Ga naar de inhoudGa naar het filter

Rode kerstkaarten

Rood straalt warmte, gezelligheid en liefde uit. Dit maakt het de perfecte kleur voor een kerstkaart. Ook een rode kerstkaart versturen? Kies een hip, klassiek of stijlvol ontwerp uit onze collectie en pas het naar wens aan in de kaartmaker.

Kerstkaarten met een rode kleur

De kleuren rood en groen zijn niet weg te denken met kerst. Maar wist je dat dat niet altijd het geval is geweest? Zo had de Kerstman tot honderd jaar geleden vaak een donker gekleurde mantel aan. Pas toen Coca Cola ‘Santa Claus’ in een rood pak met een witte bontrand hees, werd de combinatie met groen populairder. Vandaag de dag bestaat er dan ook een sterke associatie tussen kerst en de kleur rood. Ook aan onze kerstkaarten is dat te merken: meer dan vijfhonderd ontwerpen hebben een rode achtergrond of zijn versierd met rode details.

Rode kerstkaarten: van klassiek tot modern

Naast dat de kleur rood gezelligheid uitstraalt, heeft het ook een nostalgisch karakter. Het roept warme herinneringen op en doet denken aan vroegere tijden. Rood wordt dan ook vaak gebruikt op onze klassieke kerstkaarten. Wel fan van deze warme kleur, maar mag het van jou wel iets moderner? Kijk dan eens tussen onze kerstkaarten met goudlook. Goud en rood worden vaak met elkaar gecombineerd, omdat beide kleuren een warme ondertoon hebben. Daarnaast zorgt goud natuurlijk voor een extra feestelijk gevoel!

Een rode kerstkaart maken

Ook veel dieren hebben een plaatsje bemachtigd op onze rode kerstkaarten. Zo liggen er katten te knuffelen tussen de dennentakken, zitten er honden verstopt tussen de cadeaus en ook vogels laten zich van hun beste kant zien. Te midden van deze beestenboel een mooie, rode kerstkaart vinden? Open het ontwerp in onze kaartmaker en gebruik de verschillende tools om er een eigen draai aan te geven. 

Voeg bijvoorbeeld tekst toe, pas bepaalde elementen aan en versier de kaart met kerstfiguren. Je zult zien: een originele, rode kerstkaart maken is zo voor elkaar. Kom je tijdens het bewerken van de kerstkaart trouwens iets tegen wat je niet zelf aan kunt passen, maar wel graag anders zou willen zien? Neem contact op met ons klanttevredenheidsteam. In overleg met onze designers is er veel mogelijk.

De leukste extra’s voor rode kerstkaarten

Het uitkiezen van matchende extra’s is misschien nog wel leuker dan het maken van de rode kerstkaart zelf. Vind je het lastig om vanaf je beeldscherm in te schatten welke soorten papier en envelopkleuren de kers op de taart vormen? Vraag dan een gratis proefdruk aan. In het proefdrukpakket zit naast een druk van de kerstkaart namelijk ook een mapje met voorbeelden van onze papiersoorten en envelopkleuren. Dit maakt het net iets makkelijker om passende keuzes te maken. Wist je trouwens dat rode enveloppen (op = op) gratis zijn tijdens de kerstperiode? Perfect voor je rode kerstkaart! 

🎅🎄 Supertip: plak een sluitzegel met een kerstman of een adressticker met hulsttakken op de envelop om de kerstkaart helemaal af te maken.

Rode kerstkaarten klaar? Bestellen maar!

Kerst is niet alleen de gezelligste, maar ook de drukste tijd van het jaar. Postbezorgers doen er daarom iets langer (3 à 4 werkdagen) over om kerstkaarten te bezorgen. Dit geldt zowel voor het ‘thuis ontvangen’ van de kerstkaarten als voor het ‘direct versturen’ naar de ontvangers. Wil je je kerstkaarten direct versturen, maar ontbreken er nog een aantal adressen in je overzicht? Met een adresverzoek heb je de lijst in no time compleet. Mocht je ergens niet uitkomen tijdens het maken of bestellen van je rode kerstkaarten, trek dan gerust aan de bel. Ons klanttevredenheidsteam staat voor je klaar.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.