Ga naar de inhoudGa naar het filter

Handige kerstkaarten tips

De origineelste kerstkaarten maak je zelf, bijvoorbeeld met een zelfgemaakte foto. Dat maakt je kerstkaart persoonlijk, uniek en precies zoals jij het wilt. Heb je wat hulp of inspiratie nodig? Wij geven je een paar handige tips voor de meest unieke kerstkaartjes.

Jouw eigen foto op een kerstkaart

Fotografeer je jouw gezin voor een kerstkaart? Voeg dan een snufje kerstsfeer toe aan je foto. Verzamel bijvoorbeeld een paar kerstballen, een lint, een porseleinen kerstman, glitters, takken, lichtjes of nepsneeuw. Of trek een gekke kersttrui, een opvallend kerstpak of een grappige kerstmuts aan. Last but not least: de kerstboom op de achtergrond. Succes verzekerd!

Kerstkaarten met foto

Buitenfoto’s doen het ook altijd goed op kerstkaarten. Kerstverlichting en sneeuw zijn leuke onderwerpen. Als er sneeuw ligt, let dan goed op de instellingen van je camera. Het is niet eenvoudig om een goede sneeuwfoto te maken. Dat komt doordat sneeuw veel licht reflecteert, en daardoor kan de sneeuw op je foto blauw of grijs worden in plaats van wit. Experimenteer met de witbalans en de belichtingscompensatie om tot een goed (wit) resultaat te komen. Nog een tip: zorg voor extra batterijen en hou ze een beetje warm. Batterijen gaan erg snel leeg als het koud is.

Zo schrijf je een leuke kersttekst

Je kent het wel; op het moment dat je een tekst op je kerstkaarten wilt schrijven, heb je geen enkele inspiratie. Hoe los je dat op? Heel simpel: wij hebben een groot aantal teksten voor kerstkaarten voor je verzameld. Tijdens het maken van je kaart kun je klikken op de knop ‘Zoek een leuke tekst’. En dan vind je bijvoorbeeld deze tekst:


May your Christmas be happy and right from the start,

May the new year bring all that is dear to your heart.

Kerstkaarten tekst tips

Zo vind je een originele kerstkaart

Hoe vind je een originele kerstkaart? Wij hebben duizenden kaarten in ons aanbod, dus een paar handige tips bij het zoeken komen misschien wel van pas. We hebben alle kerstkaarten gecategoriseerd, bijvoorbeeld op de thema’s ‘Dieren’, ‘Grappig’, ‘Modern’, ‘Klassiek’, ‘Met foto’, enzovoort. Zoek je iets heel specifieks, gebruik dan het zoekvenster en probeer verschillende zoektermen om de juiste kaart te vinden. Verder kun je het aanbod filteren op kleur, vorm, nieuw, of ‘met foto’. 

Kerstfiguren op een kaart

Kerstfiguren

In onze kaartmaker vind je een grote hoeveelheid leuke en grappige kerstfiguren om je kaart mee te versieren. Kerstmannen, kerstbomen, kerstmutsen, kerstdieren… de keuze is reuze!

Zo gebruik je fotokaders

Heb je een foto toegevoegd op je kaart, dan kun je met fotokaders hele leuke effecten krijgen. Klik op de foto en vervolgens op fotokaders. Kies een kader en je ziet meteen wat het doet met je foto: de rand en/of de vorm van de foto verandert. Met de functie ‘foto verschuiven’ kun je de positie van de foto binnen het kader nog iets veranderen. Er is zelfs een fotokader in de vorm van een kerstboom!

Kerstmust op de foto

Kerst achtergronden

Gebruik je je eigen foto als achtergrond voor je kerstkaart? Houd er dan rekening mee dat er een deel van de randen van je foto weggesneden wordt. Zorg dus voor ruimte aan de randen. 

Komt je foto niet goed uit als achtergrond, zet hem dan op de voorgrond en kies een mooie kerstachtergrond uit onze achtergrondengalerij. Wij hebben meer dan 150 leuke kerst achtergronden voor je. Klik in de kaartmaker op Achtergrond > Kiezen uit galerij > Kerst & Nieuwjaar. Voila!

Kerstkaart zelf ontwerpen

Je eigen kerstkaart helemaal zelf ontwerpen? Dat kan! Begin met een blanco kaart en je kunt helemaal los! Foto’s, teksten, achtergronden, figuren… alles kan.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.