Ga naar de inhoud

Voorbeelden & inspiratie voor menukaarten

Als je een uitgebreid etentje geeft, is het leuk om op tafel menukaarten neer te leggen, zodat de gasten kunnen zien wat ze voorgeschoteld krijgen. Vooral bij een huwelijk, kerstdiner en paasdiner zijn menukaarten populair. We willen je graag inspireren met een aantal voorbeelden om jouw eigen, unieke menukaart te maken.

Voorbeeld langwerpige menukaart

De langwerpige kaart leent zich door zijn formaat uitstekend als menukaart. Je hebt namelijk lekker veel ruimte in de lengte om alle gerechten op te schrijven. Je kunt kiezen voor een enkele menukaart met alleen het menu, of een dubbele kaart die je neer kunt zetten en waarbij je een ‘voorblad’ hebt en het menu aan de binnenzijde staat.

Categorie: Alle menukaarten
Designer: Lidy de Koning – Illustrations

menukaart met blaadje
menukaart geschilderde takken

Voorbeeld enkele of dubbele menukaart

Bij Kaartje2go kun je kiezen voor een enkele of dubbele kaart. Voor welke kaartsoort kies je het beste als je een menukaart bestelt? Met beide kaarten kun je leuke dingen doen op de tafel. Een enkele kaart kun je mooi neerleggen op het bord. Waarbij je een dubbele kaart juist stijlvol neer kunt zetten naast het bord. Beide staan prachtig op je dinertafel, kies zelf welke jouw voorkeur heeft of mooi staat bij je tafelschikking.

Categorie: Alle menukaarten
Designers: Lidy de Koning – Illustrations & Caroline Bonne-Muller 

Enkele menukaart
Dubbele menukaart

Voorbeeld tekst van het menu

Op een menukaart presenteer je je gerechten op een leuke manier aan je gasten. Zorg dat elke gang zijn eigen kop heeft voor het overzicht. Het is de kunst om bij elk gerecht een beeldende omschrijving te geven. Schrijf dus bijvoorbeeld ‘Vers stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter’ in plaats van ‘Stokbrood met kruidenboter’. Zo krijgen je gasten echt zin in wat ze voorgeschoteld gaan krijgen!  

Heb je inspiratie nodig voor een leuk uitnodigingstekstje voor je diner? Dan kun je kijken bij onze voorbeeldteksten voor menukaarten.

Categorie: Kerstmenukaarten
Designers: LUCKZ & Patricia van Hulsentop

Kerstmenu voorbeeld confetti
Kerstmenu voorbeeld kraft