Ga naar de inhoudGa naar het filter

Kerstkaarten bezorginformatie 

Tijdens de kerstperiode is er sprake van topdrukte bij PostNL en Bpost. Vooral de laatste week voor kerst is het erg druk en kan het langer duren voordat kaarten aankomen. Ben je benieuwd hoe lang het duurt voordat een kerstkaart aankomt? We vertellen je hier alles over de bezorging van je kerstkaarten.

Wanneer kan ik het beste mijn kerstkaarten versturen?

Om je kerstkaarten op tijd te laten bezorgen, hebben we de volgende tips:

  • Je kunt kerstkaarten het beste voor 19 december versturen. Zo is de kans groot dat je kerstwens nog voor de kerstdagen aankomt bij de ontvanger. 
  • Als het je niet zoveel uitmaakt of de kaarten voor kerst aankomen, kun je nog tot 22 december voor 15:00 uur bestellen en worden ze vlak na de kerstdagen bezorgd.
  • Red je het niet om voor de kerstdagen een kaart te sturen? Stuur dan een leuke nieuwjaarskaart en combineer je kerstgroet met een nieuwjaarswens. 

🚚 Wil je meer weten? Bekijk dan onze actuele bezorginformatie.

Wanneer komen mijn kerstkaarten aan?

December is een drukke periode voor Bpost. Daarom is het verstandig om rekening te houden met ongeveer 4 werkdagen levertijd.

Extra tip: Stuur je kaarten rechtstreeks

Wil je dat je kerstkaarten zo snel mogelijk bij de ontvanger door de brievenbus vallen? Verstuur je kaarten dan rechtstreeks. Als je op werkdagen voor 15:00 uur bestelt, worden ze nog dezelfde dag verzonden. Hoewel dit ook voor een pakketje thuis ontvangen geldt, zul je deze daarna zelf nog weer op de post moeten doen. De kaarten langsbrengen kan natuurlijk ook, dan ben je niet afhankelijk van de postbezorger.

Moet ik kerstkaarten naar het buitenland eerder versturen?

Kerstkaarten met een buitenlandse bestemming zijn altijd al iets langer onderweg dan gewone binnenlandse post. Zo doen kerstkaarten naar bijvoorbeeld Duitsland er ongeveer 4 werkdagen over. Tijdens de kerstperiode kan de verzendtijd snel oplopen. Verstuur je de kerstkaart naar het buitenland? Hou in de kerstperiode dan rekening met minstens een week extra verzendtijd. Zo vergroot je de kans dat je kerstkaarten op tijd aankomen.

🚚  Voor een indicatie van de bezorgtijd naar andere landen kun je terecht op de website van Bpost.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.