Ga naar de inhoudGa naar het filter

Wat kosten geboortekaartjes?

De kosten van geboortekaartjes bij Kaartje2go zijn grotendeels afhankelijk van de opties die je kiest. Je kunt namelijk niet alleen het formaat en de vorm van het kaartje wijzigen, maar ook de papiersoort, envelopkleur. Ook bieden we leuke extra’s aan. Met een kleine toeslag per optie maak je het geboortekaartje nog mooier en is deze, afhankelijk van je smaak, duurder of goedkoper. 

 • Een pakketje met 50 enkele geboortekaartjes in het formaat 10x15 centimeter is slechts €59,50 (inclusief verzendkosten). Dat is omgerekend €0,99 per kaartje. 
 • Kies je voor een dubbele kaart en een ander formaat of kaarttype (vierkant of langwerpig), dan zijn de kosten hoger. Zo kosten 50 vierkante, dubbele kaarten in een formaat van 14x14 centimeter €114,50. Dat is omgerekend €2,29 per kaartje. 

Daarnaast hangt de totaalprijs af van het aantal geboortekaartjes dat je bestelt. Kaartje2go biedt namelijk een leuke staffelkorting aan. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe goedkoper de kaartjes per stuk zijn.

Je hebt zelf veel invloed op de kosten van de geboortekaartjes. Door het toevoegen of weglaten van extra’s bepaal je of je een voordeliger geboortekaartje verstuurd, of juist een luxere variant. De kosten van geboortekaartjes zijn afhankelijk van:

 • De keuze voor een enkele of dubbele kaart
 • Het formaat van het kaartje
 • Het aantal geboortekaartjes
 • De gekozen papiersoort
 • De envelopsoort
 • Het toevoegen van sluitzegels
 • De verzendmethode

Wanneer je graag voordelige geboortekaartjes wilt versturen, kun je het beste kiezen voor een enkele kaart in een klein formaat. Daarnaast bespaar je kosten door de geboortekaartjes thuis te laten bezorgen en ze zelf aan je dierbaren uit te delen.

Ieder geboortekaartje is uniek. Een gemiddelde prijs voor een geboortekaartje berekenen is dus erg lastig. Wel kunnen we een rekenvoorbeeld geven voor een gemiddeld geboortekaartje.

Stel dat je 75 mensen een geboortekaartje wilt sturen en daarin de volgende keuzes maakt:

 • Een rechthoekige dubbele kaart van 10x15 centimeter.
 • De premium matte papiersoort à €0,19 per kaart.
 • Rechtstreeks versturen naar België à €1,39 per kaart. 

In dit geval kosten de geboortekaartjes in totaal €237,75. Voor €3,17 per stuk heb je een prachtig geboortekaartje inclusief verzending naar je familie, vrienden, en andere dierbaren.

De totaalprijs van de geboortekaartjes is afhankelijk van het aantal kaartjes dat je bestelt. We bieden namelijk een leuke korting aan: hoe meer kaartjes je bestelt, hoe goedkoper ze per stuk zijn! Als rekenvoorbeeld laten we het prijsverschil zien tussen 50 en 100 geboortekaartjes. Kies je voor een pakketje enkele kaarten in het formaat 10x15 centimeter inclusief gratis verzending, dan betaal je voor:

 • 50 geboortekaartjes €59,50, dat is omgerekend €1,19 per kaart.
 • 100 geboortekaartjes €109,00, dat is omgerekend €1,09 per kaart. 

Per kaartje betaal je dus €0,10 minder. Dat scheelt bij 100 kaartjes al €10,00 op de totaalprijs.

Wat duur of goedkoop is, is voor iedereen verschillend. Bij ons kun je uit veel verschillende opties kiezen voor je geboortekaartje, waardoor de kosten van de kaartjes precies bij je budget passen. Hieronder vind je voor drie verschillende budgetten een geboortekaartje. Bekijk onze prijzenpagina om te bepalen wat je geboortekaartje precies kost. De prijzen zijn exclusief portokosten. 

Goedkoop geboortekaartje

Wanneer je een goedkoop geboortekaartje zoekt, is een rechthoekige, enkele kaart in het normale formaat met de papiersoort glans (gratis) de beste optie. Deze kaart kost slechts €1,49 per stuk.

Geboortekaartjes met iets extra’s

Ben je op zoek naar een geboortekaartje met iets extra’s? Kies voor een vierkant, dubbel geboortekaartje in het normale formaat en met de papiersoort Oudhollands structuur (+€0,29). Dit geboortekaartje kost €3,18 per stuk. Eventueel kun je ook een mooie sluitzegel toevoegen. Hiervoor betaal je €0,25 per stuk. De prijs is dan €3,33 per geboortekaartje. Hoe meer kaartjes je besteld hoe meer korting je krijgt. Bij meerde kaartjes wordt de prijs per kaartje dus minder.

Luxe geboortekaartje

Wanneer je op zoek bent naar een luxe geboortekaartje, dan kun je kiezen voor een langwerpig, dubbel geboortekaartje (€3,19) met de papiersoort Oudhollands structuur (+€0,29). Maak het kaartje helemaal af met een gekleurde envelop (+€0,29) en een prachtige sluitzegel (€0,25). Dit luxe geboortekaartje kost €3,98 per stuk.

Wij vinden het belangrijk dat ieder geboortekaartje van hoge kwaliteit is. Er zit dus geen kwaliteitsverschil tussen goedkope en luxe geboortekaartjes. Onze geboortekaartjes worden standaard gedrukt op 300-grams sulfaatkarton. Dit betekent dat de kaartjes erg stevig zijn en solide aanvoelen. Onze luxe papiersoorten zijn niet van betere kwaliteit, maar hebben een andere structuur. Hierdoor zijn deze kaartjes iets duurder om te maken, wat je terugziet in de prijs van het geboortekaartje.

Niets is zo vervelend als kosten die achteraf berekend worden. Daarom is de prijs van onze geboortekaartjes inclusief drukkosten. Je hebt dus altijd een geboortekaartje voor de prijs die naast de kaart staat, waardoor je weet waar je aan toe bent

Wanneer je een pakketje geboortekaartjes bestelt, krijg je bij alle dubbele kaarten, vierkante enkele kaarten en langwerpige enkele kaarten gratis witte enveloppen. Stuur je het geboortekaartje rechtstreeks naar de ontvanger? Dan versturen we dubbele geboortekaartjes in gratis witte enveloppen. Rechtstreeks verstuurde, enkele geboortekaartjes versturen we zonder envelop.


✉️  Wil je dat je geboortekaartje als een feestje op de deurmat ligt? Het is ook mogelijk om gekleurde enveloppen te bestellen. Per gekleurde envelop betaal je €0,29 extra. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij onze feestelijke enveloppen.

De verzendkosten zijn afhankelijk van de verzendmethode. Laat je 50 geboortekaartjes rechtstreeks versturen (naar België), dan zijn de totale verzendkosten €69,5. Kies je ervoor om een pakketje geboortekaartjes thuis te ontvangen, dan betaal je vanaf 10 stuks geen verzendkosten. Let er wel op dat er twee postzegels per kaartje nodig zijn voor vierkante kaarten wanneer je deze kaarten later zelf gaat versturen.


👶🏼  Heb je nog andere vragen rondom de verzendkosten? We hebben de meestgestelde vragen voor je verzameld. 

Een geboortekaartje is misschien wel het meest bijzondere kaartje dat je ooit gaat versturen. We willen dan ook dat het kaartje aan jullie wensen voldoet. Daarom is bij ons de eerste proefdruk van het geboortekaartje helemaal gratis. Hiervoor moet je wel eventjes een account aanmaken, zodat we de kaart kunnen opslaan in je account. Naast het geboortekaartje ontvang je ook voorbeelden van onze papiersoorten en envelopkleuren. Bestel je liever zonder account? Dan kost een proefdruk €0,49. Wil je graag meer dan 1 proefdruk bestellen? Dan betaal je hiervoor de normale kaartprijs, exclusief verzendkosten.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.