens dan direct in je Kaartje2go account. Makkelijker kan bijna niet! 

Hoeveel geboortekaartjes moet ik (extra) bestellen?

Als je trouwkaarten, uitnodigingen of geboortekaartjes bestelt, is het goed om altijd ongeveer 10% extra kaartjes te bestellen. Er zijn namelijk vaak wel een paar mensen die je over het hoofd hebt gezien. Daarbij is het ook leuk om zelf een geboortekaartje te hebben. 

Wil je iets speciaals doen met het kaartje? Bestel dan het geboortekaartje op een tegeltje of poster! Deze kun je een centrale plek geven in de babykamer.

Verstuur de geboortekaartjes op jouw tijd

Vroeger was het gebruikelijk om je geboortekaartjes direct na de geboorte te versturen, maar tegenwoordig vindt niemand het storend als het wat langer duurt. Daarbij zal je veel meer kraambezoek krijgen wanneer iedereen weet dat je bevallen bent. Als je eerst nog even rustig samen wilt zijn met je gezin is het dus beter om te wachten met de geboortekaartjes tot je klaar bent voor kraamvisite.

Vliegensvlugge verzending

We horen je denken: “Tot hoelaat kan ik geboortekaartjes bestellen?”. Nou, tot 20:00 uur! Als je op werkdagen voor 20:00 uur je bestelling plaatst, drukken en versturen we je kaartjes nog dezelfde dag. Wanneer je vrijdags na 20:00 uur bestelt, ontvang je de geboortekaartjes op z’n vroegst op dinsdag. Op zondag en maandag wordt namelijk geen post bezorgd. 

👶🏿  Tip: Geboortekaartjes met goudfolie? Houd dan rekening met een iets langere levertijd. Het glanzende laagje op de kaart heeft wat tijd nodig om te drogen.  

Tips voor geboortekaartjes met korting

We bewaren de beste tips voor geboortekaartjes bestellen tot het laatst. Want geboortekaartjes met korting komen natuurlijk altijd goed van pas. Je baby uitzet heeft waarschijnlijk al een hoop centjes gekost, dus dan is een fijne korting op je babykaartjes mooi meegenomen. Je profiteert bij Kaartje2go van de volgende kortingen:

 • Meer kaartjes = meer korting. Bestel dus een paar extra kaartjes voor de zekerheid. 
 • Ingelogde klantenkorting: 10% korting met je Kaartje2go account.
 • Win gratis geboortekaartjes met onze uitgerekende datum winactie. Beval je niet op de uitgerekende datum? Dan krijg je alsnog 10% korting van ons cadeau.

 👶🏽  Bekijk ook onze pagina over goedkope geboortekaartjes

Tips geboortekaartje: handig na het bestellen

Je geboortekaartjes bestelling in kannen en kruiken? Wat fijn! We geven je graag nog wat handige tips voor de periode na het bestellen. 

Geboortekaartjes aanpassen na je bestelling

Zolang je de bestelling nog niet hebt afgerond kun je altijd nog wat aanpassingen doen. Maar als je de bestelling eenmaal hebt afgerond versturen we je kaartjes vrijwel direct naar de drukkerij. Alleen op die manier kunnen we onze snelle verzending beloven. Is er toch een foutje in de kaart geslopen? Neem in dat geval even contact op met ons klanttevredenheidsteam. We zoeken dan samen naar een oplossing, zodat je kaartjes precies zo worden als dat je had gehoopt.

👶🏻  Tip: Maak gebruik van de gratis proefdruk om foutjes op je kaart te voorkomen. 

Eenvoudig geboortekaartjes nabestellen

Daar zijn we weer met onze supertip van een gratis Kaartje2go account. Maar het is écht ontzettend handig. We slaan je ontwerp ook na het bestellen op in je account. Zo kun je zelfs jaren later nog bijbestellen of een schattig tegeltje van je ontwerp laten maken. We leggen je uit wat je moet doen als je meer geboortekaartjes wilt bestellen.

 1. Heb je een account? Log dan in en ga naar ‘Jouw bestellingen’. Kies vervolgens het geboortekaartje en druk op de knop ‘Bijbestellen’. Wil je het kaartje nog aanpassen? Klik dan op ‘Aanpassen en bijbestellen’.
 2. Heb je geen account, dan kun je bijbestellen via: kaartje2go.be/contact/bijbestellen. In een e-mail leggen we je uit wat je moet doen om te kunnen bijbestellen.

Ook voor uitnodigingen en bedankjes zit je goed bij Kaartje2go

Na alle tips voor je geboortekaartje willen we je graag nog een laatste advies geven. Namelijk het organiseren van een kraamfeest of babyborrel. Je kunt natuurlijk zo groots uitpakken als je zelf wilt, maar in alle gevallen is het een mooie manier om jullie kraamvisite te centreren. Je hebt dus niet alle ooms en verre nichten een voor een aan je kraambed. Plan dit minifeestje een paar weken na je bevalling, zodat je zelf even kunt bijkomen en jullie kunnen wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling. De informatie over je babyborrel kun je in het geboortekaartje zetten, maar je kunt ook een losse uitnodiging sturen of aan een bepaald aantal geboortekaartjes toevoegen. 

👶🏾  Je vindt alle babyborrel en kraamfeest uitnodigingen hier

Bedankt! 

Tijdens je kraamfeest of reguliere kraamvisite word je vast en zeker overladen met cadeautjes voor de kleine. En wat dacht je van de stortvloed aan geboortefelicitaties die staan te schitteren op de kast? Al die lieve mensen wil je natuurlijk bedanken voor hun lieve wensen en attente presentjes. Daavoor zijn onze bedankkaartjes het perfecte middel. Onze allerlaatste tip is dan ook om de tekst op je kaartje algemeen te houden, zodat je iedereen hetzelfde kaartje kunt sturen. Hiervoor kun je dezelfde adressenlijst gebruiken als voor je geboortekaartjes. Handig!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.