Ga naar de inhoudGa naar het filter
Abstracte geboortekaartjes

Geboortekaartjes abstract: kunstzinnig mooi!

Wil je graag een anders-dan-anders geboortekaartje? Dan is de collectie abstracte geboortekaarten echt iets voor jullie kindje! Zo’n bijzonder kaartje valt direct op en zal ontzettend veel complimenten opleveren. Dat kan ook niet anders met de bijzondere kleuren, vormen en lijnen op de geboortekaartjes. Zo’n kunstzinnig exemplaar maakt de kennismaking van jullie mini met vrienden en familie extra bijzonder.

Misschien heb je niet direct een beeld bij abstracte geboortekaartjes. Maar deze snoezige babykaartjes zijn heel eenvoudig te herkennen. Zo zie je onder andere:

  • Organische vormen
  • Hand getekende vormen
  • Geometrische vormen, zoals (halve) cirkels, bogen en recht- en driehoeken
  • Subtiele landschapjes van eenvoudige lijntekeningen
  • Geschilderde texturen

Kies voor kunstzinnige en abstracte geboortekaartjes

Overwegen jullie een abstract geboortekaartje voor jullie zoon of dochter? Wat leuk! Het grootste voordeel van deze stijl is dat de kaartjes hartstikke uniseks zijn. Je kunt de kaartjes in onze kaartmaker zelf nog aanpassen met verschillende kleuren, achtergronden, teksten en foto’s. Zo tover je ieder kaartje binnen een mum van tijd om tot een persoonlijk exemplaar.

Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen, helpen we je graag een beetje op weg. We lichten daarom een aantal kenmerken van abstracte geboortekaartjes uit. 

Geboortekaartje met geometrische vormen

Een hexagon, vierkant of driehoek: deze toffe geometrische vormen zijn de perfecte basis voor een hip geboortekaartje. Als je onze collectie bekijkt, ontdek je allerlei geboortekaartjes met lijnen en vormen. Je vindt geometrische kaartjes met onder andere feestelijke confetti, de mooiste sterrenhemels en verschillende dieren. Hierop kun je de ontwerpen trouwens ook eenvoudig filteren door je wensen te selecteren in het filtermenu. Dat maakt het kiezen van een mooi babykaartje een stuk makkelijker.

Geboortekaarten met landschappen en gebouwen

Geboortekaartjes met landschappen (zoals een bloem of boom) en babykaartjes met gebouwen zie je natuurlijk wel vaker, en die zijn ook hartstikke leuk. Maar abstracte geboortekaartjes met deze illustraties zijn nét een tikkeltje anders. De illustraties bestaan vaak uit slechts een paar lijnen of geometrische vormen. Dat maakt de geboortekaartjes prachtig in eenvoud.

Abstracte geboortekaartjes zijn er in allerlei soorten en maten. Maar ze hebben vaak wel een aantal dingen gemeen, waaronder het kleurgebruik. Aardetinten zijn favoriet op geboortekaartjes met abstracte vormen, maar ook accenten van okergeel, oranjerood, lila en donkerblauw zie je veel terug. 

✨ Supertip: Je abstracte geboortekaartje nét dat beetje extra geven? Kies dan voor foliedruk geboortekaartjes. De foliedruk details laten het ontwerp stralen!

Zo maak je zelf een geboortekaartje abstract

  1. Kies het geboortekaartje uit de collectie dat jullie het allermooist vinden.
  2. Geef je geboortekaartje iets persoonlijks met een mooie foto van de kleine, en bewerk de kaart met bijpassende achtergronden en lettertypes.
  3. Schrijf een mooie tekst op de geboortekaartjes, of ga voor een tof, abstract gedichtje. 

Zijn jullie in de wolken van het ontwerp? Bestel dan een gratis proefdruk.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.