Ga naar de inhoudGa naar het filter

Postzegels voor je kerstkaarten

Hier vind je alles wat je moet weten over postzegels voor je kerstkaarten. Want een goede bezorging van je favoriete kerstkaart is natuurlijk net zo belangrijk als de boodschap zelf. Wil je dat de brievenbus van de ontvanger zo snel mogelijk kleppert? Dan is het handig om te weten welke en hoeveel postzegels je gebruikt.

Postzegels voor je kerstkaarten

Voordat je naar de winkel rent om postzegels te aan te schaffen is het handig om te weten hoe je je kaarten wilt versturen:

  • Bij een pakketje kerstkaarten (thuisbezorging) voorzie je de kerstkaarten zelf van een postzegel.
  • Bij rechtstreekse verzending door Kaartje2go frankeren wij de kerstkaarten en doen ze voor je op de post. Je hoeft dus zelf geen postzegels te plakken. Lekker makkelijk, toch?

Veelgestelde vragen over postzegels voor je kerstkaarten

Het aantal postzegels dat je op een kerstkaart moet plakken is afhankelijk van het gewicht en de bestemming van de kaart. Ook is het aantal postzegels afhankelijk van het type kaart dat je gaat versturen. Hieronder vind je een overzicht voor verzending binnen België:

1 postzegel (kaarten tot 50 gram)

  • Rechthoekige en langwerpige enkele kaarten tot 21x21cm (zonder envelop)
  • Dubbele wenskaart – 10x15cm met envelop
  • Dubbele wenskaart –  15x21cm met envelop
  • Langwerpig enkele kaart – 10x21cm met envelop
  • Langwerpig dubbele kaart – 10x21cm met envelop

2 postzegels (kaarten van 50 tot 100 gram)

  • Alle vierkante kaarten
  • Dubbele wenskaart – 21x30cm met envelop

Verstuur je kerstkaarten naar het buitenland? Dan moeten deze worden voorzien van een internationale postzegel. BPost maakt onderscheid tussen Europazegels en Wereldzegels. Welke zegel je moet gebruiken, is dus afhankelijk van de bestemming van je kaart. 

De kaarten die in het overzicht hierboven onder “1 postzegel” staan, krijgen ook 1 internationale postzegel. De kaarten die in het overzicht hierboven onder “2 postzegels” staan, krijgen 3 internationale postzegels. Deze aantallen gelden voor zowel Europa- als Wereldzegels. 

Wanneer je je kerstkaarten naar het buitenland verstuurt via Kaartje2go, hoef je niet na te denken of er genoeg postzegels op je kaart zitten. Dat regelen wij voor je.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.