Ga naar de inhoudGa naar het filter

Sterkte wensen bij ziekte: teksten voor op een kaart

Wat zet je op een kaart waarmee je iemand sterkte wil wensen bij ziekte? Denk bijvoorbeeld aan een ongeneeslijke zieke of iemand die terminaal ziek is. Een heel moeilijk onderwerp, omdat het leed vaak bijna niet in woorden is uit te drukken. We hebben een selectie van teksten voor je samengesteld, die je misschien helpen.

Eerste sterkte kaart gratis

Mijn wens is maar klein

Mijn wens is maar klein: Ik hoop dat je snel weer de oude mag zijn

Die arm om je heen

Als je uitbehandeld bent en genezen niet meer kan, een arm om je heen... zo belangrijk in verdrietige tijden, als je de juiste woorden niet kunt vinden. Mensen die je graag ziet kun je vragen om bij je te zijn, ook al wordt er gezwegen... die arm om je heen… niet helemaal alleen. Een goede vriend of vriendin is er juist op dat laatste stukje weg, naar het lichtpuntje aan het einde van de tunnel... die je dan samen aflegt.

Die laatste weg

die laatste weg loop je alleen die laatste weg loop je liever samen toch blijft die laatste weg zo ontzettend moeilijk en zwaar die laatste weg liefst samen en niet alleen

Een lach en een traan

Kanker hebben betekent ook vaak dat je terminaal ziek bent, dat is zo heftig, zwaar en soms een lange lijdensweg. Toch komt er een lach maar ook een traan op je pad, met alleen je echte naasten die je emoties en angst zullen begrijpen. De traan voor het verdriet en de onmacht, de lach... voor de mooie kleine geniet momentjes. Samen hand in hand... emoties delen, het lot met tranen in de ogen aanvaarden maar zeker niet accepteren.

Je wereld stort in

Gewoon ziek zijn gaat weer over, maar als je kanker krijgt stort je hele wereld in. Het besef mijn tijd is bijna voorbij dat is een heftige les. De bezoekjes aan het ziekenhuis... de chemo's en bestralingen steeds weer die beproeving van menselijke emoties. Dan de confrontatie en reacties van sommige mensen om je heen, kop op en het komt wel weer goed, zinloze opmerkingen zonder enig gevoel. Het verwerken en accepteren van deze vreselijke tijd doet je beseffen wat werkelijk belangrijk in het streven naar je eigen overlevingsdoel.

Kanker

Als je diagnose kanker krijgt denk je meteen aan de dood, het is niet iedereen gegeven... het positief benaderen van deze moeilijke tijd. Mensen die je ontwijken omdat ze niet weten wat te doen, dat doet pas pijn en is heftig. Die gewilde arm om je schouder... gewoon te horen zeggen ... ik ben er voor jou meer is niet nodig, een wijze les voor een ieder die dit nooit heeft ervaren. maar zo belangrijk voor iemand met kanker die hoopt op medisch succes.

Steun in moeilijke dagen

Kanker doet je beseffen wat er werkelijk toe doet, een reuzenrad vol emoties, de acceptatie... en het enorme verdriet. Alleen maar denken aan de dood het einde is nabij, Medicatie en ziek zijn van de behandelingen... dit hoort er allemaal bij. Hopen op die steun in deze moeilijke dagen , woorden zijn overbodig maar de aanwezigheid van dierbaren wel zo fijn. Dat is pas het besef wie er voor je klaar staat en je helpt, en in tijden van nood... je tranen droogt.

Onzekere strijd

Kanker, Radeloos, Onmacht, Bang, Sprakeloos. Behoefte aan… Een arm om je heen, Een luisterend oor, Iemand om eens je hart bij uit te storten, Tegenaan te huilen of te schreeuwen, Gewoon een vriend of vriendin aan je zijde in deze onzekere strijd!

Sterk zijn

Opeens krijg je te horen dat je man kanker heeft de wereld verstomd en valt uiteen. Wat kan ik doen... hoe moet ik hiermee omgaan, hem willen steunen… maar allebei even de weg kwijt. Wat gaat er nu gebeuren... is er nog hoop? wordt hij ziek van de chemo's of bestralingen, van alles flitst er door je hoofd. Even alles laten bezinken en dan tot de conclusie komen, dat het erom gaat dat je er bent voor hem. STERK ZIJN... is nu de beste optie in deze heftige tijd.

Waardevol

Angst, Onzekerheid, Verdriet, Onmacht, Weinig tijd, Het verlangen naar… Het verwezenlijken van die laatste wensen, Bij familie en vrienden zijn, Genieten van die kleine dingen, Het zelf regelen van die laatste belangrijke zaken, Onafhankelijk zijn tot op het laatst, Gewoon een waardig en respectvol einde en afscheid… Dat is alles wat dan nog zo belangrijk en waardevol is!

Eén telefoontje

Ik ben maar één telefoontje bij je vandaan.

Ik was sprakeloos

Toen ik het hoorde, was ik sprakeloos. Eigenlijk nog steeds, daarom deze kaart. Ik denk aan je en beloof dat ik snel op bezoek kom.

Terminaal ziek zijn

Als artsen niks meer voor je kunnen doen en de behandelingen lopen ten einde, wat is dan nog belangrijk om voor te vechten en te strijden. Eerst het verdriet dat je moet verwerken alleen… of samen met familie. Dan het besef om dingen te regelen en de touwtjes in handen te houden. De acceptatie en de rust creëren en te genieten van die zo belangrijke kleine dingen. dat is iets om te koesteren en het lichtpuntje te zien… voor een nieuw begin.

Daar zijn vrienden voor

Ik vind het heel erg dat je zo ziek bent. Heb je iets nodig? Kan ik iets voor je doen? Ik ben er voor je, daar zijn vrienden voor.

Je moet het helemaal zelf ondergaan, maar niet alleen

Ik vind het heel erg dat je ziek bent. Ik beloof dat ik je geen domme adviezen zal geven en ook nooit zal zeggen “dat ik het me heel goed kan voorstellen”. Je moet het helemaal zelf ondergaan, maar niet alleen. Ik ben er voor je.

Hoeveel je voor me betekent

Nu ik je al een poos niet gezien heb, besef ik pas echt hoeveel je voor me betekent. Ik vind het super erg dat je zo ziek bent en denk veel aan je. Succes en sterkte met de behandeling en ik hoop dat je je snel beter voelt.

Je mag mij alles vragen

Voel je niet bezwaard om me alles te vragen. Echt alles. Dat meen ik. Alles. Begrepen? Alles… xxx

Iedereen denkt aan je

Iedereen denkt aan je. Het is veel minder leuk zonder jou. We hopen allemaal dat je je snel beter voelt. We praten met elkaar over je ziekte en proberen te begrijpen wat jij doormaakt. Soms zijn we dan verdrietig. Als er iets is dat we voor je kunnen doen, dan horen we dat graag. In gedachten zijn we bij je. Hou je taai!

Ik denk aan je en leef met je mee

Ik hoorde dat je erg ziek bent. Ik denk aan je en leef met je mee.

Stomme rotziekte

Eigenlijk weet ik niet wat ik moet zeggen, behalve: STOMME ROTZIEKTE!!! Ik ben heel erg geschrokken en denk veel aan je. Ik bel binnenkort om te horen hoe het met je gaat en misschien, als jij dat ook wilt, kunnen we dan afspreken.

Mijn gedachten zijn helemaal in de war

Mijn gedachten zijn helemaal in de war. Ik vind het heel erg voor je. Misschien bestaan hier woorden voor, ik kan ze niet vinden. Maar als je me nodig hebt dan zal ik er zijn.

Ik was heel erg geschrokken

Sorry dat ik nog niks van me heb laten horen, maar ik was heel erg geschrokken en wist niet wat ik moest zeggen. Maar ik ben je niet vergeten. Ik denk veel aan je en wens je het allerbeste. Hopelijk tot snel.

Hou je taai

Het voelt raar en helemaal niet leuk dat ik je zo weinig zie. Ik denk vaak aan je en hoop dan dat je je snel beter voelt. Hou je taai, succes met de behandeling en heel veel sterkte gewenst!

Ik wil je graag weer zien en spreken

Hoi, hoe gaat het? Ik wil graag langskomen om je te zien en te spreken, maar als je te moe bent om bezoek te ontvangen of gewoon geen zin hebt dan begrijp ik dat. Ik bel binnenkort om te horen hoe het met je gaat en als je wensen hebt laat het me weten!

Ik vind het heel erg voor je

Hier bestaan geen goede kaarten voor. Ik vind het heel erg voor je.

Sterkte

Die ene zonnestraal, juist op die grauwe dag. Het pasgeboren eendje dat je bij de moeder zag. Een vogel in de struiken, Die daar zijn liedje zingt. Een brood, zó uit de oven, de geur, die je omringt! En dan dat telefoontje, was het niet van Jan? 't Geeft je soms nét dat duwtje, dat je weer verder kan! (Maria Riksten-Brouwer)

Je kunt op ons rekenen

Je/jullie wereld is misschien ingestort, maar onze vriendschap staat als een huis. Je/jullie kunt/kunnen op me/ons rekenen.

Beterschap!

Ik zend jou mijn beste wensen in deze moelijke tijd. Waarin je hebt te maken met ziekte, onzekerheid. Toch, steeds weer, hoop en zie ik het, dat je kracht vindt in 't gebed. (Maria Riksten-Brouwer)

Het slechte nieuws

Ik heb het slechte nieuws gehoord…

Ik wist niet wat ik moest zeggen

Het spijt me dat ik nog niet langs ben geweest. Ik ben heel erg geschrokken en wist niet wat ik moest zeggen. Maar ik denk aan je en wil je graag zien. Tot gauw.

Laat me weten, als ik iets voor je kan betekenen

Ik beloof dat ik je nooit zal vervelen met levenslessen of domme spreuken. Als jij belooft dat je het me laat weten, als ik iets voor je kan betekenen

Woorden schieten tekort

Woorden schieten tekort. Het spijt me heel erg voor je. Dit is gewoon klote en ik ben met stomheid geslagen. Laten we er het beste van maken. Ik ben er voor je.

Wens iemand sterkte met deze passende kaarten:

Subtiel sterktekaartje hartje ballon ik denk aan je beige
Sterktekaart kolibrie vogel waterverf sterkte en kracht
Stijlvolle sterktekaart klavertje vier hartje watercolor
Sterkte kaart met bloemen waterverf
Subtiele sterktekaart met bloemen zwart wit veel sterkte
Nieuw
Geïllustreerde sterkte kaart met bloemen en hommels
Nieuw
Sterkte kaart opkikkertje kikker bloemen
Subtiel sterktekaartje met roze hartje ballon
Nieuw
Sterktekaart wilde bloemenveld met verplaatsbare vlinders
Sterkte kaart klavertjes vier moeilijke tijd geluk hartjes
Stijlvol bruin sterkte kaartje even stil met subtiele bloem
Trendy sterktekaart bosje geluk klavertjes vier sterren goud
Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 23.154 beoordelingen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.