West-Vlamingen verspreiden meeste kerstwensen

Inwoners van West-Vlaanderen zijn kampioen kerstkaarten sturen. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.be. West-Vlamingen versturen namelijk de meeste kerstkaarten van heel België. De kaartenwebshop verstuurde in 2018 ruim 1 miljoen kerstkaarten in onder andere België en Nederland.

Ook Antwerpenaren en Oost-Vlamingen zijn erg attent in de kersttijd. Van alle steden in België verspreiden inwoners van Nieuwpoort, Lummen en Kontich de meeste kerstkaarten.

Postbode bezorgt meeste kerstkaarten in Waals-Brabant

In de provincie Waals-Brabant wordt de kerstgedachte dit jaar het meest verspreid. Waals-Brabanders ontvangen namelijk gemiddeld de meeste kerstkaarten. Ook in Namen worden inwoners massaal verrast met kerstkaarten. De brievenbus kleppert het minst vaak in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Deze provincies ontvangen gemiddeld de minste kerstkaarten van België. 

76% van kerstkaartstuurders is vrouw

Opvallend is dat vrouwen veruit de meeste kerstkaarten sturen. Marketing Manager Mark van Kasteren zegt hierover: ‘Ruim driekwart van alle verstuurders is vrouw. Ook in Nederland zien we grote verschillen per geslacht. Daar is zelfs 84% van de kerstkaartbestellers vrouw.’ 

Kaartenwebshop Kaartje2go

Kaartje2go is de grootste kaartenwebshop van België en Nederland. Tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt het bedrijf 22.000 kaarten per uur. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en natuurlijk kerstkaarten. In 2019 ontving Kaartje2go in Nederland een Shopping Award in de categorie Cadeaus.

Kerstkaarten onderzoek 2019 - Kaartje2go