Ga naar de inhoudGa naar het filter

Leuke postkaarten maken en versturen

Met een postkaart kun je de groeten doen aan iemand die je al lang niet meer gezien hebt of laten weten dat je aan hem of haar denkt. Niet zo bijzonder als een persoonlijke boodschap op papier zetten en deze dan met de post versturen.

Ansichtkaarten met spreuken
Wenskaart zonnestralen kus door de brievenbus handlettering
Wenskaart egel met een vergeet-me-nietje
Roze trendy succeskaart you got this met abstracte vormen
Ansichtkaarten met liefde
Eigentijdse hippe handlettering geslaagd kaart zonnestralen
Geslaagd kaart meisje met spandoek en afstudeer hoed
Felicitatie geslaagd humor eigen foto met afstudeerhoedje
Ansichtkaarten voor vriendschap
Stijlvolle hippe Vaderdag fotokaart met grote eigen foto
Oranje kaartje diploma gehaald gefeliciteerd met kat
Vaderdagkaart fotocollage hartjes liefste papa foto goud
Verjaardagskaart met voorjaarsbloemen en bijen

Postkaarten voor verschillende gelegenheden

De postkaart is heel veelzijdig en kan voor allerhande gelegenheden gebruikt worden. Het is het meest gebruikelijk om de kaarten vanuit je vakantieadres te versturen. Maar je kunt postkaarten vanuit de hele wereld maken en versturen. Niets kan je tegenhouden met Kaartje2go.

Een postkaart vanaf je vakantieadres sturen

Stuur heel relaxed een postkaartje vanaf je vakantieadres. Geen gedoe met postzegels, gewoon een leuke foto uploaden, tekstje typen en versturen maar. Maak een originele ansichtkaart, gewoon op je smartphone, vanuit je luie stoel. Wij zorgen dat de vakantiekaart op het juist adres aankomt. 

Zonnige vakantiekiekjes geschoten? Maak een ansichtkaart met foto

Bij Kaartje2go vind je verschillende soorten ansichtkaarten. Heb je leuke vakantiekiekjes geschoten? Verstuur een ansichtkaart met foto! Pas de kaart eenvoudig aan met een vrolijk kader, een leuk lettertype en heel veel figuren. Bekijk ook onze kant-en-klare vakantiekaarten van landen als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje en laat vanaf je vakantieadres weten dat je een fijne vakantie hebt. Met je leukste vakantiefoto’s kan je eenvoudig een ansichtkaart maken en naar meerdere personen sturen.

Vakantiegroet sturen met een ansichtkaart

Niets is leuker dan de brievenbus horen klepperen en een ansichtkaart vinden op de deurmat! Vaak stuur je een ansichtkaart als vakantiegroet naar familie en vrienden of om even iets van je te laten horen aan een bekende. Wist je trouwens dat de ansichtkaart ook wel aanzichtkaart genoemd wordt? Dit is afgeleid van het aanzicht van landschappen en gebouwen dat afgebeeld is!

Stuur je ansichtkaart vanaf het zwembad

Op vakantie hoef je voortaan niet meer in gebrekkig Frans om postzegels te vragen. Een ansichtkaart maken en verzenden doe je namelijk heel gemakkelijk vanaf je bedje aan het zwembad! Naast dat je niet meer op pad hoeft om de ansichtkaarten te kopen en te posten, versturen we je ansichtkaart dezelfde dag als je deze op werkdagen voor 20:00 uur bestelt. Je bent dus nooit meer eerder thuis dan je ansichtkaart! Ook verzend je dezelfde postkaart heel eenvoudig naar verschillende adressen. Handig, toch?

Online postkaarten versturen 

Het online maken van ansichtkaarten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met je smartphone vanuit je luie stoel maak je supersnel een leuke ansichtkaart. Zoek een mooi ansichtkaartje uit of ontwerp zelf een mooie fotokaart. In de kaartmaker schrijf je zelf een leuke tekst, voeg je leuke figuren en kaders toe en kun je bijna alles aanpassen. Ben je klaar met ontwerpen, verstuur je ansichtkaart dan direct online.

Postkaarten in allerlei soorten en maten

Ansichtkaarten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Hoe groot de kaart is hangt van jouw bestelkeuze af. 

  • Enkele kaart: dit wordt ook wel een postkaart genoemd. Hier heb je geen envelop voor nodig. De kaart is te bestellen in verschillende formaten.
  • Dubbele kaart: deze kaarten zijn gevouwen en hebben een binnenkant, waar je een leuke foto of grappige boodschap kan neerzetten. We versturen de dubbele kaart in een mooie envelop.

De standaard postkaarten zijn 15 x 10 cm (vergelijkbaar met een A6-formaat), maar kun je ook bestellen in de formaten 21 x 15 cm en 30 x 21 cm.

Zelf een postkaart maken

Bij Kaartje2go heb je de keuze uit heel veel kant-en-klare ansichtkaarten, maar je kunt ook je eigen ansichtkaarten maken! Begin met een blanco kaart of ga voor een van de fotokaarten waar je je foto’s gemakkelijk aan toevoegt. Maak er met leuke kaders, figuren en je eigen tekst een unieke ansichtkaart van.

Als je iemand even een lieve groet of felicitatie wilt overbrengen kun je kiezen uit heel veel originele postkaarten. Er zijn heel veel momenten om ansichtkaarten voor te maken. Stuur je nichtje een kaart omdat ze geslaagd is voor haar rijexamen of stuur een verjaardagskaart naar je moeder. Heeft je vriendin een puppy of wil je een vriend verrassen met een grappige tekst? Stuur een persoonlijke groet met een ansichtkaart! Weet je niet wat je op een ansichtkaart wil zetten? Schrijf alleen je naam, de temperatuur en wat je die dag gedaan hebt, of kies een van onze teksten voor op een ansichtkaart!

Ansichtkaarten maken met plezier

We wensen je heel veel plezier bij het maken van de ansichtkaart en vinden het leuk dat jij iemand wilt blij maken met het versturen van een kaart. Of je iemand nou succes, sterkte of beterschap wenst, voor elke gelegenheid ontwerp jij zelf de perfecte kaart.

Een gratis ansichtkaart maken

Heb je nog niet eerder een kaartje gemaakt bij Kaartje2go? Registreer je dan als nieuwe klant en ontvang de eerste kaart gratis. Maar je profiteert van nog meer voordelen:

  • Spaar voor korting met bonuspunten bij elke bestelling.
  • Vergeet nooit meer een verjaardag met de handige kalender in jouw account.
  • In je account vind je een handig overzicht van al jouw kaarten, voor als je ze nog eens wilt versturen.
  • Ontvang de nieuwsbrief zodat je als eerste gebruik kunt maken van onze acties.
  • Bestel meerdere kaarten en ontvang stapelkorting, handig voor bijvoorbeeld kerstkaarten.

Wat is een postkaart/ansichtkaart?

Een postkaart of ansichtkaart is een kaart met een afbeelding aan één zijde. In de 19e eeuw noemde men het ook wel een aanzichtkaart (in het duits Ansichts(post)karte genoemd). Ansichtkaarten worden veelal verstuurd tijdens de vakantie om de thuisblijver te laten zien hoe mooi de plek is waar de vakantieganger naartoe is gegaan. Heeft de kaart een dubbele zijde, dan wordt het ook wel een wenskaart genoemd.

De postkaart als kunstuiting

Enkele decennia geleden werd een postkaart soms ook mail art, dat wil zeggen dat ze niet alleen beschreven werd met een persoonlijke boodschap om daarna opgestuurd te worden. Integendeel. De postkaart werd een uiting van kunst. Vanaf het begin jaren van de zestig werden er wereldwijd heel wat kunstige postkaarten per post verzonden. Mail art-kunstenaars stuurden elkaar toen postkaarten waarin meestal ook elementen zoals  zelfgemaakte postzegels en stempels voorkwamen.

Een ansichtkaart kun je makkelijk en snel op een leuke manier maken via de website. Maak je eigen fotokaart door te starten met het toevoegen van een foto. Deze kun je uploaden via een social media kanaal of door een bestand op de computer in te voegen op de kaart. Gebruik de foto bijvoorbeeld als achtergrond of plaats meerdere foto’s en maak een leuke collage. Ga vervolgens aan de slag met de leukste figuren, kaders en teksten om de kaart te personaliseren. Sla de kaart vervolgens op in je account en kies ervoor om hem nu of later te versturen. Je gemaakte kaarten kun je later altijd terugkijken in je account. Handig!

Elke gelegenheid is anders. Van wintersport tot een nieuwe woning, er is genoeg te vieren. Wil jij een leuke ansichtkaart sturen naar je familie en vrienden? Maak dan een keuze tussen de verschillende thema’s van onze kaarten. Zo sluit jouw leuke ansichtkaart aan op elke gelegenheid. Kies tussen vakantiekaarten, verjaardagskaarten, woonkaarten, bloemenkaarten, dierenkaarten en kunstkaarten. Zo weet je zeker dat je familie en vrienden het juiste kaartje ontvangen.

Ja, dat kan! We hebben veel leuke cadeaus beschikbaar op de website. Lekkere chocolade, heerlijke drankjes of handige cadeaubonnen. Een cadeau is te combineren met een leuke kaart. Zo maak jij het feest helemaal compleet. Alleen een cadeau bestellen is helaas niet mogelijk.

Het is uiteraard mogelijk om een ansichtkaart naar je eigen adres te versturen. Nadat je klaar bent met het maken van het kaartje kun je de adresgegevens invullen voor de verzending. Kies hierbij voor je eigen adresgegevens en stuur het kaartje naar je eigen huisadres. Bij thuiskomst kun je dan zelf het kaartje overhandigen. Zo zie je direct de reactie, leuk!

Ook al zit jij op een zonnige tropische bestemming, onze kaartjes worden gewoon vanuit Nederland verstuurd. Dit betekent dat een kaartje op werkdagen voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag wordt verzonden. Doorgaans valt het kaartje de volgende dag door de brievenbus. Op zondag en maandag bezorgd PostNL geen kaarten. Kaarten die je besteld na vrijdag 20:00 uur worden vanaf dinsdag bezorgd.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.