Wat kosten geboortekaartjes?

De kosten van geboortekaartjes zijn voor een groot deel afhankelijk van jouw wensen. Zo heb je al een pakketje van 60 enkele geboortekaartjes in het formaat 10x15cm voor 47,40 (excl. €2,95 verzendkost). Dit is nog geen euro per geboortekaartje. 

De kosten kunnen hoger zijn wanneer je kiest voor een andere kaart. Zo kosten 60 stuks vierkante dubbele kaarten van 14x14cm €107,40 (excl. €2,95 verzendkost). Laat je deze 60 geboortekaartjes rechtstreeks versturen naar de ontvanger (binnen België), dan is het totaalbedrag €168,00. Dit heeft te maken met de verzendkosten die wij aan PostNL betalen.

Wat kosten 50 of 100 geboortekaartjes?

50 geboortekaartjes kosten minimaal €39,50, dat komt neer op €0,79 per kaart. Bestel je 100 van deze enkele 10x15cm geboortekaartjes dan betaal je slechts €69,00 of €0,69 per kaart. 

Hier kun je zelf de prijzen voor geboortekaartjes berekenen

Hoeveel kosten geboortekaartjes?

Online geboortekaartjes maken, wat kost dat nou eigenlijk? Om die vraag goed te beantwoorden moeten we naar een aantal factoren kijken die van invloed zijn op de prijs. Wanneer je de kosten graag zo laag mogelijk wilt houden, is het verstandig om te kiezen voor een enkele kaart of een kleiner formaat. Daarnaast kun je kosten besparen door de kaarten voor groot gedeelte zelf te bezorgen.

De kosten van de geboortekaartjes zijn afhankelijk van:

  • De keuze voor een enkele of dubbele kaart
  • Het formaat van het kaartje
  • Het aantal geboortekaartjes
  • De verzendwijze
  • De gekozen papiersoort
  • De kleur enveloppen (alleen bij pakketjes)

Wat kosten geboortekaartjes gemiddeld?

Een gemiddelde prijs voor geboortekaartjes is erg moeilijk te bepalen omdat dit afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. De papiersoort, envelopkeuze, een groot of klein formaat en nog een aantal factoren zijn van invloed op de prijs. Wel kunnen we een rekenvoorbeeld geven voor een gemiddeld geboortekaartje.

Stel dat je 75 mensen een geboortekaartje wil sturen en daarin de volgende keuze maakt:

  • Een dubbele kaart van 10x15 cm
  • Een luxe Oudhollandse papiersoort a €0,29 per kaart
  • Rechtstreeks versturen á €1,07 per kaart

In totaal kost dit €206,25. Dat is €2,75 per kaartje inclusief de verzendkosten. Zo heb je een mooi geboortekaartje met het gemak van een rechtstreekse verzending naar de ontvanger. 

Nog meer informatie over de kosten van geboortekaartjes 

Wil je nog meer weten over de prijs van geboortekaartjes? Op ons blog hebben we een uitgebreid artikel geschreven over de kosten van geboortekaartjes.