Ga naar de inhoudGa naar het filter

Leveringsinformatie van rechtstreeks verstuurde kaarten

Op deze pagina vertellen we je alles over kaarten die je door ons op de post hebt laten doen naar jouw familie en kennissen. Mocht je nog vragen hebben, staat ons klanttevredenheidsteam uiteraard voor je klaar.

Klok

Op werkdagen vóór 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden. 

Kalender

BPost levert geen kaarten op zaterdag & zondag.

Feestdagen

Op feestdagen levert BPost geen kaarten.

Wereld verzending

Kijk op de website van PostNL voor de bezorgtijden naar het buitenland.

Een rechtstreeks verstuurde kaart is een kaart die wij voor jou drukken en versturen. 

Binnen België

Jouw kaart wordt door ons aangeboden aan PostNL, die hem vervolgens overdraagt aan BPost. Bestel je op werkdagen vóór 20:00 uur, komt de kaart in bijna alle gevallen binnen 3-4 werkdagen aan bij de ontvanger. BPost levert niet op zaterdag en zondag. 

Buiten België 

Ook voor kaarten naar het buitenland geldt: op werkdagen vóór 20:00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden. Wij bieden de kaarten aan bij PostNL. Kaarten voor adressen in Nederland worden in 95% van alle gevallen de volgende werkdag geleverd door PostNL. 

Voor andere landen verschilt de bezorgtijd heel erg per land. Naar Duitsland is de gemiddelde levertijd bijvoorbeeld 3-4 werkdagen, net als naar België. Wil je voor een specifiek land de bezorgtijd weten? Dan kun je op de website van PostNL kijken voor een indicatie.

Avondbezorging via Trunkrs

Ben je net te laat om een bestelling nog op een bepaalde dag via PostNL te laten bezorgen? Dan kan Trunkrs je redden! 

Trunkrs is onze bezorgpartner voor avondbezorging. Ze hebben een gesloten netwerk met eigen, zelf opgeleide chauffeurs om de beste bezorgkwaliteit te garanderen. De kosten hiervoor bedragen 6,95 voor adressen binnen Vlaanderen en 5,95 voor adressen binnen Nederland.

Bezorging door Trunkrs is niet mogelijk voor adressen op de Waddeneilanden.

Mogelijkheden met Trunkrs:

  1. Op werkdagen vóór 10:30 uur kun je kiezen voor bezorging op dezelfde dag tussen 17:00-22:00 uur.
  2. Van maandag t/m donderdag kun je ‘s avonds tussen 20:00 uur en middernacht kiezen voor avondbezorging op de volgende dag. 
  3. Van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:30 uur kun je kiezen voor avondbezorging op maandag.
  4. Vooruit plannen van avondbezorging op deze dagen is ook mogelijk. Selecteer de gewenste verzenddatum en kies vervolgens voor avondbezorging op dezelfde dag.

Bezorging rondom de feestdagen / sluitingsdagen

De post wordt iedere week van maandag t/m vrijdag geleverd. Als één van deze werkdagen op een feestdag valt, wordt er geen post bezorgd door BPost. In 2024 zijn dit de volgende dagen: 

  • Paasmaandag (maandag 1 april 2024)
  • Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024)
  • Pinkstermaandag (maandag 20 mei 2024)
  • Nationale feestdag (zondag 21 juli 2024)
  • Allerheiligen (vrijdag 1 november 2024)
  • Wapenstilstand (maandag 11 november 2024)

* Voor de bezorging zijn wij te allen tijde afhankelijk van BPost. Soms gebeurt het dat een kaartje is vertraagd, bijvoorbeeld doordat er iets niet goed ging bij de sortering in het sorteercentrum van BPost, of door slechte weersomstandigheden. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Is jouw kaartje niet geleverd binnen de verwachte termijn en weet je zeker dat het bezorgadres klopt? Neem dan contact op met onze klantendienst

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.