Ga naar de inhoudGa naar het filter

Hoe zet je namen op het geboortekaartje?

Is er een kleine spruit op komst en hebben jullie al een of meerdere mooie namen bedacht? Dan is het tijd om de geboortekaartjes te maken. Als jullie een mooi ontwerp hebben gevonden, dan is het tijd om de naam van jullie wurm op de kaart te zetten. Het kan best verwarrend zijn hoe je de namen van jullie superster op het kaartje moet zetten. Er zijn geen officiële regels voor, maar we laten jullie graag zien hoe de meeste mensen het doen.

Naam op je geboortekaartjes zetten

Er zijn heel veel manieren om de naam van jullie pasgeboren wondertje op het geboortekaartje te zetten.Wanneer jullie wurm meerdere namen heeft, kunnen er vragen ontstaan. Zoals waar jullie de achternaam vermelden, of welke namen je bovenaan plaatst. We helderen deze onduidelijkheden graag voor je op.  

De tweede naam op het geboortekaartje zetten

Heeft jullie baby’tje een tweede, derde of zelfs vierde naam? Dan is het leuk om deze te vermelden op het geboortekaartje. De meeste kersverse ouders zetten de roepnaam op de voorkant van de kaart, omdat de eerste naam niet altijd de roepnaam is. De volledige naam wordt vaak aan de binnenkant van de kaart benoemd. Op deze manier weten vrienden, familie en kennissen welke naam zij op het felicitatiekaartje kunnen zetten. 

Afgeleide van namen op het geboortekaartje

Wil je jullie baby'tje bij het afgeleide van zijn of haar hele naam noemen? Kleine Isabella wordt door jullie bijvoorbeeld Isa genoemd. Dan zijn er twee opties. 

  • Zet Isa groot op de voorkant van de kaart. Aan de binnenkant kunnen jullie de volledige naam vermelden. Dus: Isabella - tweede naam - achternaam. Nu weten familie, kennissen en vrienden hoe zij jullie kindje moeten noemen. 
  • Het is ook mogelijk dat er aan de voorkant geen ruimte is voor de roepnaam, of dat jullie de volledige voornaam op de voorkant willen zetten. In dit geval kunnen jullie aan de binnenkant van de kaart beginnen met het vermelden van de volledige naam. Dus: Isabella - tweede naam - achternaam. Daaronder zet je de tekst ‘wij noemen haar Isa’. 

De achternaam op de kaart zetten

Er is vaak verwarring over of de achternaam van jullie pasgeboren baby nodig is op het geboortekaartje. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden voor:

  • Wanneer jullie getrouwd zijn en dezelfde achternaam hebben, kunnen jullie het beste de deze het beste bij jullie namen gebruiken. Het is dan overbodig om deze achternaam ook nog achter die van jullie baby’tje te zetten. 
  • Je kunt het ook omdraaien. Zet de achternaam bij de naam van jullie spruit, in plaats van achter jullie namen. 
  • Zijn jullie niet getrouwd, of hebben jullie elkaars achternaam niet overgenomen? Zet dan wel de achternaam van jullie baby’tje in de kaart. Zo is het duidelijk voor jullie geliefden welke achternaam jullie kleintje heeft overgenomen. 

Zet de naam op geboortekaartjes met onze handige generator

Hebben jullie al een prachtige naam voor jullie kindje, maar geen idee welke geboortekaartjes hier goed bij passen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je: onze geboortekaartjes generator! Zo werkt het:

  1. Vul jullie babynaam in en druk op ‘Toon voorbeeld’.
  2. Bekijk alle geboortekaartjes en kies de mooiste uit.
  3. Klik op ‘Kaart bewerken’ om het geboortekaartje verder te personaliseren. 
  4. Voeg een schattige foto van jullie baby’tje toe en leef je uit met filters, kaders en figuren. Schrijf er ook een persoonlijke tekst bij of kies voor een van onze geboorteteksten
  5. Vraag een gratis proefdruk aan om er zeker van te zijn dat de kaart bij de naam van jullie kindje past. 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.