Ga naar de inhoud

Groene kerstkaarten

Van een kerstboom in de hoek van de kamer tot de maretak boven de deur: kerst staat in het teken van groen. Een groene kerstkaart is dan ook perfect voor het verspreiden van kerstwensen. Ook groene kerstkaarten versturen? Je vindt de leukste kerstkaarten met een groene kleur bij Kaartje2go!

Groene kerstkaarten

Van een kerstboom in de hoek van de kamer tot de maretak boven de deur: kerst staat in het teken van groen. Een groene kerstkaart is dan ook perfect voor het verspreiden van kerstwensen. Ook groene kerstkaarten versturen? Je vindt de leukste kerstkaarten met een groene kleur bij Kaartje2go!

Kerstkaarten met een groene kleur

Rond de feestdagen kleuren onze huizen steeds groener. Ook in onze collectie kerstkaarten laat groen zich graag zien. Soms alleen, andere keren met rood of goud. Ben jij ook van plan een groene kerstkaart te versturen? Bij Kaartje2go vind je meer dan vijfhonderd kerstkaarten met een groene kleur. We begrijpen dat ze stuk voor stuk bij langsgaan onbegonnen werk is. Daarom hebben we een handig filtermenu ontwikkeld, zodat je in een paar klikken een leuke kaart kunt vinden. Zet bijvoorbeeld één of meerdere vinkjes bij:

✅ Met foto: een kerstkaart met eigen foto of zonder foto? De keuze is aan jou.

✅ Een stijl: ga je voor een botanische, hippe of toch een stijlvolle kerstkaart?

✅ Een thema: van christelijk tot confetti; de keuze uit thema’s is reuze.

Duurzame kerstkaarten voor een groene kerst

Groen staat niet alleen voor kerst, maar ook voor duurzaamheid. Iets wat we bij Kaartje2go heel belangrijk vinden. Daarom zijn al onze kerstkaarten - en andere kaarten - volledig duurzaam. Zo is al het papier van onze duurzame kerstkaarten FSC-gecertificeerd, zijn onze verpakkingen van 100 procent gerecycled karton en werkt onze drukkerij CO2-neutraal. 

Verder heb je ook nog zelf de mogelijkheid om bij je bestelling duurzame keuzes te maken. Kies bijvoorbeeld voor de papiersoort 100% gerecycled en laat je kerstkaarten versturen in enveloppen van gerecycled papier. Benieuwd wat Kaartje2go verder doet op het gebied van vergroening? Op deze pagina over duurzaamheid vertellen we je er alles over.

Een groene kerstkaart maken

Ook als je geen groene vingers hebt, is een groene kerstkaart zo gemaakt. Kies bijvoorbeeld een ontwerp met een kerstboom of dennentakken uit onze collectie en klik op ‘Bewerk je kaart’ om de kaartmaker te openen. De voorkant van de kerstkaart wordt vervolgens uitvergroot getoond op je scherm. Je hoeft alleen maar met je muis over de verschillende onderdelen te bewegen om iets aan te passen. Is de voorkant helemaal naar wens? Door op ‘Links’ of ‘Rechts’ en op ‘Bewerken’ te klikken kun je de binnenkant van de groene kerstkaart aanpassen. Vervang bijvoorbeeld de tekst, verander het lettertype of voeg een of meerdere van de ruim 200 kerstfiguren toe.

💚 Hulp nodig? Op deze pagina delen we handige kerstkaarten tips voor het maken van een mooie, originele kerstkaart.

De leukste extra’s voor groene kerstkaarten

Heeft de gratis proefdruk van je groene kerstkaart bewezen dat-ie helemaal perfect is? Dan komt misschien wel de leukste taak om de hoek kijken: het uitkiezen van extra’s. Hiermee laat je je kerst- of nieuwjaarskaarten opvallen tussen alle andere post. Stop de kerstkaarten bijvoorbeeld in enveloppen met kraftlook van gerecycled papier en plak er sluitzegels met een kerstboom of rendier op. Wedden dat je vrienden of familieleden jouw kerstkaart als eerste zullen openen? Mocht je trouwens niet zo’n net handschrift hebben; bij Kaartje2go kun je ook voorgedrukte adresstickers bestellen. Dat ziet er nog eens gelikt uit!

Groene kerstkaarten klaar? Versturen maar!

Heeft je kerstkaart groen licht gekregen? Dan rest je nog één taak: het versturen van de kerstkaarten. Ook dit gaat heel eenvoudig in zijn werk. Je hoeft alleen maar aan te geven hoeveel kaarten je nodig hebt, in welk formaat ze gedrukt mogen worden en naar welke verzendmethode je voorkeur uitgaat. Hierbij heb je de keuze uit direct versturen of thuis ontvangen. Beide opties hebben zo hun voordelen.

Groene kerstkaarten direct versturen

🎄 Snel naar meerdere adressen versturen.

🎄 Kerstcadeaus eenvoudig mee te sturen (optioneel).

🎄 Nergens omkijken meer naar; Kaartje2go regelt alles.

Groene kerstkaarten thuis ontvangen

🎄 Zelf uitdelen = een duurzame optie.

🎄 Keuze uit enveloppen en sluitzegels.

🎄 Mogelijkheid om nog iets in de envelop te stoppen.

Maar ho, ho, ho … nog een kleine reminder! In de decembermaand is het topdrukte bij PostNL. Wil je er zeker van zijn dat je kerstkaarten voor de feestdagen op de mat vallen? Bestel ze dan minimaal één week voor kerst. Enne, mocht je ergens niet uit komen tijdens het maken of bestellen van je groene kerstkaarten, trek dan gerust aan onze mouw. Ons team staat voor je klaar.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.