Uitnodiging BBQ en tuinfeest

Mooi weer bij een BBQ of tuinfeest

De uitnodigingen voor een bbq tuinfeest zelf maken? Dat kan heel eenvoudig met onze handige kaartmaker. Kies een uitnodigingskaart uit de galerij en gebruik het filter om jouw perfecte kaart te vinden. Als je de kaart hebt gevonden kan het echte plezier beginnen. Schrijf een leuke tekst (hier vind je inspiratie), voeg figuren, kaders of een eigen foto toe en ontwerp in een paar simpele stappen je unieke uitnodiging. Na het maken van de bbq uitnodiging bestel je de kaarten en laat je ze als pakketje thuis bezorgen of door ons rechtstreeks aan de ontvanger versturen.

Een tuinfeest voor elke gelegenheid

Een barbecue of tuinfeest past bij elke gelegenheid. Leuk voor een verjaardagsfeestje of een housewarming, maar ook zeer geschikt om een jubileum te vieren. En laten we eerlijk zijn, er is altijd wel een reden te bedenken om weer eens lekker te barbecueën. De temperatuur voor het eerst boven de 20 graden, de eerste zonnestralen of het ingaan van de zomertijd. Organiseer een gezellige buurt BBQ of stuur een uitnodiging naar oude bekenden voor een avondje gezellig vlees prikken. Waar wacht je nog op? 

Ga naar de winkel voor vlees en garnituur
haal de barbecue uit de schuur
en gooi de kooltjes op het vuur!

Een tuinfeest met slecht weer 

Voor een barbecue of een tuinfeest is het belangrijk dat je mooi weer hebt. Want, laten we eerlijk zijn, in de regen je vlees staan te braden is natuurlijk niets. Kies dus een goede dag uit om een feest te organiseren. 

Je kent het wel, er is zon voorspelt, maar toch regent het pijpenstelen. Niets zo vervelend als een barbecue of tuinfeest met slecht weer. Dat gaat jou niet gebeuren. Verstuur de tuinfeest uitnodigingen, regel een grote tent of vier het feest onder een grote overkapping. Met drankjes, goed vlees en leuke mensen kan het al bijna niet anders dan dat het een succes wordt. 

Pool party

Ken jij iemand met een zwembad? Dan is een pool party een geweldig idee. Zorg voor lekker eten en drinken en maak er een gezellige BBQ party van. Je gasten nodig je natuurlijk uit met een originele bbq uitnodiging.

Winter BBQ

Misschien wel de meest gezellige tuinfeestvariant is de winter barbecue. Kou hoeft geen spelbreker te zijn en kan juist een heel knus sfeertje geven. Zorg voor glühwein, vuurkorven en een dikke winterjas en het tuinfeest kan beginnen. Met een leuke winter bbq uitnodiging maak je je gasten alvast een beetje warm voor het aanstaande feestje.

Tuinfeest tips

We geven je graag een paar tips voor als je mensen gaat uitnodigen voor een tuinfeest of barbecue.

  1. Noem de reden van het feestje. Zet in de uitnodiging waarom je het feestje geeft. Dat vinden mensen leuk om te weten.
  2. Nodig je buren uit. Dan kun je langer doorgaan met het feestje en vaak is het nog gezellig ook.
  3. Zorg voor genoeg zitplaatsen. Gebruik je gastenlijst en zorg altijd voor een paar stoelen extra. Zo kunnen je gasten ook nog eens ergens anders gaan zitten.
  4. Zorg voor een goede aankleding. Met een klein beetje versiering kun je een heel gezellige sfeer maken.
  5. Zorg voor voldoende eten en drinken. Neem desnoods te veel vlees en drankjes mee en zorg ervoor dat je gasten hun buikje goed kunnen vullen. Reken voor een BBQ van twee uur op 5 a 6 drankjes. Voor elk extra uur tel je er 2 drankjes bij op (afhankelijk van je gezelschap). Qua vlees kun je 400 tot 600 gram aanhouden. Dit komt neer op 3 tot 6 stukjes vlees per persoon. 
  6. Regel goede muziek. Zo zorg je dat iedereen gelijk in de juiste stemming komt. Ook leuk: een bandje of gitaar aan het einde van de avond bij een vuurkorf. Marshmallows erbij en het feest is helemaal compleet.
Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 19.344 beoordelingen