Ga naar de inhoudGa naar het filter

Silhouette kerstkaarten

Silhouette kerstkaarten zijn prachtig in hun eenvoud. Op deze kaarten zie je een effen gekleurd object van een kerstboom, de kerstman of een rendier op een lichte achtergrond. Dit geeft een rustige indruk, waarbij je zelf een voorstelling maakt van wat je ziet. Het ultieme kerstgevoel. 

Een silhouet is de weergave van een object (persoon, voorwerp, gebouw, dieren) in een effen kleur, meestal zwart, waarbij de randen de eigenschappen van het object kenmerken. Een silhouet wordt meestal weergegeven op een lichte achtergrond zodat er een goed contrast is tussen het object en de achtergrond. 

Silhouetten zie je vaak terug op kaarten. Voorbeelden van objecten die je op een silhouette kerstkaart kan vinden zijn kerstbomen, rendieren, kerstballen of de kerstman.

Zelf een silhouette kerstkaart maken?

Een kerstkaart met silhouet kun je ook eenvoudig zelf maken in onze kaartmaker. Begin met een blanco ontwerp en kies een mooie achtergrond uit. Ga vervolgens naar de galerij en zoek de leukste kerstfiguren uit met een effen kleur. Kies de figuren uit die jij op de kerstkaart wilt plaatsen en ontwerp je eigen silhouette kerstkaart.

Voorbeeld:

  1. Open de galerij en zoek een achtergrond uit. 
  2. Pas de doorzichtigheid aan zodat je een lichte achtergrond krijgt.
  3. Open de figuren galerij en zoek op inkleurbaar
  4. Kies de figuren uit die jij op de kaart wil hebben (bijvoorbeeld een huisje, kerstboom en een huis met een hartje).
  5. Pas de kleur van ieder object aan zodat je een scherp contrast krijgt met de achtergrond.
  6. Schrijf voorop of binnenin nog een leuke kerstgroet en klaar is je kerstkaart.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.