Kerstkaarten sturen doe je in de maand december. Het is gebruikelijk om te wachten tot 6 december, wanneer Sinterklaas het land uit is. Je kunt dus vanaf 6 december beginnen met het versturen van je kerstkaarten. Maar gelukkig kun je wel eerder beginnen met het maken van kerstkaarten.

Er zijn geen harde afspraken rondom het verzenden van kerstkaarten. Je mag ze dus versturen wanneer jij wilt. Maar zoals we hierboven al aangeven is het gebruikelijk om te wachten tot na 5 december met het versturen van je kaarten.

Je kan beginnen met het maken van kerstkaarten wanneer jij wilt. Bij het bestellen van kerstkaarten geef je namelijk aan wat de verzenddatum moet zijn. Wij wachten met versturen en zorgen ervoor dat de kaarten op de gekozen dag op de post gaan.

Kerstkaarten kun je ook als pakketje thuis laten bezorgen zodat je er nog een persoonlijke boodschap op kunt zetten. Dan verstuur je ze wanneer je maar wilt!

Verstuur je kerstkaarten op tijd

Kerst is een drukke periode. Er worden miljoenen kaarten en pakketjes verstuurd. Wil je zeker weten dat jouw kerstkaarten op tijd aankomen? Verstuur dan je kerstkaarten op tijd, zodat je niet tijdens de kerstdrukte nog je kaarten moet sturen.

Kerstkaarten op tijd sturen is niet alleen praktisch. Het is ook erg leuk. Er zijn een heleboel mensen die wachten met het versturen van kerstkaarten om te zien van wie ze allemaal een kaartje hebben ontvangen. Omdat jouw kaartje dan al op de mat is gevallen, is de kans groot dat ze jou ook een kaartje sturen. Door je kerstkaarten op tijd te versturen, ontvang je meestal ook meer kerstkaartjes.

Wees de grote kerstdrukte voor

Wil je de grote kerstdrukte voor zijn? Verstuur je kerstkaarten dan voor 14 december. Zo weet je zeker dat jouw kerstkaarten voor de kerstdagen aankomen bij de geadresseerden. Worden je kerstkaarten naar het buitenland verzonden? Houd dan rekening met een week extra verzendtijd.

Kerstkaarten en topdrukte bij Bpost

Tijdens de kerstperiode is er sprake van topdrukte bij Bpost. Het kan tot wel vier dagen duren voordat jouw kerstkaart aankomt bij de ontvanger. Wil je dat je kerstkaarten op tijd aankomen, houd dan rekening met ongeveer 4 werkdagen levertijd.

Red je het niet meer om voor de kerstdagen een kaart te sturen? Verstuur dan een kerst nieuwjaarskaart. Misschien heb je nog geluk en komt-ie zelfs nog op tijd aan ook. Lukt het niet, dan kan het in dit geval geen kwaad als hij na de kerstdagen aankomt.

Nieuwe klant? Je eerste kaart is gratis