Ga naar de inhoudGa naar het filter

Uitnodiging verjaardag tekst tips 

Sta jij op het punt een uitnodiging voor je verjaardag te maken? Dan willen we je natuurlijk allereerst feliciteren! De leukste dag van het jaar staat voor de deur en die vier je het liefst met de allerleukste mensen die je kent. Een verjaardagsuitnodiging sturen is dan hartstikke handig. Maar wat moet er op een uitnodiging voor verjaardag staan? We vertellen het je met plezier.    

Essentiële verjaardag uitnodiging tekst

Happy Birthday! Elke verjaardag is een nieuwe mijlpaal. En het is dan ook het allerleukste om hierbij stil te staan met vrienden en familie. Je wilt hen dan ook graag verrassen met een persoonlijk kaartje boordevol informatie. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Je naam en leeftijd

Dat er een vrolijke uitnodiging voor een verjaardag op de deurmat valt is natuurlijk al een klein feestje. Het is dan ook super zonde als je door alle verjaardagskriebels vergeet je naam op de uitnodigingskaart te zetten. De ontvangers weten dan niet wiens verjaardag ze gaan vieren. Je leeftijd vermelden is ook handig voor het uitzoeken van een feestelijke verjaardagskaart en een bijpassend cadeautje.

Je contactgegevens

Het is ook een aanrader om je e-mailadres en telefoonnummer op de verjaardagsuitnodiging te vermelden. Want misschien kunnen niet alle gasten langskomen op de datum van je feestje, maar willen ze je wel graag feliciteren. Het is ook praktisch om je gegevens op de kaart te zetten wanneer je graag een rsvp ontvangt. De genodigden van je feestje laten dan van tevoren weten of ze wel of niet op je verjaardag aanwezig zullen zijn.

De locatie van je verjaardagsfeest

♫ Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! ♫ Vergeet niet de locatie van de festiviteiten op je uitnodiging verjaardag te vermelden. De feestbeesten moeten natuurlijk wel weten waar ze moeten zijn. 

Bezoektijden op je uitnodiging verjaardag

Iedereen staat te popelen samen met jou je verjaardag te vieren. Het is daarom handig om in het kaartje te zetten wat de aanvangstijd van je feestje is, en wanneer je verwacht dat het eindigt. Een paar leuke voorbeeldteksten zijn:

 • Is iedereen om 21:00 uur binnen? Dan kan het feest beginnen!
 • De gezelligheid begint om 19:00 en eindigt rond 23:00, want ik ben nu écht oud.
 • Aanvangstijd 16:00. Wie als laatste binnenkomt moet helpen schoonmaken.
 • Je bent welkom vanaf 21:00 uur, en een eindtijd? Daar doen we niet aan!

🎉 Tip: Als je niet iedereen op hetzelfde moment wilt uitnodigen of een los feestje voor vrienden viert, dan kun je een aparte uitnodiging maken of een tweede versie van je verjaardagsuitnodiging ontwerpen. Vanuit je winkelmandje kun je eenvoudig een tweede versie van de kaart maken. Ook kun je de kaart vanuit je account (bij jouw ontwerpen of jouw bestellingen) kopiëren.

Het thema van je verjaardagsfeest

De jaren 70, Great Gatsby, Goud & Glitter en piratenfeestjes.. Stuk voor stuk geweldige thema’s voor je verjaardagsfeest. Vergeet niet het thema van je partijtje op de verjaardag uitnodiging te schrijven. Zo weten je gasten wat hen te wachten staat en kunnen ze een feestelijke, bijpassende outfit uitzoeken. 

Weet je nog niet zo goed welk thema je leuk vindt? Laat je inspireren door ons artikel over feestelijke themadiners.

Cadeautips en -wensen

Of je cadeauwensen op je kaartje vermeldt, is helemaal aan jou. Je kan het heel subtiel doen door te verwijzen naar een website (bijv. lijstje.nl). Je gasten kunnen dan zelf cadeautjes afstrepen. Een envelopje plaatsen kan natuurlijk ook, wel zo makkelijk.

Feestelijke of grappige tekst op je uitnodiging verjaardag

Naast de praktische informatie kun je de verjaardagsuitnodiging ook een persoonlijke touch geven met een leuke tekst. Nu horen we je denken, wat is een grappige tekst voor een uitnodiging verjaardag? Daar helpen wij je graag bij! Er zijn een aantal feestelijke opties voor tekst op verjaardagsuitnodigingen.

 • Een stukje songtekst van je favoriete verjaardagslied.
 • Een grappig gezegde over ouder worden. 
 • Een onhandige quote van jezelf die al je dierbaren zullen herkennen. 
 • Een schattig gedichtje. (Perfect voor de verjaardagsuitnodiging van een kind)
 • Een tekst uit een film of serie die past bij het thema van je feestje. 

🎉 Tip: Vind je het lastig om de juiste woorden op papier te zetten? Dan zijn uitnodigingen met foto of een persoonlijke videoboodschap het overwegen waard.

Kopiëren & plakken: kant-en-klare tekst voor je verjaardag uitnodiging

Bij Kaartje2go maken we het bestellen van uitnodigingen voor je verjaardag graag zo leuk én makkelijk mogelijk. Daarom hebben we een handige voorbeeldtekst voor je opgesteld, die je kunt kopiëren en in de kaartmaker op je kaart kunt plakken. Vergeet niet de informatie tussen haakjes aan te passen naar jouw persoonlijke informatie. 

Ik geef een feestje!

Op [datum]  word ik [leeftijd] jaar. Dat moet gevierd worden met een groot feest. Zonder jouw aanwezigheid is het feestje niet compleet. Daarom nodig ik je uit voor een [borrel, tuinfeest, feestje] om [tijdstip] op [datum].

Feestlocatie:    [straatnaam + huisnummer]

[postcode + plaats]

Datum:   [datum] + [tijdstip]

Kun je er niet bij zijn? Laat het tijdig weten via e-mail [e-mailadres] of per telefoon [telefoonnummer]

Het feest gaat door tot in de late uurtjes. Hopelijk ben jij erbij aanwezig! 

[Naam]

Veelgestelde vragen over verjaardag tekst

Je bent niet de enige die zich afvraagt: wat moet er op een uitnodigingskaart staan? En eerlijk, ook wij hebben het wel eens meegemaakt dat niet alle informatie op onze verjaardagsuitnodiging stond. Daarom helpen we je graag een handje en zetten op een rijtje wat er niet mag ontbreken op de uitnodiging.

Dit kun je beter wel op de uitnodiging zetten:

 • Je naam en hoe oud je wordt
 • Je e-mailadres en/of telefoonnummer (voor afmeldingen)
 • De datum en tijd van het feest (en wanneer het afgelopen is)
 • De locatie van het feest
 • Waarom je een feestje geeft
 • Het eventuele thema van je feestje
 • Wat je wilt ontvangen van je gasten
 • Of je een bevestiging van hun komst wilt ontvangen

🎉 Tip: Wil je er zeker van zijn dat je niets over het hoofd hebt gezien? Bestel dan een gratis proefdruk. Daarmee kun je de verjaardagsuitnodiging nog even in het echt bewonderen voor je de bestelling plaatst. En ook onze checklist voor het organiseren van een verjaardagsfeest is een aanrader om even door te lezen.

Een vrolijke, grappige tekst kan de uitnodiging voor je verjaardagsfeest écht compleet maken. Maar soms zie je door de woorden de letters niet meer, en ben je op zoek naar wat inspiratie om je op weg te helpen. Want wat zet je op een verjaardag uitnodiging om te laten blijken hoe gezellig, tof en feestelijk je partijtje gaat zijn? Inspiratie vind je overal, kijk maar! 

Ben je op zoek naar een originele tekst voor de uitnodiging van je verjaardag? Kijk eens bij onze uitnodiging teksten voor inspiratie!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.