Ga naar de inhoudGa naar het filter

Kunst kerstkaarten

Creatievelingen opgelet! Dat een kerstkaartje niet saai hoeft te zijn wist je vast al, maar hoe leuk is het om een écht unieke en artistieke kerstkaart te versturen? Met onze toffe kunst kerstkaarten verras je je dierbaren met een originele kerstgroet. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek onze bijzondere kunst kerstkaarten!

Kunst kerstkaarten maken

Er is niets leuker dan zelf je eigen kunst kerstkaarten te maken. Steek je handen uit je mouwen en ga lekker aan de slag! Zit je niet te wachten op geklieder met verf, lijm en knipsels? Maak dan gebruik van onze handige kaartmaker.

Vind de allermooiste kunst kerstkaart 

Wil je je kunstzinnige zus, creatieve oom of fantasierijke vriend verrassen met een artistieke kerstkaart? Gebruik dan ons filtermenu om de mooiste kunst kerstkaarten te vinden. Filter bijvoorbeeld op ‘illustratie’ en vind kerstkaarten van kunstenaars en illustratoren. Ben je juist op zoek naar aquarel kerstkaarten? Die vind je in onze collectie waterverf kerstkaartjes. Kerstkaarten met aquarel zijn namelijk ontzettend mooi en kunstzinnig! Tot slot kun je je artistieke hart ophalen bij onze vintage kerstkaarten

🎄Tip: Je kunst kerstkaarten komen nog beter uit op de papiersoort Oudhollands structuur. Zo krijgen je kaartjes een extra artistieke look!

Maak zelf je eigen kerstkaart creatie!

Hebben onze kunst kerstkaarten je geïnspireerd en wil je zelf creatieve kunstkaarten voor kerst maken? Kies dan voor een blanco kaart als canvas. Hiermee kun je je eigen creatie omzetten tot de tofste kerstkaart in kunst thema. Ga er lekker voor zitten en gebruik figuren, kaders, lettertypes, foto’s en achtergrondkleuren om er een waar meesterwerk van te maken. Wat dacht je van een impressionistische kunst kerstkaart? Of juist een postmodernistische collage? Zo maak je binnen een handomdraai een van de meest creatieve én artistieke kunst kerstkaarten aller tijden. The sky is the limit! Natuurlijk kun je ook een bestaande kunst kerstkaart personaliseren. Zo doe je dat: 

  1. Scroll door de galerij, kies een mooie kunst kerstkaart en klik op ‘Kaart bewerken’. 
  2. Voeg figuren, kaders en achtergronden toe aan de kaart. Je kunt ook een foto toevoegen. Bijvoorbeeld een ingescande afbeelding van een zelfgemaakt kunstwerk!
  3. Schrijf een originele en creatieve tekst of gedicht op de kerstkaart
  4. Bestel een gratis proefdruk en rond de bestelling af. Wij gaan voor je aan de slag!

⭐️ Tip: Je eigen kerstkaart is natuurlijk een waar meesterwerk, en dat moet goed verpakt worden. Leef je daarom uit met bijzondere extra’s, zoals sluitzegels en gekleurde enveloppen.

Kerstkaarten van kunstenaars 

Je kunt natuurlijk zelf kunstzinnige of artistieke kerstkaarten ontwerpen. Maar je kunt ook kunst kerstkaarten kiezen op basis van een mooi schilderij of bijzondere tekening. Zo verras je je vrienden en familieleden met bijzondere kerstkaarten van kunstenaars. 

Anton Pieck kerstkaarten

Wist je dat we in onze collectie prachtige Anton Pieck kerstkaarten hebben? Anton Pieck was een Nederlandse kunstschilder en tekenaar, die vooral bekend stond om zijn nostalgische en romantische tekeningen. Denk bij Anton Pieck kunst kerstkaarten dus aan mooie, winterse tafereeltjes van vroegere tijden.  

Rien Poortvliet kerstkaarten

Rien Poortvliet was een kunstenaar die vooral bekend stond om zijn natuurschilderingen. Veel Rien Poortvliet kerstkaarten laten dan ook gedetailleerde winterlandschappen met herten en vossen zien. Maar er zijn ook Rien Poortvliet kerstkaarten van prachtig geschilderde stadsgezichten. Toch staat Rien Poortvliet misschien nog wel het meest bekend om zijn tekeningen van de Kabouter. En ook die vind je terug in onze collectie met kunst kerstkaarten!

Kunst kerstkaarten van oude meesterwerken

De beroemde winter- en schaatstaferelen van Hendrick Avercamp en de gedetailleerde tekeningen van Jacob Cats. Of de Bijbelse schilderijen van Hendrick ter Brugghen en de romantische winterlandschappen van Abraham Couwenberg: de werken van oude meesters uit de 17e, 18e en 19e eeuw zijn nog steeds prachtig. Een mooie kerstkaart van een meesterwerk springt er dan ook echt uit. Zo stuur je een kaart die het waard is om te bewaren!

Art-deco kerstkaarten

Geometrische patronen, abstracte vormen en rijke kleuren als rood, zwart en donkergroen. De smaakvolle art deco stijl is perfect als je voor een kunstzinnige kerstkaart wilt gaan! Onze designers hebben daarom verschillende kerstkaarten in art deco stijl gemaakt. Opvallend is de vaak nostalgische uitstraling, gecombineerd met typische kerstfiguren en gouden elementen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.